Κύπελλο Ελλάδας: Ζορίστηκε αλλά πέρασε στους «8» ο Παναθηναϊκός

Ποδόσφαιρο
Κύπελλο Ελλάδας: Ζορίστηκε αλλά πέρασε στους «8» ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ, βγάζοντας ψυχή στην αναμέτρηση

Παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις έγινε στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και να προκρίνεται στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «πράσινοι» χρειάστηκε να βγάλουν ψυχή και πάθος στον αγωνιστικό χώρο. Έμειναν πίσω στο σκορ στο 24’ με σκόρερ του ΠΑΣ τον Παντελάκη και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είχαν χάσει με 1-0 στο πρώτο ματς στους «Ζωσιμάδες», χρειάζονταν τρία γκολ για να περάσουν.

Στο 34’ ο Ινσούα σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ από τον βοηθό Καλύβα, ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες απ’ όλο ο γήπεδο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά και πολιόρκησε την εστία του ΠΑΣ. Ο Γιαννίκογλου με φανταστική απόκρουση στο 51’ έσωσε την ομάδα του σε κεφαλιά του Περέα, αλλά στο 56’ ο Δώνης ισοφάρισε (1-1) και στο 58’ ο Σένκεφελντ έκανε το 2-1 μέσα σε πανδαιμόνιο.

Λίγα λεπτά αργότερα οι πράσινοι έφτασαν σε σκορ πρόκρισης μετά από έξοχο συνδυασμό των Ζαχίντ-Γιόχανσον και ανατροπή του τελευταίου από τον Μπουκουβάλα που είχε ήδη κίτρινη αλλά ο διαιτητής Παπαδόπουλος δεν τον τιμώρησε.

Ο Μακέντα εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και έκανε το 3-1 στο 72’. Πέντε λεπτά μετά ο Κουρμπέλης αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη (77’) και το ματς πήγε στην κόψη του ξυραφιού. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο δεν απειλήθηκε και πήρε μία παλικαρίσια πρόκριση…

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (46’ Περέα), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (80’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (83’ Κολοβέτσιος).

ΠΑΣ Γιάννινα (4-4-2): Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Παντελάκης, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Ξύδας (75’ Λεό), Σιόντης (23’ Λιάσος), Κάστρο (43’ Νικολιάς), Καρτάλης, Παμλίδης, Κρίζμαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News