Εθνική: Οι κρητικές κεφαλιές που απογειώνουν και ο Πογέτ

Απόψεις
Εθνική: Οι κρητικές κεφαλιές που απογειώνουν και ο Πογέτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τίποτε μεγάλο δεν γίνεται χωρίς φλόγα! Οι κεραυνοί από το Νίκο Μαχλά και τον Γιώργο Γιακουμάκη που γράφουν ιστορία με την εθνική μας ομάδα – Η ισχυρή συνταγή του «νικητή» από τον Γκουστάβο Πογέτ και οι προσδοκίες που απλώνονται -11+1 "Σφηνάκια"

Αυτά τα γκολ αξίζει να χαρακτηριστούν κρητικά! Από το Νίκο Μαχλά στον Γιώργο Γιακουμάκη, οι κεφαλιές κεραυνός από την καρδιά της άμυνας, γράφουν απίθανες ιστορίες στην εθνική μας ομάδα.

Το ακριβό γκολ του Μαχλά στο δρόμο για το Μουντιάλ των ΗΠΑ, η μπάλα βρέθηκε χωρίς… καν να το καταλάβει στην αριστερή γωνία της ρωσικής εστίας.

Το θυμηθήκαμε έντονα το βράδυ της Κυριακής όταν ο Γιώργος Γιακουμάκης, δείχνοντας τις τρομερές αλτικές του δεξιότητες, έστελνε την μπάλα, επίσης με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Κοσόβου. Όσο κι αν ο βαθμός σημασίας των αγώνων ήταν διαφορετικός, το σίγουρο είναι ότι αμφότερες οι περιπτώσεις, ήταν κρίσιμες και σημαντικές.

Τίποτε δεν γίνεται τυχαία. Η εθνική μας αλλάζει σταθερά επίπεδο κινούμενη με 4X4, αποκτώντας με τον Ουρουγουανό τεχνικό της, το νεύρο που της έλλειπε.

Άλλαξε άρδην την μετριότητα που την χαρακτήριζε τα τελευταία χρόνια και μόνο που εξασφάλισε νωρίς και μαθηματικά την πρωτιά στον δεύτερο όμιλο της τρίτης κατηγορίας του Nations League. Ανεξάρτητα από το θα γίνει στα εναπομείναντα ματς του Σεπτεμβρίου, με Βόρεια Ιρλανδία (εντός) και Κύπρο (εκτός).

Εμφανέστατα και με τη βούλα, η νοοτροπία του νικητή έχει ξαναβρεί τη θέση της στην εθνική μας, με καθαρή μεταφορά στοιχείων από τον Γκουστάβο Πογέτ.

Η δήλωση του άλλωστε, μετά το πρώτο βασικό επίτευγμα της ομάδας, είναι αποκαλυπτική: «Όταν ήμουν 9 ετών, ο πατέρας μου με έμαθε πως εμείς οι Ουρουγουανοί δε χάνουμε από την Αργεντινή. Από εκείνη την ημέρα κατάλαβα τι είναι η νίκη και πως θέλω μόνο να κερδίζω».

11+1 "Σφηνάκια"

-O Γκουστάβο Πογέτ ξεκόλλησε την Εθνική από τους καιρούς της μετριότητας, αν αναλογιστούμε ότι τέταρτη σερί νίκη σε επίσημα ματς είχε να πανηγυρίσει εδώ και εννέα χρόνια. Το σπουδαιότερο; Οι οιωνοί δείχνουν ότι τα καλύτερα έρχονται…

-Μόνο που βλέπουμε τη διάθεση και τη σοβαρότητα των διεθνών για το παιχνίδι, μετά το τέλος της σεζόν και την αναμενόμενη κόπωση, οι προσδοκίες είναι ανοικτές.

-Από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας (εποχή Σάντος), όταν είχε φτάσει σε πέντε σερί νίκες (Λιχτενστάιν 0-1, Λετονία 1-0, Σλοβακία 1-0, ξανά Λιχτενστάιν 2-0 και Ρουμανία 3-1). Πριν από έξι χρόνια κέρδισε επίσης τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια, όμως τα δύο ήταν φιλικά.

-Φυσικά δεν παίρνουν αέρα τα μυαλά μας, αλλά είναι σίγουρο πως κάτι εξαιρετικά καλό συμβαίνει εκεί. Η χημεία της ομάδας με τον προπονητή, είναι ταιριαστή και ολοφάνερα οι εικόνες πιστοποιούν ότι ο Πογέτ έχει δεθεί με τους παίκτες του. Η αγωνιστική σοβαρότητα, δεν χωρά την παραμικρή αμφισβήτηση.

-Και μόνο που ο Ουρουγουανός δεν ψήνονταν με τίποτε με τον βαθμό της ισοπαλίας που θα τον είχε και πάλι καβαλάρη, δείχνει πόσο πιστός είναι στην κατάκτηση της νίκης. Οι αλλαγές του επίσης τρανταχτό δείγμα που μαζί σημαίνει ότι επιθυμεί να απλώσει τις επιλογές του, διευρύνοντας τις συμμετοχές παικτών του στην ομάδα.

-Με τον Φαν’τ Σιπ, που ήλθε επί Γραμμένου, ντυμένος με κοστούμι μετριότητας, δεν υπήρχε καμία περίπτωση ανάτασης ή σταθερότητας στην εθνική μας ομάδας. Άλλωστε, με  υβριδικό τρόπο, δεν υπάρχει ψυχή κι άλλα ήταν πολύ στο χύμα… Και τίποτε μεγάλο δεν γίνεται χωρίς φλόγα...

-Η Εθνική λοιπόν ανεβαίνει κατηγορία και στο επόμενο Nations League θα βλέπουμε πιο δυνατούς αντιπάλους. Έξτρα θετικό που από το δεύτερο επίπεδο της διοργάνωσης, θα έχει και δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στο Euro 2024 της Γερμανίας, αν, δεν καταφέρει να πάρει το “εισιτήριο” μέσω των προκριματικών.

-Το Nations League ολοκληρώνεται τέλος Σεπτεμβρίου και έπεται η κλήρωση των προκριματικών του EURO στις 9 Οκτωβρίου, στη Φρανκφούρτη. Οι πρώτοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τον Μάρτιο του 2023 και θα ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο.

-Συμβαίνουν... και στις καλύτερες οικογένειες. Όπως η ήττα της Πορτογαλίας του Σάντος που  έπεσε στη δεύτερη θέση με την  απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο να παίζει τον ρόλο της στην ήττα από την Ελβετία με 1-0. Το χειρότερο; Έστειλε την Ισπανία στην κορυφή…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News