Τα σενάρια της ουράς μετά την ισοπαλία του ΟΦΗ

ΟΦΗ
Τα σενάρια της ουράς μετά την ισοπαλία του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα δείχνουν για την κρητική ομάδα μπαράζ με τον 2ο της Football League

Ο ΟΦΗ ήθελε τη νίκη απόψε με τον Αστέρα Τρίπολης, έφερε ισοπαλία και πλέον έχουν βγει τα… κομπιουτεράκια για την τελευταία αγωνιστική, αφού η κρητική ομάδα παραμένει εντός των σεναρίων για την παραμονή.

Την ίδια ώρα η ΑΕΛ και η Ξάνθη σώθηκαν οριστικά και θα πάνε αδιάφορες στην τελευταία αγωνιστική. Ο ΟΦΗ πλέον δεν κρατά στο χέρι του την απευθείας παραμονή ακόμα και αν νικήσει στο φινάλε τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, έχει όμως ξεκάθαρα υπέρ του τις πιθανότητες ώστε να κρατήσει την 13η θέση διεκδικήσει την σωτηρία του στο μπαράζ με τον 2ο της Football League. Αυτή τη στιγμή 2ος στην Football League είναι ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος μάλιστα την τελευταία αγωνιστική παίζει με τον Ηρόδοτο στη Νέα Αλικαρνασσό και με νίκη ή ισοπαλία θα είναι δεύτερος! Αν ο Απόλλων Λάρισας ηττηθεί και ο Πλατανιάς νικήσει τον Ηρακλή στο φινάλε, τότε δεύτερη θα είναι η ομάδα των Χανίων. Ποια είναι όμως τα σενάρια για τον ΟΦΗ την τελευταία αγωνιστική:

1) Πως σώζεται απευθείας

Ο ΟΦΗ πρέπει αποκλειστικά να κερδίσει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και ο Αστέρας να μην κερδίσει τον Πανιώνιο στην Τρίπολη. Αν ο ΟΦΗ έρθει ισοπαλία και ο Αστέρας ηττηθεί, τότε θα υπάρξει ισοβαθμία στους 30 βαθμούς με την Τρίπολη να υπερτερεί, με μία νίκη και μία ισοπαλία στα μεταξύ τους παιχνίδια.

2) Πως πάει μπαράζ

Ο ΟΦΗ θα πάει σίγουρα στο μπαράζ με νίκη ή ισοπαλία στο Περιστέρι ανεξάρτητα του τι θα κάνει ο ΠΑΣ στην τελευταία αγωνιστική φιλοξενώντας τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Αν ο ΠΑΣ νικήσει και ο ΟΦΗ φέρει ισοπαλία, ο ΟΦΗ υπερτερεί, με μία νίκη και μία ισοπαλία στα μεταξύ τους παιχνίδια και τερματίζει 13ος, αφήνοντας 14ο τον ΠΑΣ που υποβιβάζεται.

3) Σενάριο υποβιβασμού

Ένα είναι το κακό σενάριο απευθείας υποβιβασμού για τον ΟΦΗ. Να χάσει στο Περιστέρι και την ίδια ώρα ο ΠΑΣ να νικήσει τον ΠΑΟΚ στους Ζωσιμάδες. Ο ΠΑΣ θα πάει στους 30 και θα είναι 13ος ενώ ο ΟΦΗ θα υποχωρήσει στην καταδικαστική 14η θέση.

4) Σενάριο τριπλής ισοβαθμίας

Υπάρχει και το σενάριο τριπλής ισοβαθμίας στους 30 βαθμούς (ήττα Αστέρα, ισοπαλία ΟΦΗ, νίκη ΠΑΣ). Ο Αστέρας έχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα με 9 βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια και σώζεται ως 12ος, ο ΟΦΗ με 4 βαθμούς στα μεταξύ τους ματς μένει 13ος και πάει μπαράζ και ο ΠΑΣ με μόλις 2 βαθμούς υστερεί και υποβιβάζεται ως 14ος.

Π.Α.Ο.Κ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

A.E.K.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.

ΑΡΗΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

ΛΑΜΙΑ

Α.Ε.Λ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Α.Ο. ΞΑΝΘΗ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.

Ο.Φ.Η.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ.

Oι πιθανές ισοβαθμίες:

Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα στους 30 βαθμούς

Ευνοείται ο Αστέρας

Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ στους 30 βαθμούς

Ευνοείται ο Αστέρας

ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα στους 30 βαθμούς

Ευνοείται ο ΟΦΗ

Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα στους 30 βαθμούς

Πρώτος ο Αστέρας, δεύτερος ο ΟΦΗ, τρίτος ο ΠΑΣ

Ξάνθη, ΟΦΗ στους 32 βαθμούς

Ευνοείται η Ξάνθη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News