ΟΦΗ: Νέο δυνατό τεστ με Φορτούνα Σιτάρντ

ΟΦΗ
ΟΦΗ: Νέο δυνατό τεστ με Φορτούνα Σιτάρντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σέντρα στις 19:00 στο φιλικό με μετάδοση μέσω live streaming από το OFI TV.

Μετά την αλλαγή «βάσης» επί ολλανδικού εδάφους, ο ΟΦΗ δίνει σήμερα νέο δυνατό φιλικό αγώνα με αντίπαλο τη Φορτούνα Σιτάρντ.

Οι Κρητικοί «μετακόμισαν» χθες από το Όστερμπεεκ στην περιοχή Μιλ και από κει θα μεταβούν στο Σιτάρντ για το ματς με την ομάδα του Λισάντρο Σεμέντο.

Η σέντρα έχει προγραμματιστεί στις 7 το βράδυ, ενώ θα υπάρχει μετάδοση μέσω live streaming από το OFI TV.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα φιλικό αγώνα, που θα δώσει τη δυνατότητα στο Νίκο Νιόπλια να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Όχι μόνο για τον βαθμό ετοιμότητας των ποδοσφαιριστών αυτή τη χρονική περίοδο, αλλά και κατά πόσο έχουν αφομοιωθεί αυτά που ζητάει στις προπονήσεις.

Άλλωστε, καθημερινά πλέον η τακτική καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του ημερήσιου προγράμματος, χωρίς βέβαια να μένει πίσω η δουλειά στη φυσική κατάσταση και τη δύναμη.

Ο 56χρονος τεχνικός του ΟΦΗ θα «τεστάρει» την ομάδα του, κόντρα σε ένα αντίπαλο που είχε καλή σχετικά πορεία στο περυσινό πρωτάθλημα της Eredivisie. Η Φορτούνα τερμάτισε στην 11η θέση της πρώτης κατηγορίας στην Ολλανδία, με τελική συγκομιδή 41 βαθμούς.

Ο γνώριμος στον ΟΦΗ Λισάντρο Σεμέντο, ήταν σημείο αναφοράς για την ομάδα του, σε μια από τις πιο παραγωγικές χρονιές του με 9 γκολ και 5 ασίστ.

Με τους «μάχιμους» παίκτες

Πριν την αναχώρηση της αποστολής του ΟΦΗ από το Όστερμπεεκ, το «μενού» είχε κανονικά χθες πρωινή προπόνηση.

Μέσα από ασκήσεις με μπάλα και παιχνίδι κατοχής, δόθηκε έμφαση σε επιμέρους τακτικά σημεία, ενώ σε φουλ ρυθμούς προπόνησης επέστρεψε ο Βαχίντ Σελίμοβιτς.

Αντίθετα, πρόγραμμα αποφόρτισης ακολούθησε ο Χουάν Νέιρα, ενώ μόνο θεραπεία έκαναν οι Βάτερμαν και Διαμαντής. Επιπλέον, οι Ναμπί και Στάικος συνέχισαν με το δικό τους πρόγραμμα αποκατάστασης.

Οι τέσσερις τελευταίοι δε θα είναι διαθέσιμοι για το σημερινό φιλικό, ενώ στην πρωινή προπόνηση που θα προηγηθεί στο Μιλ, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους Νέιρα και Σελίμοβιτς.

Ο Νίκος Νιόπλιας αναμένεται επίσης να μην χρησιμοποιήσει τους Τοράλ και Καμάου, που δεν έχουν πολλές προπονήσεις με την ομάδα. Οι δύο ποδοσφαιριστές θα χρειαστούν χρόνο για να βρεθούν στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας, έχοντας χάσει ένα σημαντικό κομμάτι από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Τα επόμενα μέτωπα

Πέρα από την αγωνιστική προετοιμασία, στον ΟΦΗ δουλεύουν και για τις περιπτώσεις που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Κυρίως μεταγραφικού ενδιαφέροντος, όπου αναμένονται τουλάχιστον 3 με 4 προσθήκες ακόμη. Αριστερός μπακ, αμυντικός μέσος και επιθετικός είναι οι βασικές προτεραιότητες, ενώ η ομάδα του Ηρακλείου τα τελευταία χρόνια δε λέει «όχι» σε… ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής.

Τέλος, μοναδική εκκρεμότητα που αφορά το τεχνικό επιτελείο είναι αυτή του γυμναστή, που αναμένεται να «κλείσει» μετά την επιστροφή από την Ολλανδία. Άλλωστε, υπάρχει συμφωνία με τον εκλεκτό και μένει να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την ομάδα στην οποία ανήκει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News