Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-3: Κρίσιμης σημασίας τρίποντο η ΑΕΚ και... περιμένει

Ποδόσφαιρο
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-3: Κρίσιμης σημασίας τρίποντο η ΑΕΚ και... περιμένει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΑΕΚ είναι ισόβαθμη στην 2η θέση με τον ΠΑΟΚ που αγωνίζεται αυτή την ώρα στο Καραϊσκάκη

Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ είχε κιτρινόμαυρο χρώμα με την ΑΕΚ να επικρατεί δύσκολα αλλά δίκαια με 1-3 του Παναθηναϊκού και πλέον ισοβαθμεί στην δεύτερη θέση με τον ΠΑΟΚ έχοντας από 68 βαθμούς, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης όμως αυτή την ώρα να αντιμετωπίζει στο Καραϊσκάκη τον πρωταθλητή Ολυμπιακό...

Ωστόσο καθοριστικό ρόλο για την 2η προνομιούχο θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League θα παίξει το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ την προσεχή Τετάρτη...

Στην πρώτη της φάση στο παιχνίδι, η ΑΕΚ προηγήθηκε 0-1 στο 8’ με κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι μετά από σέντρα του Μάνταλου. Γρήγορα ο Παναθηναϊκός βρήκε κι εκείνος γκολ.

Στο 16’ ο Μπουζούκης σέντραρε και με εντυπωσιακή κεφαλιά ο Κουρμπέλης έκανε το 1-1. Κι αφού στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Καμπετσή στο 31’, η ΑΕΚ απάντησε με γκολ κάνοντας το 1-2 με τον Ολιβέιρα λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ προσπάθησε να διαφυλάξει το υπέρ της προβάδισμα και στις καθυστερήσεις «κλείδωσε» τη νίκη με πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Βέρντε και δόθηκε για χτύπημα του Κουρμπέλη στον Αραούχο.

Η Ένωση πανηγύρισε μία μεγάλης σημασίας νίκη στην προσπάθειά της για τη δεύτερη θέση, ενώ ο Παναθηναϊκός υπέστη την πρώτη του ήττα ως γηπεδούχος στο ΟΑΚΑ από τις 27 Οκτωβρίου 2019.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Θεοχάρης (84’ Μπεκ), Ανουάρ (65’ Χατζηγιοβάνης), Αλεξανδρόπουλος (46’ Σερπέζης), Ζαγαρίτης, Μπουζούκης (89’ Κολοβός), Μακέντα, Καμπετσής (46’ Περέα).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Παουλίνιο, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστιτσιτς, Σιμόες (90’+1’ Σαμπανάτζοβιτς), Σιμάνσκι, Μάνταλος (90’ Βέρντε), Ολιβέιρα (75’ Αραούχο), Λιβάγια (81’ Οικονόμου).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News