ΟΦΗ - Παναιτωλικός: Συνάντηση... με φόρμα

Απόψεις
ΟΦΗ - Παναιτωλικός: Συνάντηση... με φόρμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο τετ α τετ Νιόπλια και Αναστασίου από τον πάγκο. Ο ΟΦΗ δεν γνωρίζει την ήττα από τον Παναιτωλικό στο Ηράκλειο, που όμως έχει δυο συνεχείς ισοπαλίες μαζί του στα τελευταία τους ματς. Οι ομάδες που νίκησαν την ΑΕΚ απανωτά στο ΟΑΚΑ

Νιόπλιας και Αναστασίου στη δεύτερη φετινή τους συνάντηση στο πρωτάθλημα με κύριο χαρακτηριστικό τη "φόρμα" των ομάδων τους. Μετρώντας ο καθένας τους από 117 παρουσίες σε πάγκους της Superleague, έχουν ένα βαθύ ιστορικό από τις θητείες τους στον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό.

Τα προπονητικά κοντέρ τους στη Λίγκα, έτυχε να είναι στον ίδιο αριθμό, αλλά ο Νιόπλιας του πήρε το τρίποντο στον πρώτο γύρο στο Αγρίνιο με τον ΟΦΗ για το τρέχον πρωτάθλημα και ο Αναστασίου θέλει τώρα τη ρεβάνς στο γήπεδο όπου θήτευσαν για δυόμιση χρόνια ως ποδοσφαιριστές με τη φανέλα της κρητικής ομάδας με τον νυν προπονητή της.

Η πρώτη προπνητική κόντρα τους, έγινε -όπως έχουμε σημειώσει ξανά- όταν οι δύο τους ήταν αντίστοιχα προπονητές του Ατρομήτου και του Παναθηναϊκού, την περίοδο 2014-15. Ο προπονητής του ΟΦΗ νίκησε δύο φορές τον Παναθηναϊκό, ηττήθηκε μία, ενώ όλα τα ματς έληξαν με σκορ 2-0. (Δείτε περισσότερα στο άρθρο: Αναστασίου-Νιόπλιας: Ραντεβού στο "104").

Ματς"φορμαρισμένων" και η Δύναμη της έδρας

Έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον η αναμέτρηση του Σαββάτου ΟΦΗ-Παναιτωλικού στο Ηράκλειο με επίκεντρο αυτή τη φορά τη "φόρμα" και των δύο ομάδων που οδηγούν από τους πάγκους τους, δυο μεγάλοι άσοι που τίμησαν τον ΟΦΗ ως ποδοσφαιριστές. Νιόπλιας, Αναστασίου. Για τη φόρμα του ΟΦΗ, ας υπολογισθεί ως συνεχόμενη, αφού η εξαιρετική του εικόνα στην Τούμπα κάηκε από τον Φωτιά, που προκάλεσε την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Ένεκα τούτου, η ομάδα του Αγρινίου είναι ψηλότερα στα τελευταία οκτώ ματς με συγκομιδή 13 βαθμών, έναντι 11 του ΟΦΗ.

Όπως και τα στατιστικά της φόρμας του ΟΦΗ που δείχνουν ότι ο μέσος όρος των γκολ που δέχτηκε ανά παιχνίδι είναι 1,38 στους τελευταίους 8 αγώνες πρωταθλήματος, 30,2% υψηλότερος από τον μέσο όρο της σεζόν. Έτσι είναι όταν μια ομάδα βάζει γκολ αντί να το μετρήσει ο διαιτητής καταλογίζει σε βάρος της πέναλτι!

Ο Παναιτωλικός με το εκτός έδρας 1-2 στην ΑΕΚ επιστρέφει στις νίκες στο πρωτάθλημα, έχοντας κερδίσει 4 από τους 8 τελευταίους αγώνες του, συν την αύρα της νίκης του επί του Ολυμπιακού στο κύπελλο. Τα στατιστικά του δείχνουν ότι η ομάδα έχει μαζέψει κατά μέσο όρο 1,06 βαθμούς ανά αγώνα από την αρχή της σεζόν, αλλά της φόρμας του υποδεικνύουν ότι στους τελευταίους 8 αγώνες οι πόντοι του ανά παιχνίδι ήταν κατά μέσο όρο 1,63 (53,8% υψηλότερος από τον μέσο όρο).

Ο ΟΦΗ που έγραψε απέναντι του στο Αγρίνιο την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο τρέχον πρωτάθλημα, χρειάζεται να ενδυναμώσει περισσότερο την πιστοποίηση δύναμης της έδρας τους, μειώνοντας άρδην το στατιστικό που θέλει το 63% των γκολ που δέχθηκε να είναι στο "Γεντί Κουλέ".

Δεν γνωρίζει ήττα εντός από τους Αγρινιώτες

 Ο ΟΦΗ δεν έχει ηττηθεί ποτέ στο Ηράκλειο από τον Παναιτωλικό, αλλά στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις τους, έχει υποστεί απώλειες με ισοπαλίες (2-2 και 1-1). Στα άλλα μεταξύ τους παιχνίδια στο Ηράκλειο, μετράει μόνο νίκες (5) για τη Superleague, ενώ σε δυο ματς για τη Football League, έχει από μία νίκη και ισοπαλία.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έχει φύγει φέτος, με τρίποντα από τις έδρες της ΑΕΚ, του Βόλου και του Ατρομήτου και με ισοπαλία στη Λαμία. Αξιοσημείωτο της πορείας της ομάδας του Αγρινίου, είναι ότι έχει δεχθεί τουλάχιστον ένα γκολ σε κάθε ένα από τα εννιά  εκτός έδρας παιχνίδια του. Ο ΟΦΗ εξακολουθεί να έχει τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (6-8-4). Σίγουρα οι δυο ομάδες που νίκησαν απανωτά την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με τις τεχνικές ηγεσίες Νιόπλια και Αναστασίου, προδιαθέτουν συναρπαστικά για τη δική τους σύγκρουση

Οι στοιχηματικές δίνουν από 1.95 στη νίκη του ΟΦΗ, 3.50 στην ισοπαλία και 3.80 στη νίκη του Παναιτωλικού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News