Μπουτσικάρης: «Η Super League ζητά την επανέναρξη των τμημάτων υποδομής »

Ποδόσφαιρο
Μπουτσικάρης: «Η Super League ζητά την επανέναρξη των τμημάτων υποδομής »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απάντηση του προέδρου της Super League 1 στον δημοσιογράφο Μανόλη Βαρδαλαχάκη

Ο πρόεδρος της Super League 1 κ. Λεωνίδας Μπουτσικάκης πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους της Super League 1 και τον όμιλο ΚΡΗΤΗ TV εκπροσώπησε στην διαδικασία ο δημοσιογράφος Μανόλης Βαρδαλαχάκης.

Το ερώτημα που τέθηκε από τον υπογράφοντα στον κ. Μπουτσικάρη είχε να κάνει με την μακρά περίοδο αποχής που διανύουν τα τμήματα υποδομής των ΠΑΕ (ομάδες Κ19, Κ17 και Κ15) και αν εξαιρέσουμε το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, έχει συμπληρώσει έναν χρόνο από τον Μάρτιο του 2020. Βέβαια το ίδιο συμβαίνει και με τα μικρότερα ηλικιακά τμήματα και τις Ακαδημίες όλων των ΠΑΕ και των σωματείων στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Super League 1 εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για το θέμα της αγωνιστικής αποχής των τμημάτων υποδομής και αποκάλυψε ότι γίνονται συντονισμένες ενέργειες για να επιστρέψουν σύντομα τα παιδιά στα γήπεδα. Μάλιστα επεσήμανε ότι περίμεναν το ζήτημα ήταν να τεθεί την περασμένη Παρασκευή, αυτό δεν έγινε λόγω άλλων επειγόντων ζητημάτων των λοιμωξιολόγων και αισιοδοξούν ότι θα το δουν στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής και θα ανάψουν το πράσινο φως για τις Ακαδημίες. Ο κ. Μπουτσικάρης είπε το εξής:

«Είμαστε από το Μάρτιο όπου τα παιδιά έχουν προπονηθεί ελάχιστα, κινδυνεύουμε να δημιουργήσουμε μια χαμένη γενιά ποδοσφαιριστών. Το ζήτημα τέθηκε και θα συζητηθεί την Παρασκευή από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Ευελπιστούμε ότι θα συζητηθεί, έχουμε δώσει όλα τα στοιχεία, τόσο όσον αφορά τις συνέπειες και κάποια άλλα στοιχεία που δείχνουν ότι οι αθλητές μας έχουν μειωμένα κρούσματα σε covid. Τι τους λέμε; Να πάρουμε 500-600 παιδιά από τις πλατείες και να τα βάλουμε στα γήπεδα με τεστ. Τα πράγματα είναι πολύ οριακά, θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει δεκτό το αίτημα μας. όταν πάρουμε πράσινο φως έχουμε οργανώσει συνάντηση με φορείς ομάδων για να διοργανώσουμε ένα πρόγραμμα. Θα πρέπει βέβαια, να αλλάξουμε το format μας γιατί δεν υπάρχουν ημερομηνίες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News