Η ΑΕΚ επιστρέφει με τη βούλα...και με την άδεια στη Νέα Φιλαδέλφεια...

Ποδόσφαιρο
Η ΑΕΚ επιστρέφει με τη βούλα...και με την άδεια στη Νέα Φιλαδέλφεια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H AEK επιστρέφει και...με τη βούλα και με την άδεια στην προσφυγομάνα Νέα Φιλαδέλφεια...

Χαρακτηριστικό το κείμενο που ακολουθεί από την ιστοσελίδα ΑΕΚ365...

"Δεκαεννιά χρόνια προσμονής, δεκαεννιά χρόνια μακριά από το σπίτι μας. Επιτυχίες, αποτυχίες, μάχες απέναντι σε κάθε είδους αντιπάλους και πάντα κάτι να λείπει. Πάντα να υποβόσκει αυτό το αίσθημα του πρόσφυγα που όσο κι αν πάλεψε, όσα κι αν πέτυχε πάντα σκέφτεται την πατρίδα.

Στη Νέα Σμύρνη, στα Λιόσια, στη Ριζούπολη, στο αχανές και παγωμένο ΟΑΚΑ, όπου και αν αγωνίστηκε (τυπικά γηπεδούχος) η ΑΕΚ είχε αφήσει πίσω την καρδιά της, γιατί η καρδιά βρίσκεται εκεί που είναι το σπίτι μας.

Εκεί που είχαμε δημιουργήσει τις αναμνήσεις μας, με γέλια, δάκρυα, πανηγυρισμούς και αγκαλιές σε αγνώστους. Αγνώστους που θα γίνονταν αδελφικοί μας φίλοι.

Δεκαεννιά χρόνια πέρασαν και πράγματι υπήρξαν στιγμές που το όνειρο της επιστροφής ξεθώριαζε. Η ελπίδα όμως, σαν μια μικρή φλόγα φωλιασμένη μέσα μας, δεν έσβησε ποτέ. Τη φυσούσαν τα «δεν μπορείτε» και τα «δεν γίνεται» αλλά αυτή αντιστεκόταν. Πεισμωμένη από τα πικρόχολα χαμόγελα εκείνων που έβλεπαν το σπίτι μας να μαραζώνει, εκείνων που ήθελαν τα τείχη μας πεσμένα γιατί όρθια και περήφανα τους τρόμαζαν.

Η προσμονή όμως τελείωσε, τα τείχη σηκώθηκαν και δεν θα πέσουν ποτέ ξανά. Η ιστορία έγραψε: Η Αγια Σοφιά παίρνει άδεια λειτουργίας και η ΑΕΚ γυρίζει στο σπίτι της!

Με τα πόδια, με τον Ηλεκτρικό, με αυτοκίνητα και μηχανές θα βρεθούμε και πάλι στα ίδια μέρη. Θα αγκαλιαστούμε για όλες εκείνες τις μέρες που χάσαμε, για όλους εκείνους που έφυγαν και δεν πρόλαβαν, για όλες τις μέρες που θα έρθουν…

ΖΗΤΩ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ..."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News