ΕΠΟ: Συγκρότηση σε σώμα, αποφάσεις για Γ’ Εθνική και Τοπικά

Ποδόσφαιρο
ΕΠΟ: Συγκρότηση σε σώμα, αποφάσεις για Γ’ Εθνική και Τοπικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα η πρώτη συνεδρίαση υπό την προεδρία Ζαγοράκη

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα συνεδριάσει σήμερα για πρώτη φορά υπό την προεδρία του Θοδωρή Ζαγοράκη για να πάρει σημαντικές αποφάσεις.

Μάλιστα έγινε προσπάθεια για να γίνει η συνεδρίαση με φυσική παρουσία αλλά δεν δόθηκε άδεια στην Ομοσπονδία.

Έτσι, το συμβούλιο μέσω του οποίου θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Δ.Σ. θα γίνει το μεσημέρι της Δευτέρας (13:00) με τηλεδιάσκεψη και ψηφοφορία μέσω του συστήματος ΖΕΥΣ.

Σε πρώτη φάση θα υπάρξει μυστική ψηφοφορία για τον αναπληρωτή πρόεδρο (φαβορί ο Παναγιώτης Δημητρίου), τον αντιπρόεδρο (σε πρώτο πλάνο ο Στέργιος Αντωνίου) και Ταμία (Τζαφέρης ή Δανιήλ).

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης, θα κάνει την εισήγησή του για τον αντί-Δέδε. Τον επόμενο δηλαδή Εκτελεστικό Γραμματέα της ομοσπονδίας. Φαβορί φέρεται να είναι ο μέχρι σήμερα Διευθυντής Επικοινωνίας της ΕΠΟ, Ιάκωβος Φιλιππούσης, ενώ εδώ και ένα μήνα έχει ακουστεί και το όνομα της πρώην νομικής συμβούλου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αθηνάς Μπαλωμένου.

Αυτή η ψηφοφορία για τον Εκτελεστικό Γραμματέα θα είναι ανοιχτή μεταξύ των μελών του ΔΣ. Αυτή η επιλογή θα οδηγήσει στη μετάβαση της νέας εποχής με τον CEO της ΕΠΟ που δεν αποκλείεται να είναι εκείνος ο οποίος θα εκλεγεί σήμερα.

Επισημαίνεται ότι μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να λάβει χώρα η λεγόμενη «καταστατική» γενική συνέλευση της ΕΠΟ, η οποία θα καθορίσει αν και ποια σκέλη της ολιστικής μελέτης των UEFA/FIFA θα «ενσωματωθούν» στο καταστατικό της ομοσπονδίας.

Παράλληλα ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η επανέναρξη της Γ’ εθνικής.

Η εν λόγω κατηγορία είχε πάρει άδεια να ξεκινήσει από τις 4 Απριλίου, όμως η επανέναρξη θα πάρει παράταση λόγω της εκλογικής διαδικασίας και των νέων επιτροπών. Πιθανότερη ημερομηνία για την επιστροφή στη δράση είναι στις 11 Απριλίου.

Στη συνεδρίαση της ΕΠΟ παρθεί και η τελική απόφαση για τα τοπικά πρωταθλήματα που τελούν σε αναστολή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News