Η φιλοσοφία του ΟΦΗ για το νέο προπονητή

ΟΦΗ
Η φιλοσοφία του ΟΦΗ για το νέο προπονητή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος τεχνικός πρέπει να είναι σύμφωνος με τον τρόπο δουλειάς της ομάδας

Mετά την επίσημη ανακοίνωση για την λήξη της συνεργασίας με τους Χάιμε Βέρα και Αλεχάντρο Ίσις, στον ΟΦΗ έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση του νέου προπονητή. Αυτή η αναζήτηση γίνεται πάνω σε συγκεκριμένη φιλοσοφία, που έχει να κάνει με την αποδοχή του τρόπου με τον οποίο δουλεύει η ομάδα.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι μεταγραφικός σχεδιασμός. Οι μεταγραφές γίνονται από την ομάδα και όχι συγκεκριμένα από τον προπονητή. Έτσι ώστε αν διακοπεί η συνεργασία με τον κάθε προπονητή, οι παίκτες να αποτελούν επιλογές της ομάδας, ώστε να μη διαταραχθεί το κλίμα. Η συμμετοχή από πλευράς προπονητή είναι η υπόδειξη των θέσεων που κρίνει ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, αλλά όπως συμβαίνει στην Ευρώπη, τα πρόσωπα τα επιλέγει η ομάδα μέσα από μια συγκεκριμένη διαδικασία. 

Επίσης από τον ΟΦΗ δεν είναι θετικοί με τα μεγάλα γραφεία μάνατζερ, που προτείνουν προπονητές και μαζί τους έρχονται και κάποιοι παίκτες του ίδιου γραφείου.

Είναι ξεκάθαρο ότι η διαδικασία εντός του ΟΦΗ είναι διαφορετική. Όλες οι μεταγραφές περνούν από τον κ. Γιάννη Σαμαρά και το τμήμα scouting. Επίσης η μεθοδολογία προπόνησης είναι συγκεκριμένη, με τον προπονητή να αποφασίζει αλλά μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια. Άρα ο νέος προπονητής που θα αναλάβει, ουσιαστικά θα είναι σύμφωνος μ’ αυτή τη διαδικασία που δουλεύει η ομάδα και με την όλη νοοτροπία.

Από εκεί και πέρα, ο προπονητής είναι ο κύριος των αποφάσεων για τον αγώνα, για τη διαχείριση και το τι συμβαίνει εντός αποδυτηρίων. Είναι ο απόλυτος υπεύθυνος για τη δουλειά του, αλλά σεβόμενος πάντα τη διαδικασία που λειτουργεί η ομάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News