Κέρδισε 3-0 τη Λαμία ο Ολυμπιακός και ανέβηκε 2ος

Ποδόσφαιρο
Κέρδισε 3-0 τη Λαμία ο Ολυμπιακός και ανέβηκε 2ος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κορυφαίο τον Φορτούνη και σκόρερ τους Γκερέρο (32'), Φετφατζίδη (46'), Ελαμπντελαουί (51')…

Kάμποσα ερωτηματικά (κούραση, ψυχολογικό άδειασμα, απουσίες) συνόδευαν τον Ολυμπιακό μπαίνοντας στο ματς της 14ης αγωνιστικής για την Super League, όπου υποδέχτηκε την Λαμία στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", μόλις τρία 24ωρα μετά τον θρίαμβο κόντρα στη Μίλαν. Οι ερυθρόλευκοι ωστόσο εμφανίστηκαν απόλυτα συγκεντρωμένοι στον στόχο τους και πήραν το τρίποντο, με κορυφαίο παίκτη του γηπέδου τον Φορτούνη και σκόρερ τους Γκερέρο (32'), Φετφατζίδη (46'), Ελαμπντελαουί (51'), για το τελικό υπέρ τους 3-0 στο Φάληρο.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση του "Γεώργιος Καραϊσκάκης":

1. Ο ΓΚΕΡΕΡΟ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Πρώτο στοίχημα για τον Ολυμπιακό και τον Πέδρο Μαρτίνς ήταν η επαναφορά στην πραγματικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος, τρεις μέρες μετά την επική πρόκριση επί της Μίλαν. Υπόθεση καθόλου εύκολη, ειδικά από τη στη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπιζαν απουσίες (Ποντένσε, Ναουέλ, Χριστοδουλόπουλος, Χάσαν) που δεν επέτρεπαν φρεσκάρισμα, κυρίως στην μεσοεπιθετική γραμμή.

Έτσι ο Μαρτίνς παρέταξε τα 8/11 της ενδεκάδας που χρησιμοποίησε το βράδυ της Πέμπτης, με τους Ρόντερικ, Μπουχαλάκη και Νάτχο να παίρνουν θέση αντί των Βούκοβιτς, Καμαρά και Ποντένσε. Ο Φορτούνης είχε τον ρόλο του κεντρικού επιθετικού, με τους Γκερέρο - Φετφατζίδη στα άκρα και τον Ισπανό συχνά να συγκλίνει ως δεύτερος φορ, αδειάζοντας τον χώρο για τον μπακ της πλευράς.

Μπαράλες και Πλιάτσικας ήταν οι απουσίες για την Λαμία του Μάκη Χάβου, που κατέβηκε στο Φάληρο χωρίς διάθεση να παίξει ταμπούρι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεν ως απόλυτη προτεραιότητα την ανασταλτική τους συνοχή, ωστόσο όποτε είχαν την ευκαιρία και την κατοχή της μπάλας επιχειρούσαν να διατηρήσουν και να ψάξουν κάποια κόντρα επίθεση. Ενίοτε ανεβάζοντας και αρκετά ψηλά τη γραμμή άμυνας τους.

Ο Ολυμπιακός είχε φυσιολογικά την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, χωρίς πάντως να δημιουργεί με συνέπεια, με την αντίπαλη άμυνα να βρίσκει εύκολα ή δύσκολα τις απαντήσεις σε κάθε ερώτημα που έβαζαν οι ερυθρόλευκοι.

Στο 17' ο Διαμαντόπουλος δεν είδε παράβαση του Καρυπίδη στον Ελαμπντελαουί, όταν ο Νορβηγός τσίμπησε τη μπάλα και ο στόπερ της Λαμίας τον γκρέμισε εντός περιοχής. Με τον ρέφερι από την Αρκαδία να δείχνει... κόρνερ. Αξίζει να σημειωθεί πως το πρώτο φάουλ της αναμέτρησης υποδείχθηκε στο 23ο λεπτό, γεγονός εξαιρετικά ασυνήθιστο για ματς της

Ο Ολυμπιακός ωστόσο βρήκε την άκρη του στο 32', σε μια φάση που δημιουργήθηκε χάρη στην οξυδέρκεια του Ρόντερικ να πασάρει κάθετα στον Νάτχο στο ύψος της μεσαίας γραμμής, αποδιοργανώνοντας όλο τον άξονα της Λαμίας. Ο Ισραηλινός έκανε... παρέλαση μέχρι την περιοχή των φιλοξενούμενων, έσπασε στον Φορτούνη, αυτός με τη σειρά του στον Γκερέρο και ο Ισπανός φορ πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.

Πέντε λεπτά μετά ο Σισέ με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη και στο 39' ο Διαμαντόπουλος παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τον Μπερτόλιο, σε πτώση του εντός περιοχής. Ο Αργεντίνος από αριστερά μπήκε στο "κουτί", έκοψε τη μπάλα προ του Σισέ, υπήρξε επαφή χαμηλά με τον Σενεγαλέζο, αλλά ο Διαμαντόπουλος θεώρησε πως ο Μπερτόλιο προσπάθησε να εκβιάσει την παράβαση και έδωσε συνέχεια στο ματς.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να έχει το μίνιμουμ προβάδισμα του ενός γκολ και απέμεναν 45 λεπτά για να γραφτεί η ιστορία της αναμέτρησης.

2. ΕΒΑΛΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΤΟ ΜΑΤΣ Ο ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ

Λίγο πριν σκοράρει ο Γκερέρο, ο Μαρτίνς είχε δώσει εντολή στον Βρουσάι για να περάσει στο ματς. Το γκολ του Ισπανού φορ ακύρωσε την αλλαγή και ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο μέρος με την ίδια ενδεκάδα. Πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα, ο Φετφατζίδης πέτυχε ένα γκολ που έψαχνε εδώ και καιρό. Από τότε που είχε χάσει την ανεπανάληπτη ευκαιρία στα χασομέρια του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους ερυθρόλευκους από το 46' και ήρθε ο Ελαμπντελαουί πέντε λεπτά αργότερα να βάλει για ύπνο το ματς. Ο Νορβηγός πήρε την επαναφορά από την προσπάθεια του Νάτχο και την σωτήρια επέμβαση του Σαράνοφ, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0 για τον Ολυμπιακό.

Η Λαμία είχε αφήσει στα αποδυτήρια την συνοχή που είχε ως σύνολο στο πρώτο μέρος και πολύ γρήγορα βγήκε νοκ άουτ, χάνοντας τις όποιες ελπίδες της να φύγει με κάτι θετικό από το Φάληρο.

3. ΝΙΟΝ, ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ ΚΑΙ -5 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Ο Φορτούνης έμοιαζε να ξεγλιστράει σαν σκιέρ ανάμεσα στους αντιπάλους του και έσπερνε πανικό στην αντίπαλη άμυνα, κάθε φορά που αποφάσιζε να επιτεθεί κατά μέτωπο. Είχε την ασίστ στον Γκερέρο, τη μεταβίβαση στο δοκάρι του Σισέ, αυτός ξεκίνησε την προσπάθεια που κατέληξε στο γκολ του Ελαμπντελαουί. Στο 60' πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από δεξιά και πάτησε περιοχή, εκτέλεσε με το δεξί και ανάγκασε τον Σαράνοφ σε μια ακόμη σωτήρια επέμβαση.

Χάβος και Μαρτίνς ξεκίνησαν τις κινήσεις τους από τον πάγκο, με τον Σα στο 65' να διώχνει εκπληκτικά σε κόρνερ το εξαιρετικό σουτ του Δημούτσου εκτός περιοχής.

Το υπόλοιπο της αναμέτρησης δεν είχε σκοπιμότητες, το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες (τελευταία αυτή με τον Νάτχο να αστοχεί για χιλιοστά στο 93'), ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα του Διαμαντόπουλου που σήμανε την ολοκλήρωση του 90λεπτου στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενος τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ατρομήτου και μείωσε στους πέντε τη διαφορά του από την κορυφή, ενώ η Λαμία παρέμεινε στην 13η θέση της κατάταξης του πρωταθλήματος.

Την Δευτέρα ο Ολυμπιακός περιμένει τι του επιφυλάσσει η κληρωτίδα στη Νιόν, σχετικά με την ομάδα που θα αντιμετωπίσει στους "32" του Europa League. Επόμενη υποχρέωση για τους ερυθρόλευκους, αυτή στην Ξάνθη με τον Άρη Αβάτου για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, την ερχόμενη Τετάρτη (19/12, 15:00).

Για την ίδια διοργάνωση, η Λαμία αντιμετωπίζει στην Φιλιππούπολη τον Απόλλωνα Λάρισας, το μεσημέρι της Πέμπτης (20/12, 15:00).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Ρόντερικ, Σισέ, Κούτρης (68' Τσιμίκας), Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Νάτχο, Φετφατζίδης (76' Βρουσάι), Φορτούνης, Γκερέρο (86' Μάνος).

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Σκόνδρας, Βάντερσον, Καρυπίδης, Αντέτζο, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Βασιλαντωνόπουλος, Επστάιν (77' Καραγκούνης), Μπερτόλιο (64' Μπουλούλης), Καραμάνος (70' Τσούκαλος).

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News