"Κόλλησε" στο 0-0 στη Λάρισα η ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
"Κόλλησε" στο 0-0 στη Λάρισα η ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κενάν Μπαργκάν, που είχε δοκάρι, έχασε σπουδαία ευκαιρία για τους "βυσσινί".

Σαν να μην πέρασε ούτε… μέρα από πέρυσι τον Γενάρη, όταν το ματς ανάμεσα στην ΑΕΛ και στην ΑΕΚ έληξε 0-0, η Ένωση και πάλι έπεσε σε… «μπλόκο» στην έδρα της Λάρισας. Και μάλιστα σ’ ένα ματς με περίπου ίδια χαρακτηριστικά. Σ’ έναν τραγικό αγωνιστικό χώρο, που ήταν αδύνατον να παίξουν ποδόσφαιρο οι δυο ομάδες, ούτε η Λάρισα, ούτε η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκαν τις ελάχιστες ευκαιρίες που είχαν.

Πάντως οι γηπεδούχοι είχαν την μεγάλη στιγμή τους στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων για να πάρουν το ματς, αλλά ο Οικονόμου διόρθωσε το λάθος του Μπάρκα. Όσο για την ΑΕΚ, τα περίμενε όλα από τον Λιβάγια και είχε άστοχους τον Πόνσε και τον Μπογέ. Και ειδικά όταν άρχισε να της βγαίνει και κούραση, έχασε κάθε ελπίδα να κυνηγήσει γκολ νίκης. Πάμε να δούμε τα τέσσερα κομβικά σημεία του παιχνιδιού:

1. ΠΡΩΤΑ ΝΑ… ΣΤΑΘΟΥΝ ΟΡΘΙΟΙ

Τόσο για τους ποδοσφαιριστές της Λάρισας, όσο και κυρίως γι αυτούς της ΑΕΚ, που δεν ήταν εξοικειωμένοι, ο πρώτος στόχος στο παιχνίδι, ήταν να καταφέρουν να σταθούν όρθιοι σ’ αυτό το γήπεδο. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε άθλια κατάσταση και δυσκόλευε όχι απλώς την προσπάθεια των δυο ομάδων να παίξουν ποδόσφαιρο. Ήταν ζήτημα ακόμα και η ισορροπία και για τους 22 παίκτες που ήταν στο γήπεδο. Περισσότερο γι’ αυτούς της ΑΕΚ, οι οποίοι δεν ήταν εξοικειωμένοι με το τερέν και ειδικά στο πρώτο 25άλεπτο, έδειχναν πως είχαν τεράστια δυσκολία παραμείνουν όρθιοι. Πολλώ δε μάλλον, να δοκιμάσουν να κάνουν και πράγματα με την μπάλα στα πόδια τους. Γι αυτό άλλωστε και στα πρώτα 35 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, επί της ουσίας δεν υπήρχε ματς. Υπήρχαν λάθη, υπήρχαν φάουλ, υπήρχαν γλιστρήματα και κακές εκτιμήσεις φάσεων και τίποτα περισσότερο.

2. ΕΝΑ ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ

Πάντως από το 34’ και μετά, άλλαξε η εικόνα του ματς κυρίως διότι φαινόταν να βρίσκουν οι παίκτες των δυο ομάδων λίγο πιο γερά πατήματα. Ο Λάρισα ήταν αυτή που είχε την πρώτη ευκαιρία του ματς. Ο Μπαρκάν έπιασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα κτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Μπάρκα. Από τα αριστερά ο Μπαρκά και από δεξιά ο Ντέλετιτς, ήταν αυτοί που δημιούργησαν περισσότερα ζητήματα στην ΑΕΚ συνολικά στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο δεν έβρισκαν τρόπο να περάσουν σωστά την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.

Από την άλλη μεριά, η ΑΕΚ φάνηκε να αφυπνίζεται μετά το δοκάρι των γηπεδούχων. Στο 35’ ο Μπακάκης έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, γύρισε την σέντρα, ο Κρίστισον έδιωξε και η μπάλα έφτασε στον Μπογέ που όμως καθυστέρησε με το κοντρόλ και όταν σούταρε τον πρόλαβαν οι αμυντικοί της Λάρισας και του έβαλαν την κόντρα. Και δυο λεπτά αργότερα, ο Κλωναρίδης πήρε την μπάλα από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, επιχείρησε ένα σουτ, αλλά ο Κρίστισον απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. Οι δυο καλές φάσεις της ΑΕΚ και γενικώς μια καλύτερη επιθετική λειτουργία των φιλοξενούμενων, ήρθε όταν ο Λιβάγια βγήκε στο αριστερό άκρο και άρχισε να μοιράζει σέντρες. Μέχρι τότε, η ΑΕΚ είχε μεγάλη δυσκολία στην δημιουργία, κυρίως διότι ούτε ο Μπογέ, ούτε ο Κλωναρίδης είχαν μπει στο ματς. Αλλά ο Λιβάγια τους έβαλε στο ματς και περισσότερο τον Αργεντινό.

3. ΚΑΚΗ ΜΠΑΛΑ, ΚΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΚΑΚΟ «ΣΗΜΑΔΙ»

Το καλό τελευταίο δεκάλεπτο, δεν είχε συνέχεια στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ συνέχιζε να μην μπορεί να βρει δημιουργικές λύσεις από τον άξονα της και περίμενε τα πάντα από τις πρωτοβουλίες που θα έπαιρνε ο Λιβάγια. Από τον πάγκο ο Ουζουνίδης έφερε στο ματς τον Γιαννιώτα αντί του αρνητικού Κλωναρίδη, που ήταν μεν πολύ πιο δραστήριος, αλλά χωρίς και αυτός να ολοκληρώνει προσπάθειες. Ενώ στα τελευταία 15 λεπτά, με τον Γιακουμάκη στο γήπεδο, η ΑΕΚ έπαιξε με δυο φορ, γέμισε περιοχή, αλλά και πάλι χωρίς να δημιουργήσει φάσεις. Όσο για την Λάρισα, ήταν προφανές στο δεύτερο ημίχρονο, πως οσο περνούσε η ώρα, τόσο κοίταζε να «κλειδώσει» το μηδέν στα μετόπισθεν. Γι αυτό και περιόρισε στο ελάχιστο κάθε ρίσκο που θα μπορούσε να πάρει.

Πάντως στις ελάχιστες φάσεις που παρουσιάστηκαν στο δεύτερο 45άλεπτο και οι δυο ομάδες είχαν κακό… σημάδι. Στο 50’ ο Πόνσε μπήκε στην περιοχή, έπιασε το σουτ, αλλά δεν κατάφερε να βρει τέρμα, καθώς η μπάλα βρήκε και σε πόδι αμυντικού. Στο 57’ ο Μπαρκάν εκμεταλλεύτηκε κενό στην άμυνα της ΑΕΚ και βρήκε χώρο για να σουτάρει από τα όρια της περιοχής, αλλά σούταρε ψηλά άουτ. Ενώ στο 83’ ο Γκάλο επιχείρησε απευθείας εκτέλεση φάουλ, η οποία όμως πέρασε άουτ.

4. ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΕΠΤΟ Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Όλα έδειχναν πως το ματς δεν θα μπορούσε να ξεκολλήσει από την λευκή ισοπαλία. Όμως λίγο έλειψε στο τέλος να γίνει η φάση όχι απλώς του αγώνα, αλλά της χρονιάς και η Λάρισα να πάρει τη νίκη. Σ’ ένα γέμισμα προς την περιοχή στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπάρκας βγήκε από την εστία, έκανε πολύ λάθος εκτίμηση της φάσης, ο Μπαργκάν πήρε την κατοχή, πλάσαρε στο κενό τέρμα, αλλά ο Οικόνομου πρόλαβε να αποκρούσει πάνω στην γραμμή.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γκόλιας, Ζίζιτς, Ακόστα, Χούμπτσεφ (72’ Μπάλας), Νούνιτς, Γκόικοβιτς, Μπαρκάν, Φατιόν.

ΑΕΚ(Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (68’ Γκάλο), Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Μοράν, Λιβάγια, Μπογέ (79’ Γιακουμάκης), Πόνσε, Κλωναρίδης (56’ Γιαννιώτας).

Πηγή:sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News