Ξεπέρασε και το εμπόδιο τoυ ΠΑΣ ο Ατρόμητος

Ποδόσφαιρο
Ξεπέρασε και το εμπόδιο τoυ ΠΑΣ ο Ατρόμητος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικράτησε 1-0 εντός έδρας του ακίνδυνου ΠΑΣ Γιάννινα και παραμένει συγκάτοικος του ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας…

Τα όνειρα δεν κοστίζουν τίποτα και στον Ατρόμητο έχουν κάθε λόγο να ονειρεύονται βλέποντας την ομάδα του Κάναντι να «καλπάζει». Με ένα τέρμα του Κουλούρη στο 38’, οι Περιστεριώτες «καθάρισαν» τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-0 εντός έδρας) και πανηγύρισαν την 4η συνεχόμενη νίκη τους, ενόσω διεύρυναν το φετινό αήττητο σερί τους στη Σούπερ Λίγκα (5-1-0).

Έτσι, η ομάδα του Κάναντι συγκατοικεί στην κορυφή της βαθμολογίας με τον ΠΑΟΚ, ενώ έχει να δεχθεί γκολ από το ματς της πρεμιέρας με τον Παναιτωλικό (498 λεπτά). Προβληματική εμφάνιση από τον «Άγιαξ της Ηπείρου», που ολοκλήρωσε το δύσκολο πρόγραμμα των 6 πρώτων αγωνιστικών.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να επιβάλει το ρυθμό του και την ανωτερότητά του, ωστόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα αμυνόταν πολύ καλά με το 3-5-2 που χρησιμοποίησε ο κόουτς Πετράκης.

Οι γηπεδούχοι απειλούσαν μόνο με μακρινά σουτ (βλ. 20’ Σάκιτς, 28’ Μπουσούλατζιτς), αλλά και στημένες φάσεις (15’ Ουγκράι), ενώ ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είχε σημαντική ευκαιρία στο 23’, με τον Μυστακίδης να βρίσκεται εντός περιοχής, όμως το σουτ του κόντραρε στο σώμα του Γιαννούλη και κατέληξε στα χέρια του Μέγιερι.

Στο 38’ οι Περιστεριώτες άνοιξαν το σκορ, με τον συνήθη ύποπτο, Κουλούρη, ο οποίος πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή κι ενώ έπεφτε, για να στείλει την μπάλα στη γωνία του Βελλίδη σε μια φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση φάουλ του Ουγκράι.

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι, με τον Ατρόμητο να πηγαίνει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας το υπέρ του 1-0, σε ένα 45λεπτο που πραγματοποίησε 9 τελικές έναντι μίας των φιλοξενούμενων.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως περίπου το πρώτο, με τον Ατρόμητο να κυριαρχεί και να κυνηγάει περισσότερο το γκολ. Στο 63’, ο Μούγιακιτς βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά όχι σωστά και ο Βελλίδης έδιωξε. Έξι λεπτά αργότερα πάλι ο Αυστριακός χαφ των γηπεδούχων απείλησε με σουτ μέσα από την περιοχή, ωστόσο ο πορτιέρε του ΠΑΣ μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

Οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να κάνουν… παιχνίδι και να ελέγχουν την κατάσταση, αφού η ομάδα του Πετράκη δεν είχε τον τρόπο να δημιουργήσει ευκαιρίες. Στο δίλεπτο 80’-81’, οι Κουλούρης, Ούμπιδες διαδοχικά έφτασαν κοντά στο 2-0 σουτάροντας μέσα από την περιοχή, όμως και πάλι ο γκολκίπερ του «Άγιαξ της Ηπείρου» έδιωξε με γροθιές και στις δύο περιπτώσεις.

Κάπου εκεί οι Περιστεριώτες οπισθοχώρησαν και «χάρισαν» μέτρα στον ΠΑΣ, ωστόσο δεν το… πλήρωσαν καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καθαρό μυαλό στο δημιουργικό κομμάτι. Μοναδική υποψία φάσης για την ομάδα του Πετράκη το σουτ Κρίζμαν στο 92’ μέσα από την περιοχή, το οποίο όμως κατέληξε μακριά από την εστία του Μέγιερι.

Κάπως έτσι ο Ατρόμητος κράτησε με σχετική άνεση το 1-0 και παραμένει αήττητος στο φετινό πρωτάθλημα (5-1-0), αλλά και συγκάτοικος του ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ατρόμητος (Κάναντι): Μέγιερι – Σάκιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης (72’ Κιβρακίδης) – Μπουσούλατζιτς, Μάντσον – Μπρούνο, Μούγιακιτς (85’ Κωτσόπουλος), Ουγκράι (64’ Ούμπιδες) - Κουλούρης

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης – Μιχαήλ (46’ Κάστρο), Τζημόπουλος, Σκόνδρας – Μπουκουβάλας, Λίλα, Νικολιάς, Βιντάλ, Κακουμπά – Μυστακίδης (59’ Αθανασιάδης), Ξύδας (64’ Κρίζμαν)

Πηγή: sport-fm.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News