«Όλοι μια γροθιά για την άνοδο»

Ποδόσφαιρο
«Όλοι μια γροθιά για την άνοδο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου αναλύθηκαν όλες οι ανάγκες και τα σημεία-κλειδιά

Η ενότητα που χαρακτηρίζει τον ΟΦΗ τους τελευταίους μήνες είναι το «όπλο» του στη μάχη της ανόδου. Αυτό τονίστηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου της Διοικούσας Επιτροπής, με την σοβαρή υποσημείωση ότι πρέπει να συνεχιστεί, καθώς οι δυσκολίες πάντα είναι υπαρκτές και χρειάζεται καθημερινός αγώνας και ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση.

Εκ μέρος της Διοικούσας Επιτροπής μίλησε ο επικεφαλής, Γιώργος Αλετράς, ενώ τοποθετήθηκαν και οι πρώην πρόεδροι, Φανούρης Βατσινάς και Κώστας Καζανάκης, που μαζί με τον Γιάννη Πολεμαρχάκη αποτελούν 3μελη επιτροπή, η οποία είναι αρωγός στην διοικητική προσπάθεια.

Όλοι στάθηκαν στην ανάγκη για στήριξη και βοήθεια από όλους προς την ομάδα, με κοινό σκοπό την επιστροφή στην Σούπερ Λίγκα, όπου ανήκει. Αναφέρθηκαν στην οικονομική συνεισφορά των μετόχων, τους ενδιαφερόμενους για την ΠΑΕ, αλλά και την προσπάθεια για τους φακέλους επιτήρησης και αδειοδότησης.

Στο διοικητικό μέτωπο επίσης, αναλύθηκε η προοπτική να συνεχίσει η ομάδα του Ηρακλείου με αυτό το μοντέλο λειτουργίας, από τη στιγμή που η «συνταγή» κρίνεται επιτυχημένη.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Φανούρης Βατσινάς, που υπογράμμισε στην αρχική του τοποθέτηση: «Θέλω να ευχαριστήσω τη διοικούσα που είναι κοντά στην ομάδα και βοηθά την προσπάθεια, μαζί με την επιτροπή που στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια, η οποία θα πάει μέχρι τέλους. Όπως είναι η διοικούσα θα είναι μέχρι τέλους. Δεν μπορούμε να μπούμε σε λεπτομέρειες, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μετόχους και όλους όσους έχουν βάλει έστω και ένα ευρώ, τους ευχαριστώ και τους σέβομαι».

Από την πλευρά του ο Κώστας Καζανάκης επισήμανε: «Η αγάπη μου για την ομάδα ήταν πάντα μεγάλη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσπάθεια της διοικούσας. Οι κόποι τους με τη βοήθειά μας, θα ευοδωθούν. Με αυτή την ομάδα μεγαλώσαμε και θα συνεχίσουμε να τη βοηθάμε. Όλοι έχουμε ζήσει τις μεγάλες επιτυχίες της ομάδας, ακόμα και οι δημοσιογράφοι. Θέλουμε να βρούμε λύσεις, γιατί αυτή η ομάδα δεν μπορεί να στέκεται μόνο σε πρόσωπα. Αν δεν υπήρχαν οι 9 πριν τρία χρόνια η ομάδα δεν θα υπήρχε και θα συνεχίσουν να τη βοηθούν. Ο ΟΦΗ ανήκει σε όλους μας, είναι κομμάτι της ζωής μας και με τη βοήθεια όλων θα συνεχίσει. Έχει δύσκολο δρόμο, θα έρθουν δυσκολότερες ημέρες και θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Θα είναι ιστορική στιγμή εφέτος η χρονιά, αν φτάσει η ομάδα εκεί που πρέπει. Δεν μπορώ να ξεχάσω τους ανθρώπους που ξεκίνησαν την προσπάθεια πριν τρία χρόνια, αλλά και τους παίκτες και τον προπονητή, η παρουσία των οποίων έδωσε την αισιοδοξία που υπάρχει.

Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μας, δεν περισσεύει κανείς. Εγώ θα δώσω ότι μπορώ, όπως και οι υπόλοιποι για να φτάσει η ομάδα εκεί που πρέπει. Το φορτίο θα είναι μεγάλο για την επιτροπή. Ζούμε σε μια εποχή που είναι δύσκολη οικονομικά, αλλά δεν υπάρχουν πλέον και οι αρχές που υπήρχαν παλαιότερα. Για αυτό όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε γιατί η ομάδα το αξίζει.  Δεν είναι μόνο το οικονομικό ή το διοικητικό, η προσπάθεια είναι μεγάλη και για να ευοδωθούν οι κόποι, ο ΟΦΗ χρειάζεται βοήθεια, αν βοήσουν όλοι, τότε θα έχουμε στο τέλος χαμόγελα.

Υπόσχομαι ότι με αυτά τα παιδιά, θα δώσουμε τη βοήθεια που χρειάζεται στην προσπάθεια που γίνεται. Η προσπάθεια που γίνεται από τη διοικούσα μαζί με εμάς θα συνεχισθεί. Πάνω από όλους μας είναι ο ΟΦΗ, αυτόν υπηρετούμε θα συνεχίζουμε. Θα κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα, με οποιοδήποτε κόστος».

Ο επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής, Γιώργος Αλετράς επισήμανε την ανάγκη ακόμη μεγαλύτερης συσπείρωσης: «Σκοπός μας δεν είναι να ευλογήσουμε τα γένια κανενός, αλλά να βγει ένα αποτέλεσμα για να βοηθηθεί η ομάδα. Εννοείται πως οι άνθρωποι που μας στηρίζουν είναι οι ίδιοι και εκεί θα εντοπίσω το μεγαλύτερο πρόβλημα. Θα πρέπει να διευρυνθεί αυτή η ομάδα. Καλό είναι όλοι μας να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να δούμε αν ο καθένας έχει βάλει το λιθαράκι που μπορεί βάσει των δυνατοτήτων του.

Είναι κρίμα κάποιοι άνθρωποι που τόλμησαν και βγήκαν μπροστά να μην ακούν ευχαριστώ, το οποίο από εμάς είναι δεδομένο, αλλά να έχουμε εύκολη την κριτική. Είναι κρίμα να μην βοηθάμε την ομάδα που μας έχει δώσει χαρά και να μην τη δούμε εκεί που θέλουμε.

Υπάρχουν 95 διαφημιστικές πινακίδες στο γήπεδο, από τις οποίες οι μισές δεν είναι πληρωμένες. Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται να τις πληρώσουν. Αν είναι δυνατόν αυτή η πόλη με αυτές τις επιχειρήσεις να μην γεμίζει πινακίδες το γήπεδό μας. Υπάρχει το υπόλοιπο της σεζόν όπου μπορούν όλοι να βοηθήσουν, για εμάς θα είναι σημαντική βοήθεια.

Το ίδιο παράπονο υπάρχει και από τους ανθρώπους που βγήκαν μπροστά, γιατί δεν βρίσκονται κάποιοι επιπλέον να βοηθήσουν. Δεν πρέπει να είμαστε εγκλωβισμένοι μόνο σε αυτούς τους ανθρώπους. Παίρνουμε ευχαρίστηση από την ομάδα και πρέπει να τη βοηθήσουμε. Υπάρχουν συσσωρευμένα υποχρεώσεις και οι δυσκολίες είναι πάντα υπαρκτές.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες και τον προπονητή, αυτοί μας έδωσαν το μήνυμα να ξυπνήσουμε, εμείς ακολουθούμε. Αυτό που θέλουμε είναι να έρθουν και άλλοι που μπορούν και δεν έχουν ενεργοποιηθεί».

Η "μονιμοποίηση" της Δ.Ε. και η αναβολή της Γ.Σ. 

Σημαντικές αναφορές ακολούθησαν μέσα από τις ερωτήσεις που έγιναν για τα «καυτά» ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα του ΟΦΗ.

Ο Γιώργος Αλετράς απάντησε στην τοποθέτηση του Φανούρη Βατσινά για παραμονή της Διοικούσας Επιτροπής ως το τέλος: «Δεν είναι κάτι οριστικό και ο λόγος είναι ότι δεν βλέπουμε μακριά. Τώρα είναι 11:30 και κοιτάμε αυτά που πρέπει να γίνουν ως τις 13:00. Θα γίνει αυτό που είναι συμφέρον για την ομάδα, χωρίς να διακινδυνεύσει κάποιος την οικογένεια, το σπίτι ή τη δουλειά του. Την Δευτέρα που είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση ίσως να μην υπάρχει αποτέλεσμα. Τρέχουν σοβαρά ζητήματα για την αδειοδότηση και άλλα, οπότε θεωρώ ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα παρθεί μια συλλογική απόφαση».

Για το ίδιο θέμα συμπληρωματικά πήρε τον λόγο ο Φανούρης Βατσινάς, ο οποίος τόνισε: «Η Διοικούσα Επιτροπή μπήκε μπροστά σε μια δύσκολη στιγμή και μαζί με την 3μελη επιτροπή, το έργο που έχει κάνει είναι τέλειο. Έχουν αφήσει τα σπίτια τους. Δηλαδή αν μπει κάποιος μπροστά, αυτό θα έλυνε το πρόβλημα. Θέλω να πω και για την 3μελη επιτροπή, που έχει το ρόλο να φιλτράρει αν υπάρχει κάποιος ενδιαφερόμενος. Αν υπάρχει δηλαδή υποψήφιος επενδυτής για την ομάδα, εκεί πρέπει να παρθούν αποφάσεις. Όχι όμως ο καθένας να λέει δώστε μου τα έγγραφα της ομάδας. Αυτά ξεχάστε τα. Ο ΟΦΗ είναι ΟΦΗ και θέλω από όλους ανάλογη συμπεριφορά. Να υπάρχει σταθερότητα. Για αυτό επιμένω ότι με αυτό το μοντέλο θα πάει μέχρι τέλους».

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ρωτήθηκε και για την πρόταση που του έγινε να επιστρέψει σ’ αυτή τη θέση: «Διαβάζω ορισμένα πράγματα που με αφορούν και δεν τα έχω πει. Αυτή ήταν και παλιότερα η διαφωνία μου με σας. Για το σήμερα, πρέπει να πω ότι βρέθηκα στην ομάδα, γιατί οι μέτοχοι με κάλεσαν να βοηθήσω, να στηρίξω και να μπω μπροστά ως πρόεδρος. Μου το ζήτησαν. Βρίσκομαι εδώ και ο λόγος είναι η αγάπη για την ομάδα. Δέχθηκα να βοηθήσω και την ίδια περίοδο έγινε η διοίκηση πρωτοδικείου, που θεωρώ ότι με αυτό τον τρόπο λύθηκαν πολλά προβλήματα. Είμαστε μπροστά η 3μελης επιτροπή με εμένα, τον Κώστα Καζανάκη και τον Γιάννη Πολεμαρχάκη, με εξουσιοδότηση από τους μετόχους. Η συνταγή είναι καλή και το θέμα είναι να δούμε την ομάδα, εκεί που πρέπει να είναι. Ο ρόλος ο δικός μου και τον υπολοίπων είναι να βοηθήσουμε για την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα».

Για τη διοικητική διάρθρωση ο Γιώργος Αλετράς πρόσθεσε: «Οι θέσεις είναι τελείως τυπικές. Ο καθένας έχει τον ρόλο του. Οι δύο άνθρωποι που είναι δίπλα μας, είναι για μας ένα τεράστιο επίτευγμα. Ας αφήσουμε την κριτική και να έρθουν όλοι στο γήπεδο και νομίζω ότι κάποιοι μπορεί να πάρουν έξτρα εισιτήριο για να ενισχύσουν την ομάδα. Υπάρχει αγάπη αυτή τη στιγμή και είναι κάτι που έλειπε, όχι μόνο το οικονομικό. Η αγάπη έχει φέρει αυτά τα αποτελέσματα. Το οικονομικό παραμένει δύσκολο, γιατί οι υποχρεώσεις είναι συσσωρευμένες. Βρεθήκαμε στα μισά του γκρεμού, αλλά σηκώσαμε την ομάδα. Παραμένει σε δύσκολη θέση. Οι παίκτες την κράτησαν ψηλά και τώρα ήρθε η σειρά μας».

Ο Φανούρης Βατσινάς αναφέρθηκε στη γενική συνέλευση και το πιθανό ενδιαφέρον για την ΠΑΕ: «Ακούω συνεχώς για τη γενική συνέλευση, σενάρια κτλ. Απλά είναι τα πράγματα, μην τα κάνουμε σύνθετα. Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου είναι 1.2. εκ. ευρώ. Όποιος θέλει πάει μία ημέρα πριν στην τράπεζα και βάζει τα λεφτά, για να πάει στη συνέλευση έχοντας τις μετοχές. Μπορεί οποιοσδήποτε να βάλει χρήματα και να είναι το αφεντικό. Μακάρι να βρεθούν άνθρωποι, αλλά από ότι βλέπω οι ίδιοι μέτοχοι βάζουν χρήματα συνεχώς για να στηρίζεται η ομάδα. Δεν είναι τυχαία η πορεία της ομάδας από τον Ιανουάριο και μετά. Έχουν γίνει πολλά πράγματα για να προχωρήσει η ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι μένουν 2-3 περιπτώσεις μόνο για την αδειοδότηση».

Για την διοικητική σύσταση ο Κώστας Καζανάκης επισήμανε: «Η υπάρχουσα διοίκηση, με τους ανθρώπους που είναι πίσω της θα συνεχιστεί. Αναλάβαμε ένα έργο, που πρέπει να τελειώσουμε με τη βοήθεια όλων. Πάνω από όλους είναι ο ΟΦΗ, δεν υπάρχουν προεδρίες. Υπηρετούμε τον ΟΦΗ για να φτάσει εκεί που πρέπει. Να είστε σίγουροι, ότι θα κάνουμε το καλύτερο με όποιο κόστος. Δεν είναι μόνο το οικονομικό, υπάρχει κόστος και σε άλλα επίπεδα. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που έχουν τις τύχες της ομάδας. Δεν είναι πολλοί, αλλά είναι πολύ αξιόλογοι».

Ερωτηθείς για το ενδιαφέρον του επιχειρηματία Αντώνη Παπαδάκη, ο Γιώργος Αλετράς ανέφερε: «Ζητήθηκαν επίσημα τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ και δόθηκαν. Από κει και πέρα δεν έχει υπάρξει κάτι άλλο συγκεκριμένο».

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Φανούρης Βατσινάς πρόσθεσε: «Εγώ έχω ελέγξει τη συγκεκριμένη υπόθεση. Δεν είναι κάτι που μπορώ να πω εδώ. Αν έρθει κάτι θα μεταφέρω τις πληροφορίες στη Διοικούσα Επιτροπή και εκεί που πρέπει. Η ομάδα θέλει ηρεμία και επιμένω ότι η σημερινή μορφή διοίκησης θα πάει μέχρι τέλους. Θέλει ηρεμία τώρα, όχι τέτοια θέματα».

Για την αδειοδότηση ο επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής επισήμανε: «Η επιτήρηση είναι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και είμαστε έτοιμοι κατά 95%. Βέβαια, σε όποιο σημείο κι αν βρίσκεσαι η ποινή είναι ίδια. Αν φτάσουμε στο 100% για τον φάκελο επιτήρησης, τότε σημαίνει ότι είμαστε ήδη στο 80% για την αδειοδότηση. Το δύσκολο βήμα είναι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου». 

Οι μέτοχοι έχουν προσφέρει πολλά

Επίσης, μίλησε για τους μετόχους της ΠΑΕ και αν έχουν αντιληφθεί που έχει οδηγήσει η προσπάθεια των παικτών: «Εννοείται ότι το έχουν αντιληφθεί. Οι οικονομικές υποχρεώσεις του τελευταίου διμήνου είναι συσσωρευμένες. Είναι μια κατάσταση στην οποία πρέπει να ανταποκριθείς, γιατί υπάρχει η αδειοδότηση. Οι ημερομηνίες είναι αυστηρές και δεν έχει νόημα να ανέβεις χωρίς φάκελο. Χρειάζονται πολλά χρήματα. Το τελευταίο δίμηνο έχουν μοιραστεί πολλά χρήματα, αλλά δε φτάνουν. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια. Μπορεί κάποιοι να μην γνωρίζουν πολλά από ποδόσφαιρο, όμως πληρώνουν και είναι κρίμα να πάει χαμένη αυτή η προσπάθεια. Να υπάρχει συσπείρωση σε όλες τις βαθμίδες, να μην τα περιμένουμε όλα έτοιμα. Κάποιοι από τους μετόχους δεν είναι επαγγελματίες παράγοντες και πρέπει όλοι να είμαστε σε εγρήγορση, είναι μεγάλη ευκαιρία και είναι κρίμα να πάει χαμένη. Η βοήθεια των ανθρώπων αυτών είναι μεγάλη».

Για την παρουσία των έμπειρων παραγόντων στην 3μελη επιτροπή και το ποδοσφαιρικό τμήμα πρόσθεσε: «Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, δε θα μπορούσε να λειτουργήσει η Διοικούσα Επιτροπή χωρίς την εμπειρία αυτών των ανθρώπων. Ο συνδυασμός αυτός έφερε το αποτέλεσμα. Ένας κρίκος να λείπει από την αλυσίδα υπάρχει πρόβλημα. Σε ότι αφορά τους παίκτες, είναι ο βασικός λόγος που κρατήθηκε η ομάδα σ’ αυτό το επίπεδο. Τα παιδιά έχουν κάνει πολύ υπομονή και η ομάδα έμεινε όρθια».

Ο Φανούρης Βατσινάς επίσης αναφέρθηκε στην προσφορά των μετόχων της ΠΑΕ: «Οι άνθρωποι αυτοί δίνουν τα χρήματα τους, χωρίς να ξέρουν πολλά από ποδόσφαιρο, για να μένει ζωντανή η ιδέα του ΟΦΗ. Αυτήν την ιδέα την πληρώνουν αυτοί οι μέτοχοι. Δίνουν χρήματα και η ομάδα συνεχίζει. Η προσπάθεια γίνεται. Το θέμα είναι να βρεθούν και άλλοι. Οι μέτοχοι έχουν δώσει πάρα πολλά χρήματα. Δεν μπορείς αυτούς τους ανθρώπους να τους βρίζεις. Πρέπει να τους ευχαριστείς. Βοηθάνε την ομάδα του Ηρακλείου. Πρέπει να τους αγκαλιάσουμε και όχι να τους διώξουμε. Να έχουμε μια μεγάλη αγκαλιά και κοντά τους να έρθουν και άλλοι. Δεν μπορεί κανένας κακόβουλος, να τους λέει αμέτοχους. Βάζουν τα χρήματα τους χωρίς να επιδιώκουν κανένα όφελος. Έχω μιλήσει με όλους. Οποίος θέλει να γίνει αφεντικό στον ΟΦΗ, πρέπει να βάλει χρήματα. Όπως είχα πει και στο παρελθόν, όποιου βροντάει η τσέπη του να το δείξει. Έτσι, μου έλεγε η γιαγιά μου. Αν θέλεις μια ομάδα, υπάρχει η αύξηση και όποιος μπορεί, παίρνει την πλειοψηφία. Οι άνθρωποι που βάζουν σήμερα τα χρήματα τους, είναι άνθρωποι επώνυμοι, που μένουν στις γειτονιές μας, στις γειτονιές σας».

Τέλος, ο Κώστας Καζανάκης απάντησε στο θέμα της «προστασίας» της ομάδας: «Κανείς δεν μπορεί να πειράξει τον ΟΦΗ. Εμείς δίνουμε τον αγώνα μας τίμια και καθαρά και έτσι θα συνεχίσουμε. Να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, για την ομάδα. Με αγνές και καθαρές προθέσεις. Με τις ομάδες, δεν έχουμε τίποτα. Είμαστε αντίπαλοι 90 λεπτά. Όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο, της ομάδας μας. Η προσπάθειας μας είναι τίμια και καθαρή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News