ΕΠΣΗ: Στην τελική ευθεία για την προκήρυξη

Ποδόσφαιρο
ΕΠΣΗ: Στην τελική ευθεία για την προκήρυξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις επόμενες ημέρες ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις νέες διοργανώσεις στο Τοπικό

Ξεδιαλύνεται τις επόμενες ημέρες το τοπίο στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ, καθώς αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή και βάσει των εισηγήσεων της Επιτροπής Πρωταθλήματος, να εγκρίνει την προκήρυξη για την αγωνιστική σεζόν 2020-2021.

Η αποχώρηση του Μαραθώνα από την Α1 ΕΠΣΗ είναι οριστική και πλέον το νέο πρωτάθλημα θα γίνει με 15 ομάδες αφού δεν θα υπάρξει άνοδος άλλης ομάδας από την Α2 για να συμπληρώσει το κενό. Ωστόσο στην… εξίσωση υπάρχει και το Μεταξοχώρι, που ναι μεν έχει δηλώσει συμμετοχή αλλά δεν θα κατέβει να αγωνιστεί καθώς όπως λένε από την διοίκηση, η δήλωση έγινε προκειμένου αν του χρόνου το Μεταξοχώρι επανέλθει στην δράση, να ξεκινήσει από την Α2 και όχι από την Γ' Κατηγορία. Αυτό σημαίνει πάντως ότι κάθε αγωνιστική, μία ομάδα θα έχει ρεπό και άλλη μία θα παίρνει 3-0α.α. τους βαθμούς με το Μεταξοχώρι και θα διεξάγονται έξι παιχνίδια.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες κατηγορίες, στην Α2 και στην Β' Κατηγορία οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και με κλήρωση για τις ομάδες της πόλης του Ηρακλείου, ενώ στην Γ' ΕΠΣΗ θα γίνει ένας όμιλος αλλά πιθανότατα θα δημιουργηθεί και δεύτερος όμιλος που θα αγωνίζονται μόνο ομάδες υποδομής με ηλικιακό όριο των ποδοσφαιριστών.

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος μελετά διάφορες προτάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων αλλά προσανατολίζεται ώστε όλες οι κατηγορίες να ολοκληρωθούν στην κανονική διάρκεια των δύο γύρων.

Όπως έχει ανακοινώσει η ΕΠΣΗ, οι κληρώσεις πρωταθλημάτων και Κυπέλλου θα γίνουν το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και η έναρξη των διοργανώσεων πάει για τον Οκτώβριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News