Με γκολ τoυ Μακέντα ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ατρόμητο

Ποδόσφαιρο
Με γκολ τoυ Μακέντα ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ατρόμητο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Διούδης κράτησε το σκορ υπέρ του τριφυλλιού σε εκτέλεση πέναλτι του Κουλούρη. Στάθηκαν άτυχοι οι φιλοξενούμενοι που είχαν δυο δοκάρια.

Μια σπουδαία νίκη όσο και συγκλονιστική με βάση την εξέλιξη της αναμέτρησης πήρε ο Παναθηναϊκός επί του Ατρόμητου επικρατώντας με 1-0 και ανεβαίνοντας ξανά στην πέμπτη θέση.

Το παιχνίδι είχε δυο πρόσωπα με το τριφύλλι να είναι ανώτερο στο πρώτο μέρος όταν και πέτυχε το γκολ που του έδωσε το τρίποντο ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος, έχασε πέναλτι και είχε και ένα δοκάρι στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το αήττητο που κρατάει στο ΟΑΚΑ από την αρχή της σεζόν και από την άλλη έσπασε το αήττητο του Ατρόμητου εκτός έδρας για πρώτη φορά.

Αυτά είναι τα πέντε πράγματα που μας έμειναν από την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ:

1. ΔΟΚΑΡΙ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΓΚΟΛ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχε τη μπάλα στην κατοχή του και προσπαθούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Μέγιερι χωρίς όμως να τα καταφέρει. Μάλιστα ο Ατρόμητος ήταν αυτός που απείλησε πρώτος έχοντας δοκάρι στο 20'. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ σε εξαιρετικό σημείο έξω από την περιοχή και δεξιά με τον Γιαννούλη να αναλαμβάνει την εκτέλεση του. Ο αμυντικός του Ατρόμητο με ωραίο αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Διούδη.

Οι πράσινοι συνέχισαν να κάνουν το παιχνίδι τους και στην επόμενη καλή στιγμή τους προηγήθηκαν στο σκορ. Ήταν το 24' του αγώνα όταν ο Κάτσε έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, σήκωσε το κεφάλι και είδε τον Μακέντα κάνοντας του τη βαθιά μπαλιά. Ο Ιταλός φορ έκανε κοντρόλ με το δεξί και υπέροχο τελείωμα με το αριστερό στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Μέγιερι που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Το γκολ έδωσε αέρα στο τριφύλλι που θα μπορούσε στο 36' σε φάση διαρκείας με πρωταγωνιστή τον Γιόχανσον να φτάσει στο 2-0 αλλά η άμυνα του Ατρόμητου απομάκρυνε. Ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Χατζηγιοβάνης έκανε ένα κοντρόλ παραπάνω και δεν μπόρεσε να γυρίσει μέσα από την περιοχή και ο Παναθηναϊκός να γίνει απειλητικός. Οι πράσινοι και στο 41' βρέθηκαν κοντά στο γκολ καθώς σε φάουλ του Κάτσε από καλό σημείο αριστερά δεν αντέδρασε σωστά η άμυνα του Ατρόμητου αλλά ο Κολοβέτσιος δεν μπόρεσε να πλασάρει.

2. ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΟΔΑΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Δεν συνηθίζεται σε μια ενδεκάδα και δη ελληνικών ομάδων να υπάρχουν αρκετοί αριστεροπόδαροι και συνήθως περιορίζονται σε δυο... τον αριστερό μπακ και τον αριστερό χαφ. Ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Ατρόμητο όμως είχε στην ενδεκάδα του τέσσερις αριστεροπόδαρους ποδοσφαιριστές. Στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Μαυρομάτης, με τον Ινσούα να παίζει ως αριστερό μπακ και τον Αργεντινό να έχει μπροστά του τον Χατζηθεοδωρίδη.

Ο τέταρτος της παρέας ήταν ο Γιάννης Μπουζούκης ο οποίος στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο ξεκίνησε ως δεκάρι σε αυτό το 4-2-3-1 με το οποίο παρέταξε ο Δώνης τον Παναθηναϊκό. Φυσικά αυτό δεν έγινε για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν αλλά είναι άξιο αναφοράς.

3. ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΤΟΝ ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ

Ο Παναθηναϊκός κράτησε στο "μηδέν" τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Ευθύμη Κουλούρη, και κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη. Για να μην σκοράρει ο Ατρόμητος όμως έπρεπε να αποκρούσει το πέναλτι του Κουλούρη στο 63' ο Διούδης και στο 75' και πάλι ο γκολκίπερ των πράσινων με μια εντυπωσιακή επέμβαση να διώξει σε κόρνερ.

Ο τερματοφύλακας του τριφυλλιού μετά την κακή του εμφάνιση κόντρα στον ΟΦΗ επανήλθε στα φετινά του στάνταρ και με μια σπουδαία εμφάνιση βοήθησε τον Παναθηναϊκό να κρατήσει το αποτέλεσμα.

4. ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ, ΔΟΚΑΡΙ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

5. ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΣΤΟ ΟΑΚΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το τριφύλλι του με τη νίκη του επί του Ατρόμητου διατήρησε το φετινό αήττητο που έχει χτίσει στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός δεν ξέρει τι πάει να πει ήττα σε επτά αναμετρήσεις στο Ολυμπιακό Στάδιο έχοντας έξι νίκες κόντρα σε Λαμία, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακό, Απόλλων Σμύρνης, Πανιώνιο, Ατρόμητο και μια ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ.

Από την άλλη με τη νίκη του αυτή ο Παναθηναϊκός έσπασε το φετινό εκτός έδρας αήττητο του Ατρόμητου. Μέχρι την αναμέτρηση του Ολυμπιακού Σταδίου η ομάδα του Περιστερίου δεν γνώριζε τι πάει να πει ήττα εκτός έδρας. Έχασε από τους "πράσινους" όμως και έτσι το τριφύλλι παρέμεινε αήττητο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κάτσε, Δώνης, Χατζηθεοδωρίδης (67' Πούγγουρας), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (83' Τζανδάρης), Μακέντα (46' Καμπετσής).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι, Σάκιτς, Χατζηισαίας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Νάτσος (66' Ουμπίδες), Μπουσουλάζιτς, Μπρούνο (78' Κωτσόπουλος), Μάντσον, Βασιλακάκης (46' Ενσικουλού), Κουλούρης.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News