Κοίταξε τον Άγιαξ στα μάτια για 60 λεπτά ο ΟΦΗ

ΟΦΗ
Κοίταξε τον Άγιαξ στα μάτια για 60 λεπτά ο ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαιρετική εμφάνιση για μεγάλο διάστημα αλλά κατάρρευση στο τέλος και ήττα με 6-2

Φιλικά με ομάδες επιπέδου Άγιαξ είναι σίγουρο ότι μπορεί να έχουν μόνο κέρδη, ανεξάρτητα από το σκορ. Και μπορεί ο ΟΦΗ να ηττήθηκε με 6-2 στο αθλητικό κέντρο του Έπε αλλά η εικόνα που είχε στα πρώτα 60 λεπτά της φιλικής αναμέτρησης μόνο αισιοδοξία μπορεί να φέρει για το μέλλον.

Ήταν το πιο δυνατό τεστ προετοιμασίας και ένα από τα σπουδαιότερα των τελευταίων ετών απέναντι στους πρωταθλητές Ολλανδίας, οι οποίοι έπαιξαν με αρκετά νέα παιδιά αλλά και με κάποια από τα πιο γνωστά τους ονόματα στη σύνθεσή τους, όπως ο διεθνής Ολλανδός επιθετικός Κλας-Γιαν Χούντελααρ, ο διεθνής Δανός Σένε, ο Ντε Βιτ κ.α.

To φιλικό ξεκίνησε με δύο γρήγορα γκολ, με τον Άγιαξ να προηγείται στο 5' με τον Χούντελααρ και τον ΟΦΗ να ισοφαρίζει 1-1 στο 7' με τον Σεμέντο. Ο ΟΦΗ στη συνέχεια έχασε ευκαιρίες με Σεμέντο και Σάσι για να προηγηθεί και σε μία αντεπίθεση στο 27' ο Ντε Βιτ έδωσε προβάδισμα 2-1 στον Άγιαξ.

Αυτό ήταν το σκορ του α' ημιχρόνου, με τον ΟΦΗ να έχει κι άλλες καλές ευκαιρίες με Ναμπί και Σάσι για να πετύχει και δεύτερο γκολ. Η εικόνα του ΟΦΗ στο α’ ημίχρονο ήταν εξαιρετική αλλά πάτησε καλά και στο ξεκίνημα της επανάληψης. Mε σκόρερ τον Τσιλιανίδη στο β΄ημίχρονο ο ΟΦΗ ισοφάρισε 2-2 στο 57' ενώ με τον ίδιο παίκτη είχε και λίγα λεπτά νωρίτερα άλλη μια ευκαιρία για γκολ.

Στην επόμενη φάση στο 58' ο Άγιαξ με τον Πίρι πήρε και πάλι το προβάδισμα με 3-2 ενώ σχεδόν αμέσως ο Χούντελααρ έκανε το 4-2 στο παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα δυστυχώς το σκορ πήρε διαστάσεις εις βάρος του ΟΦΗ. Ο Ντε Βιτ στο 68' έκανε το 5-2 και αυτή η κατάρρευση ήταν αποτέλεσμα της αμυντικής αστάθειας  που παρουσίασε η ομάδα. Ακολούθησε το 6-2 με απευθείας φάουλ του Σένε.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Σουρνάκης παραλίγο να σκοράρει, στέλνοντας τη μπάλα με σουτ στο οριζόντιο δοκάρι.

Μέχρι το 60' ο ΟΦΗ είχε καταφέρει να κοιτάξει τον Άγιαξ στα μάτια αλλά από εκεί και πέρα κατέρρευσε...

Για τον ΟΦΗ ο Γιώργος Σίμος παρέταξε τους: Σωτηρίου, Γιαννούλη, Νάστο, Κοροβέση, Μπράουν, Σακόρ, Μεγιάδο, Ναμπί, Σεμέντο, Τσιλιανίδη, Νάστο. Στο 33' ο Μαρινάκης πήρε τη θέση του Μπράουν, καθώς ο δεξιός μπακ του ΟΦΗ τραυματίστηκε και αποχώρησε από τον αγώνα. Στο 59' αποχώρησαν οι Ναμπί, Τσιλιανίδης, Σάσι και στις θέσεις τους μπήκαν επίσης οι Μάνος, Νέιρα και Φερέιρα. Επίσης στο 74' τη θέση του Σωτηρίου κάτω από τα γκολπόστ πήρε ο Δερμιτζάκης. Στο 79' Σουρνάκης και Περδίκης πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Σακόρ και Γιαννούλη.

Η 11αδα του Άγιαξ ήταν: Κοτάρσκι, Τίμπερ, Μαγκαγιάν, Μπότμαν, Πίρι, Σένε, Λαμπαγιάντ, Εκέλενκαμπ, Χούντελααρ, Ντε Βιτ, Λανγκ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News