Ο Γιάνσεν στο neakriti.gr: «Ιδανική επιλογή για τον ΟΦΗ ο Ντρέσεβιτς»

Ποδόσφαιρο
Ο Γιάνσεν στο neakriti.gr: «Ιδανική επιλογή για τον ΟΦΗ ο Ντρέσεβιτς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κοσοβάρος αμυντικός είναι στη μεταγραφική λίστα των «ασπρόμαυρων και ο Ολλανδός προπονητής, Τζόνι Γιάνσεν που… συνδέεται με Γιώργο και Γιάννη Σαμαρά ανάλυσε το προφίλ του

Το όνομα του Ιμπραΐμ Ντρέσεβιτς είναι από τα λίγα που… βγήκαν στον «αέρα» και είναι πράγματι ανάμεσα στις μεταγραφικές επιλογές του ΟΦΗ.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι αγωνιζόταν στην Ολλανδία, δηλαδή μια ποδοσφαιρική «αγορά» που γνωρίζουν άριστα οι Γιώργος και Γιάννης Σαμαράς.

Αν υπολογίσουμε και το γεγονός, ότι οι δύο επιτελείς του ποδοσφαιρικού τμήματος των «ασπρόμαυρων» συνδέονται άρρηκτα με την Χέρενφεϊν από την οποία αποχώρησε ο Κοσοβάρος αμυντικός (τον διεκδικεί και η Σαμπντόρια), τότε η υπόθεση μπαίνει σε άλλη βάση.

Η «Ν.Κ» επικοινώνησε με τον Τζόνι Γιάνσεν, που ήταν ο προπονητής της ολλανδικής ομάδας ως τον περασμένο Ιανουάριο και υπό τις οδηγίες του ο Ντρέσεβιτς αγωνίστηκε σε 82 παιχνίδια. Και όχι μόνο αυτό.

O 47χρονος τεχνικός ήταν ο επικεφαλής της Χέρενφεϊν U17, όταν εκεί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη χώρα της τουλίπας ο Γιώργος Σαμαράς, αλλά και συνεργάτης του Γιάννη Σαμαρά που είχε ενεργό ρόλο στα τμήματα υποδομής της ομάδας.

Αναμφισβήτητα ο πιο κατάλληλος να μιλήσει για το αγωνιστικό προφίλ (και όχι μόνο) του Ντρέσεβιτς, έστω αν αρνήθηκε ευγενικά να απαντήσει αν ο εκτελεστικός διευθυντής και ο διευθυντής ποδοσφαίρου της κρητικής ΠΑΕ έχουν επικοινωνήσει μαζί του.  

Ο Τζόνι Γιάνσεν σχολίασε αρχικά για τον 25χρονο στόπερ, ότι θα είναι μια ιδανική επιλογή για τον ΟΦΗ, αν τελικά η υπόθεση προχωρήσει: «Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες του. Δεν ξέρω αν τελικά θα έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΟΦΗ, όμως αν συμβεί αυτό θα είναι μια πολύτιμη μονάδα και ιδανική επιλογή. Δεν είναι ο τύπος του παίκτη που θα μιλάει συνεχώς μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όμως ο τρόπος που κινείται στο γήπεδο είναι σα να… οδηγεί τα πράγματα εκεί που πρέπει. Πιστεύω πολύ σ’ αυτόν, παίζει καλά το παιχνίδι και θα κάνει σπουδαία πράγματα αν τελικά προχωρήσει το θέμα με τον ΟΦΗ».

«Περισσότερο… ποδοσφαιριστής»

Ο Ολλανδός τεχνικός ανέλυσε διεξοδικά τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Ντρέσεβιτς.

Μίλησε για ένα αμυντικό με ευχέρεια στο χειρισμό της μπάλας, που προωθεί σωστά το παιχνίδι.

Στην ανάλυση για το προφίλ του παίκτη επισήμανε: «Πρόκειται για ένα κεντρικό αμυντικό, που είναι πάρα πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια. Διαθέτει εξαιρετική τεχνική, πασάρει πολύ καλά στα μεσοδιαστήματα και υπάρχει μια έκφραση που λέμε στην Ολλανδία που ταιριάζει στον Ντρέσεβιτς. Είναι περισσότερο… ποδοσφαιριστής, παρά αμυντικός. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει πολλά στο χτίσιμο από τον άμυνα και ξεχωρίζει για την προσαρμογή στο τακτικό πλάνο. Έχει την ποιότητα να προωθεί σωστά τη μπάλα, βοηθώντας στην ανάπτυξη της ομάδας του. Αυτό ήταν από τα στοιχεία που τον χαρακτήρισαν στην πορεία του με τη Χέρενφεϊν. Αυτό δε σημαίνει ότι αμελεί τα καθήκοντα του ως αμυντικός και είναι δυναμικός στην προσωπική άμυνα».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο χαρακτήρα του, αλλά και την παρουσία του στα αποδυτήρια: «Ο Ντρέσεβιτς είναι πολύ καλό παιδί και με σωστή νοοτροπία. Πάντα δίνει το 100% στην προπόνηση και δείχνει μεγάλη θέληση για βελτίωση, πρόοδο και εξέλιξη. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να πετύχει σημαντικά πράγματα. Είναι ένας άνθρωπος με καλή επιρροή στα αποδυτήρια».

Κεντρική φωτογραφία: Ο Ιμπραΐμ Ντρέσεβιτς (δεξιά) έπαιξε 82 ματς στη Χέρενφεϊν υπό τις οδηγίες του Τζόνι Γιάνσεν (αριστερά), που σκιαγράφησε για το neakriti.gr το προφίλ του μεταγραφικού στόχου των Κρητικών.

Ένθετη φωτογραφία: Οδηγίες του Ολλανδού προπονητή στον Ντρέσεβιτς σε παλιότερο παιχνίδι της Χέρενφεϊν. 

(photos: Mustafa Gumussu).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News