default-image

ΕΠΣΗ με νέο σύστημα πλέι οφ και πλέι άουτ!

Ποδόσφαιρο
ΕΠΣΗ με νέο σύστημα πλέι οφ και πλέι άουτ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο σύστημα στην Α1 Κατηγορία είναι άκρως συναρπαστικό, αφού προβλέπεται μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου ΕΠΣΗ και το ενδιαφέρον εστιάζεται στην Α1 Κατηγορία όπου αλλάζουν τα πάντα σε σχέση με τη μορφή που είχε το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια.

Οι ομάδες θα είναι 16 τον αριθμό και προστέθηκε νέο σύστημα πλέι  οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή και πλέι άουτ για τον υποβιβασμό!  Μάλιστα το νέο σύστημα είναι άκρως συναρπαστικό, αφού προβλέπεται μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Τα πλέι οφ

Η ανάδειξη πρωταθλητή θα είναι συναρπαστική στην Α1 ΕΠΣΗ με τα πλέι οφ, ωστόσο υπάρχουν ισχυρά πλεονεκτήματα για την ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στην κανονική περίοδο. Πρωταρχικά παίρνει το πρωτάθλημα χωρίς πλέι οφ αν η διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο είναι έξι βαθμοί ή περισσότεροι. Ακόμα ένα πλεονέκτημα για τον πρώτο είναι ότι εφόσον γίνουν πλέι οφ, του δίνεται και πλεονέκτημα δύο βαθμών μαζί με τους βαθμούς που θα μπει στη διαδικασία, κάτι που καθορίζεται από τις βαθμολογικές διαφορές. Αναλυτικά η προκήρυξη για την ανάδειξη πρωταθλητή στην Α1 ΕΠΣΗ αναφέρει τα εξής:

«Τα τέσσερα (4) πρώτα σωματεία στην τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Α1 PWM MEDICAL Κατηγορίας, θα αγωνιστούν για την ανάδειξη του πρωταθλητή, σε ένα mini πρωτάθλημα 2 γύρων (play off).

Όταν στην διάρκεια της κανονικής περιόδου, ο 1ος αποκτήσει μετά το πέρας των 30 αγωνιστικών πλεονέκτημα έξι (6) βαθμών από τον 2ο, δεν θα διεξαχθούν τα play off και ανακηρύσσεται αυτόματα πρωταθλητής Α1 PWM MEDICAL Κατηγορίας.

Το σωματείο που θα τερματίσει στην 1η θέση κατά την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της Α1 PWM MEDICAL Κατηγορίας, θα πριμοδοτηθεί για την θέση της αυτή, με δυο (2) βαθμούς.

Το σωματείο που θα τερματίσει στην πρώτη θέση στην διαδικασία των play off θα είναι και ο πρωταθλητής της A1 PWM MEDICAL Κατηγορίας για την περίοδο 2018-2019.

Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούν οι αγώνες play off , θα προκύπτει ως εξής : το σωματείο που κατέλαβε την 4η θέση θα ξεκινήσει με μηδέν (0) βαθμούς. Στην συνέχεια θα γίνεται αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το κάθε σωματείο από αυτά που κατέλαβαν την 1η ,2η και 3η θέση την κανονική περίοδο με τους βαθμούς που συγκέντρωσε το σωματείο που κατέλαβε την 4η θέση και η διαφορά αυτή θα διαιρείται δια του τρία (3) . Το πηλίκο που θα προκύπτει θα είναι οι βαθμοί που ξεκινούν τα σωματεία τους αγώνες play – off.

Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι από 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα, υπέρ του σωματείου ( π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με τρεις (3) βαθμούς ) ενώ αν είναι κάτω από 0,5, θα προσμετράτε κατά του σωματείου (π.χ. 2,4 το σωματείο θα ξεκινήσει με δυο (2) βαθμούς ).

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στους αγώνες play off , ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων, στα αποτελέσματα play off

Σε περίπτωση που υπάρξει εκ νέου ισοβαθμία, νικητής αναδεικνύεται το σωματείο ή τα σωματεία που είχαν την καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο.

Σε περίπτωση που μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, υπάρχει πλήρης ισοβαθμία μεταξύ των σωματείων σύμφωνα με το άρθρο 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων, θα διεξαχθεί αγώνας ή αγώνες μπαράζ πριν την έναρξη των play off.

ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ PLAY OFF

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ                                                                                                  

1ος - 3ος

4ος – 2ος

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ                                                                                                  

2ος – 1ος

3ος – 4ος

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  

4ος – 1ος

3ος – 2ος

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1ος – 4ος

2ος – 3ος

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

3ος – 1ος

2ος – 4ος

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1ος – 2ος

4ος – 3ος

Ο πρωταθλητής της Α1 PWM MEDICAL Κατηγορίας ανέρχεται στην Γ’ Εθνική, χωρίς αγώνες κατάταξης».

Τα πλέι άουτ στην ουρά

Συνολικά από την Α1 ΕΠΣΗ υποβιβάζονται τρεις ομάδες. Οι δύο θα πέσουν απευθείας και η Τρίτη μέσω πλέι άουτ που θα συμμετέχουν οι ομάδες από την 11η έως την 14η θέση. Το σύστημα είναι ανάλογο με τα πλέι οφ με τη διεξαγωγή μίνι πρωταθλήματος έξι αγωνιστικών. Υπάρχει όμως και η περίπτωση να μη γίνουν πλέι άουτ, με τον 14ο να υποβιβάζεται απευθείας αν η διαφορά του με τον 11ο είναι έξι ή περισσότεροι βαθμοί. Η προκήρυξη αναφέρει τα εξής:

"Οι  ομάδες που θα καταλάβουν την 16η και την 15η θέση την κανονική περίοδο θα υποβιβαστούν απ’ ευθείας στην Α2 PWM MEDICAL Κατηγορία.

Όταν στην διάρκεια της κανονικής περιόδου, ο 11ος αποκτήσει μετά το πέρας των 30 αγωνιστικών πλεονέκτημα έξι (6) βαθμών από τον 14ο, δεν θα διεξαχθούν τα play out και αυτομάτως υποβιβάζεται στην Α2 PWM MEDICAL Κατηγορία, το σωματείο που κατέλαβε την 14η  θέση.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 14η, 13η ,12η  και 11η θα αγωνιστούν σε ένα mini πρωτάθλημα 2 γύρων ( play out ) ώστε να  υποβιβαστεί  στην Α2 κατηγορία άλλη  μία (1)  ομάδα.

Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινήσουν οι αγώνες  των play out θα προκύπτει ως εξής :

Το σωματείο που κατέλαβε την 14η θέση θα ξεκινήσει με μηδέν (0) βαθμούς. Στην συνέχεια θα γίνεται αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το σωματείο αυτό με τον 13ο, 12ο και 11ο και το αποτέλεσμα θα διαιρείται δια του τρία (3). Το πηλίκο  που θα προκύπτει, θα είναι οι βαθμοί που ξεκινούν τα σωματεία του αγώνες play out. Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι από 0,5 και άνω, το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα, υπέρ του σωματείου ( π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς)».

Να τονίσουμε ότι εφόσον γίνουν πλέι άουτ, το πρόγραμμα των αγωνιστικών είναι ανάλογο με αυτό των πλέι οφ. 

Παραμένουν οι «μικροί»

Παρά την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε, συνεχίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα και το Κύπελλο η υποχρεωτική συμμετοχή παικτών νεαρής ηλικίας. Μάλιστα, από τους χρόνου το όριο μειώνεται και από τα 21 πάει στα 20 χρόνια. Η προκήρυξη της ΕΠΣΗ γράφει: «Με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΗ, για την περίοδο 2018-19, όλα τα σωματεία που μετέχουν στους αγώνες όλων των πρωταθλημάτων και Κυπέλλου που διοργανώνει η ΕΠΣΗ, υποχρεούνται να έχουν στην ενδεκάδα τους ΔΥΟ (2) ποδοσφαιριστές κάτω των είκοσι ένα (21) ετών, δηλαδή να έχουν γεννηθεί από 1-1-1997 και μεταγενέστερα. Την ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020 όλα τα σωματεία που μετέχουν στους αγώνες όλων των πρωταθλημάτων και Κυπέλλου που διοργανώνει η ΕΠΣΗ, υποχρεούνται να έχουν στην ενδεκάδα τους ΔΥΟ (2) ποδοσφαιριστές κάτω των είκοσι  (20) ετών, δηλαδή να έχουν γεννηθεί από 1-1-1999 και μεταγενέστερα». 

Και με… ονοματεπώνυμο

Η ΕΠΣΗ ανακοίνωσε ότι ΜΕΓΑΣ χορηγός των φετινών πρωταθλημάτων Α1 και Α2 Κατηγορίας ΕΠΣΗ θα είναι η εταιρεία παροχής ιατρικών υπηρεσιών PWM MEDICAL του κ. Αντώνη Παπαδάκη. Η επίσημη τελετή ονοματοδοσίας της Α1-Α2 Κατηγορίας PWM MEDICAL και του Κυπέλλου ΕΠΣΗ θα γίνει κατά την κλήρωση την Πέμπτη 16 Αυγούστου στην Αυγενική.

Σέντρα στις 8-9 Σεπτεμβρίου

Ημερομηνία έναρξης των αγώνων των πρωταθλημάτων ορίζεται το σαββατοκύριακο 8 - 9 Σεπτεμβρίου 2018 για την Α1 PWM MEDICAL Κατηγορία και για την Α2 PWM MEDICAL Κατηγορία, το σαββατοκύριακο 22 - 23 Σεπτεμβρίου 2018 για τη Β’ Κατηγορία και το σαββατοκύριακο 29-30 Σεπτεμβρίου  2018 για τη Γ’ Κατηγορία.  Οι κληρώσεις θα γίνουν στις 16 Αυγούστου στην Αυγενική με εξαίρεση την Γ’ Κατηγορία που θα ανακοινωθεί αργότερα η ημερομηνία και ο τόπος της κλήρωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News