Βήμα πρόκρισης για την ΑΕΚ, 4-2 το Βόλο

Ποδόσφαιρο
Βήμα πρόκρισης για την ΑΕΚ, 4-2 το Βόλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Τάνκοβιτς που σημείωσε δύο τέρματα…

Προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου πήρε τη ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 4-2 του Βόλου στον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση του θεσμού.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ένωση, ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ και βοήθησε τα μέγιστα για να κάνει την ανατροπή η ομάδα του.

Οι Βολιώτες στάθηκαν εξαιρετικά, παρά τις απουσίες, έβαλαν δύσκολα στους "κιτρινόμαυρους", προηγήθηκαν στο σκορ με τον... συνήθη ύποπτο, Τάσο Δουβίκα, αλλά προδόθηκαν από τα αμυντικά κενά και την επιθετική ποιότητα των αντιπάλων τους.

O ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΑΣΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΗΝ ΑΕΚ

Ο Βόλος μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση στον αγώνα και έριξε... προειδοποιητική βολή μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Χουάν Περέα νίκησε στη μονομαχία τον Μάριο Μιτάι, αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε κατέληξε κόρνερ, ύστερα από παρέμβαση του Παναγιώτη Τσιντώτα.

Οι παίκτες του Άνχελ Λόπεθ πίεσαν ψηλά και δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στους αντιπάλους τους, οι οποίοι έδειξαν να μην έχουν καθαρό μυαλό και να υποπίπτουν σε πολλά και αβίαστα λάθη. Πέρα από ένα συρτό σουτ του Νταμιάν Σιμάνσκι, οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν με αξιώσεις την εστία του Κλέιμαν.

Αντίθετα, οι Βολιώτες εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά της Ένωσης σ' ακόμα μία αναμέτρηση και έφτασαν στο γκολ στο 14ο λεπτό. Ο Σωτήρης Νίνης με υπέροχη κάθετη "τρύπησε" την άμυνα της ΑΕΚ και έβγαλε τον Τάσο Δουβίκα απέναντι στον Τσιντώτα, με τον νεαρό επιθετικό να πλασάρει εξαιρετικά για το 0-1, φτάνοντας τα εννιά γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

"ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ" ΜΕ... ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΤΑΝΚΟΒΙΤΣ

Ο Βόλος θέλησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και έψαξε ένα δεύτερο γρήγορο γκολ, αλλά σε δύο περιπτώσεις ο Μπαρτόλο δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ. Οι ευκαιρίες του Αργεντινού φαίνεται πως αφύπνισαν τους "κιτρινόμαυρους", οι οποίοι ανέβηκαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ την πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία τους στον αγώνα.

Ο Λιβάι Γκαρσία βρήκε με εξαιρετική κάθετη μπαλιά τον Πέτρο Μάνταλο, με τον αρχηγό της Ένωσης να σκοράρει με διαγώνιο σουτ, σημειώνοντας το πρώτο τέρμα του μέσα στο 2021.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήταν σειρά του Μουαμέρ Τάνκοβιτς να εκμεταλλευτεί την εξαιρετική βαθιά μπαλιά του Νέναντ Κρίστισιτς, πλασάροντας στην κίνηση και ολοκληρώνοντας την ανατροπή για την ομάδα του.

Ο Σουηδός εξτρέμ έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αφού έκανε το 3-1 τρία λεπτά μετά, με ένα τρομερό φαλτσαριστό σουτ στα όρια της μεγάλης περιοχής, ύστερα από συνεργασία με τον Μάνταλο.

Η Ένωση δεν... χαμήλωσε τις "μηχανές" και έφτασε και σε τέταρτο γκολ στο 36ο λεπτό με εύστοχο πέναλτι του Νέλσον Ολιβέιρα. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο ιδιαίτερα δραστήριος Γκαρσία, σε ανατροπή του από τον Τσοκάνη μέσα στην μεγάλη περιοχή.

ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ ΒΟΛΟΥ

Το 4-1 έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα, αλλά σε ακόμα μία αναμέτρηση εμφανίστηκαν οι "παιδικές ασθένειες" στην άμυνα που τις δημιούργησαν προβλήματα. Στο 57' ο Μήτογλου εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των αμυντικών της Ένωσης και μείωσε σε 4-2 με κοντινό πλασέ, απ' το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο Βόλος αναθάρρησε με τη μείωση του σκορ και πίεσε και γι' άλλο τέρμα, αλλά ο Τσιντώτας σε δύο φάσεις με τους Μπαρτόλο (64') και Δουβίκα (73') δήλωσε παρών και αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του, ενώ στο 86' το δοκάρι δεν έκανε το χατίρι στον νεαρό επιθετικό του Βόλου.

Στον αντίποδα, η ΑΕΚ, πέρα από δύο καλές ευκαιρίες του Γκαρσία στο 65' και του Ανσαριφάρντ δέκα λεπτά αργότερα, δεν απείλησε ουσιαστικά στο δεύτερο μέρος τον Βόλο, και λίγο έλειψε να το "πληρώσει" στο τέλος.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Νταντσένκο (46' Λόπες), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Μιτάι, Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Γκαρσία, Ολιβέιρα (70' Ανσαριφάρντ), Τάνκοβιτς (70' Αλμπάνης).

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Μήτογλου, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαρτόλο (76' Κρητικός), Νίνης, Ριένστρα, Μαρτίνες (53' Μίλοκ), Γκρίλο, Περέα, Δουβίκας.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News