Γ’ Εθνική: Τα μυστικά της «πρεμιέρας»

Απόψεις
Γ’ Εθνική: Τα μυστικά της «πρεμιέρας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσα είδαμε στην επανέναρξη της Γ' Εθνικής, οι θετικές και αρνητικές εκπλήξεις και η συναρπαστική συνέχεια

Επιτέλους οι ομάδες της Γ’ Εθνικής βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή στη σέντρα και παρά τις ενστάσεις και τις αμφιβολίες που υπήρχαν τις προηγούμενες εβδομάδες, στο πρώτο σφύριγμα του διαιτητή όλα ξεχάστηκαν και άπαντες ρίχτηκαν στις αγωνιστικές μάχες.

Η επανέναρξη του πρωταθλήματος έκρυβε ασφαλώς πολλά μυστικά και θα προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε όσα είδαμε, τις θετικές και τις αρνητικές εκπλήξεις αλλά και τι θα περιμένουμε για τη συνέχεια.

Είναι δεδομένο ότι ποδόσφαιρο ποιότητας δεν παρακολουθήσαμε την Κυριακή και πολύ πιθανό να αργήσουμε να δούμε ή και να μη δούμε καθόλου μέχρι το φινάλε. Η πολύμηνη αποχή και η προετοιμασία μετ’ εμποδίων, θα είναι αποτρεπτικά στοιχεία.

Αυτό όμως δεν αναιρεί την ανταγωνιστικότητα μεταξύ των ομάδων, με εξαίρεση ένα παιχνίδι όπου ο νικητής βρήκε το τρίποντο στο ρελαντί. Ο λόγος για τον Ηρόδοτο, που μπήκε με σοβαρότητα στο πρωτάθλημα απέναντι σε έναν αντίπαλο που δε μπόρεσε να τον κοιτάξει στα μάτια. Η εικόνα του Πλατανιά καταδεικνύει ότι θα τα βρει σκούρα στη μάχη της σωτηρίας. Μάλιστα το γεγονός ότι την επόμενη αγωνιστική ο Ηρόδοτος παίρνει με 3-0α.α. το ματς με την Παλαιόχωρα, του δίνει το δικαίωμα να κοιτά με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια.

Από τους κερδισμένους της αγωνιστικής ήταν και ο Γιούχτας, χάρη στον εξαιρετικό Κατσικοκέρη, με τους Αρχανιώτες να βρίσκουν τα γκολ σε κρίσιμα σημεία (τέλος α’ ημιχρόνου, αρχή επανάληψης) και να κάνουν σωστή διαχείριση, με το ΣΥΝΚΑ να μην παίρνει κάτι από το ματς αλλά να δείχνει με την πειθαρχημένη παρουσία του ότι μπορεί να έχει μια αξιόλογη πορεία. Στα συν για τους Χανιώτες είναι ότι παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ένα από τα ματς που σήκωσε μεγάλη συζήτηση ήταν αυτό μεταξύ Πόρου και ΑΟΑΝ, με τους Αγιονικολιώτες να επικρατούν με 0-2. Ένα αποτέλεσμα που προσγειώνει τον πρωταθλητή των μεταγραφών Πόρο και του υποδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι εύκολο. Μάλιστα είναι κι ένα καμπανάκι ενόψει του δύσκολου προγράμματος, έχοντας να παίξει στα επόμενα ματς με ΣΥΝΚΑ και Γιούχτα εκτός έδρας, κινδυνεύοντας από νωρίς να μείνει πολύ πίσω στο στόχο του τίτλου.

Αρνητική έκπληξη ήταν και για τον ΠΟΑ τόσο το 2-2 με τον Άρη Σούδας όσο και ο τρόπος που οι «πράσινοι» πέταξαν δύο βαθμούς. Αυτό το ματς από την άλλη πλευρά ανέδειξε το πλεονέκτημα μιας διαβασμένης και ψυχωμένης ομάδας όπως ο Άρης Σούδας, που ναι μεν υστερεί ποιοτικά αλλά πάλεψε από την αρχή ως το τέλος.

Το ίδιο συνέβη και στο παιχνίδι της ΑΕΝ με τον Αλμυρό. Η δεδομένη ποιότητα της ομάδας του Γαζίου δεν ήταν αρκετή για τη νίκη, μένοντας στο 0-0 απέναντι σε έναν σκληροτράχηλο και καλοστημένο αντίπαλο.

Όσον αφορά το ρεθυμνιώτικο ντέρμπι, κι εκεί ο Ρεθυμνιακός παρότι πιο έτοιμος και με πιο γεμάτο ρόστερ από τον Αστέρα, νίκησε δύσκολα 1-0.

Τώρα περιμένουμε να δούμε την Κυριακή και τις άλλες δύο ομάδες που θα κάνουν την δική τους πρεμιέρα, την Δαμάστα που παίζει στο Γάζι με τον Αλμυρό στο γειτονικό ντέρμπι και την Αναγέννηση Ιεράπετρας που πάει στη Σούδα για να αντιμετωπίσει τον Άρη, προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα.

Συμπερασματικά, από την πρώτη ημέρα της επανέναρξης φάνηκε ότι είναι ένα πρωτάθλημα-εξπρές με πολλές ιδιαιτερότητες, που ταιριάζει σε ομάδες που μπορούν να παίζουν «με το μαχαίρι στα δόντια», ένα πρωτάθλημα που η ποιότητα δεν φτάνει αλλά θέλει ψυχικές και σωματικές αντοχές από το 1ο έως το τελευταίο λεπτό των αγώνων…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News