Τουτζάρης για μεταγραφικό σχεδιασμό, άδεια και μέλλον Εργοτέλη

Ποδόσφαιρο
Τουτζάρης για μεταγραφικό σχεδιασμό, άδεια και μέλλον Εργοτέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ αναφέρθηκε σε όλα στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους

Συνάντηση ενημέρωσης με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Εργοτέλη είχε σήμερα ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιώργος Τουτζάρης παρουσία και του τιμ μάνατζερ Σταύρου Λαμπράκης.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν πολλές σχετικά με τον μεταγραφικό σχεδιασμό και την προετοιμασία, την άδεια και την έφεση που έχει γίνει όσο και για το μέλλον του Εργοτέλη.

Με το θέμα της άδειας τονίστηκε ότι ο Εργοτέλης «κόπηκε» για την υπόθεση Μπούζα, όπως είχε γίνει και στον 1ο βαθμό επιτήρησης που είχε τιμωρηθεί με 3000 ευρώ. Το θέμα Μπούζα είχε να κάνει με ένα ποσό 3000 ευρώ που δεν πληρώθηκε εντός προθεσμιών. Η εκτίμηση που υπάρχει στον Εργοτέλη είναι ότι ναι μεν υπάρχει εισήγηση για να περάσει τον 2ο βαθμό επιτήρησης και να γλιτώσει το -3 για τη νέα σεζόν αλλά στην έφεση για την άδεια τα πράγματα είναι δύσκολα. Εφόσον δεν πάρει άδεια σε δεύτερη βαθμό τότε για τις επόμενες δύο περιόδους (2019-20 και 2020-21) θα μπορεί να κάνει μόνο ανανεώσεις και μεταγραφές παικτών (Ελλήνων και ξένων) έως 23 ετών. Ο κ. Λαμπράκης έκανε λόγο για 6-7 προσθήκες ενώ θα προωθηθούν και παίκτες από την Κ19.

Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 22 Ιουλίου και θα γίνει στο Παγκρήτιο ενώ υπάρχει πιθανότητα η ομάδα να πάει στην Αίγυπτο και να δώσει φιλικά παιχνίδια, κάτι που το θέλει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Μάγκετ Σάμι. Ξεκαθάρισε επίσης σχετικά με το θέμα Παπαβασιλείου ότι υπήρξε η πιθανότητα να πάει στην Αίγυπτο ενώ είχε και άλλες προτάσεις που εν τέλει δεν τον ικανοποίησαν και έτσι έμεινε στον Εργοτέλη.

Μετά την επιστροφή του Παπαβασιλείου από τις διακοπές του εντός των επόμενων ημερών θα γίνει σύσκεψη με Τουτζάρη και Λαμπράκη για τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Όπως ειπώθηκε ήδη υπάρχουν προχωρημένες επαφές με μεταγραφικούς στόχους αλλά υπάρχουν και ανοιχτά μέτωπα, όπως του Έφορντ, του Ιατρούδη, του Μπαχανάκ που έχουν προτάσεις και δεν είναι σίγουρο ότι θα μείνουν. Για τον Ιατρούδη αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της ΑΕΚ και είπε ότι ο ΟΦΗ είχε κάνει κρούση τον περασμένο Ιανουάριο χωρίς έκτοτε να προχωρήσει το θέμα. Επίσης είπε ότι το θέμα Ιατρούδη δεν έχει καμία σχέση με τα όσα έγιναν με την ΑΕΚ και τον Κάιπερς. Παρελθόν αποτελεί ο Μαζουλουξής ενώ σε συζητήσεις βρίσκεται η ομάδα με τον Τσέλιο.

Θέμα τηλεοπτικών

Ένα κρίσιμο πάντως ζήτημα για το μέλλον του Εργοτέλη αλλά και πολλών άλλων ΠΑΕ είναι το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Στην Super League 2 περιμένουν σήμερα τις υπογραφές με την ΕΡΤ με τον κ. Τουτζάρη να ξεκαθαρίζει ότι αν υπάρξει εμπλοκή, δεν μπορεί να υφίσταται πρωτάθλημα. Το συμβόλαιο είναι περίπου 800 χιλ. ευρώ, ενώ για τις ΠΑΕ που υποβιβάστηκαν από την Super League (Απόλλων, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα) το ποσό φτάνει περίπου στο 1,4 εκατ. ευρώ.

Οι υποδομές

Ο Λευτέρης Κορνάρος είναι ο διάδοχος του Βασίλη Πλεσίτη στην Κ19 και υπεύθυνος πλέον των υποδομών της ΠΑΕ, με τον κ. Τουτζάρη να αναφέρει ότι το «διαζύγιο» με Πλεσίτη ήταν κοινή συναινέσει. Η Κ19 του Εργοτέλη θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Νέων της Super League 2, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να δημιουργήσουν και ομάδα Κ17. Μάλιστα θα προτείνουν η Κ17 του Εργοτέλη να παίζει στο νότιο όμιλο της Super League 1, καθώς στην Super League 2 δεν θα υπάρχει ανάλογο πρωτάθλημα…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News