ΕΠΟ: Η ειδοποιός διαφορά στη νέα πραγματικότητα

Απόψεις
ΕΠΟ: Η ειδοποιός διαφορά στη νέα πραγματικότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζαγοράκης δεν είναι Γραμμένος... Εργαλείο στα χέρια του η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων, αν το θελήσει, αυτός και η Κυβέρνηση που θέλει να τρέξει την "ολιστική μελέτη"; -Τα "κουκιά" που δεν τρώγονται και οι διάλογοι που ζητούν διάψευση

Η ειδοποιός διαφορά αναφέρεται στη χαρακτηριστική διαφορά που ξεχωρίζει τα μέλη ενός είδους από τα μέλη άλλων ειδών που ανήκουν στο ίδιο γένος. Ο Ζαγοράκης δεν είναι Γραμμένος... Εργαλείο στα χέρια του η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων, αν το θελήσει, αυτός και η Κυβέρνηση που θέλει να τρέξει την "ολιστική μελέτη";

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΠΟ που ανέδειξαν πρόεδρο και διοίκηση, αποτελούν τα νέα δεδομένων μέσα από τα οποία θα χαραχθεί ο προγραμματισμός και η πορεία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Άλλο Ζαγοράκης, άλλο πρόεδρος "δικός μας"

Ο Ζαγοράκης διαθέτει κύρος και γνώση, έχοντας την αποδοχή και των διεθνών και εγχώριων φόρουμ, πολιτικών και ποδοσφαιρικών, στοιχεία πολύ δυνατά για να επιτύχει το καλύτερο, εφόσον η προεδρία του θα διαπνέουν  αρχές που  αποσκοπούν την καλυτέρευση του ελληνικού ποδοσφαίρου σε όλους τους τομείς.

Δεν περιμένει κανείς τον ήρωα του 2004 να γίνεται "υποχείριο" εταιρικών ποδοσφαιρικών συμφερόντων, ούτε άβουλος μπροστά σε σκανδαλώδεις καταστάσεις. Έχει φωνή που ακούγεται από την Πολιτεία και τον φίλαθλο κόσμο, αλλά  και απευθείας πέρασμα σε FIFA και UEFA. Το είδαμε άλλωστε και από τις θερμές συγχαρητήριες ανακοινώσεις τους.

Επιπλέον διαθέτει το θεσμικό προνόμιο στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων -οι αποφάσεις της οποίας έχουν άμεση νομική ισχύ- να ορίζει ένα ακόμη μέλος της κατά περίσταση από την Εκτελεστική Επιτροπή. Απαρτίζεται ακόμη από τον  αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, τον β΄αντιπρόεδρο που είναι ο πρόεδρος της Super League, καθώς και τον ταμία της Ομοσπονδίας. Μέσα από την επιτροπή αυτή, μπορεί να επιφέρει ωφέλιμες αλλαγές.

Τα θέματα που απαιτούνται είτε μέσα από την "ολιστική μελέτη" FIFA και UEFA, είτε άλλα διαρθρωτικά, είναι κρίσιμα και πολλά για τις δύο συνεδριάσεις το μήνα της Εκτελεστικής.

Ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει ο Θοδωρής Ζαγοράκης ο "μπροστινός" του... Γιαννάκη, όπως σχολιάζεται. Θα λέγαμε μάλιστα ότι αυτή τη φορά το "σύστημα" θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό στις κινήσεις του, γιατί απλούστατα δεν έχει απέναντι του έναν άβουλο ή γραφικό πρόεδρο, ούτε κάποιον που για να τον δεχτούν στην UEFA ή στη FIFA θα πρέπει να στείλει δέκα επιστολές, ή να βάλει... μεσάζοντα.

Οι διάλογοι που ζητούν διάψευση

-Οι διάλογοι που έγιναν πριν τις εκλογές της ΕΠΟ και δημοσιεύτηκαν σε αθλητική ιστοσελίδα που υποστηρίζει τον Ολυμπιακό, μεταξύ του Ζαγοράκη και υψηλοτάτων κυβερνητικών αξιωματούχων, είναι ενδεικτικοί της πολιτικής έξαψης και έπαρσης που οδήγησε στην εκλογή του νέου προέδρου χωρίς δικούς του συνεργάτες.

-Ζαγοράκης: «Κύριοι, δεν προχωράει καμία συνεννόηση. Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι υπάρχει ένα πολύ σκληρό μέτωπο που δεν σπάει με τίποτα και θα εκφραστεί ενιαία στις εκλογές αποκλείοντας κάθε άλληπαρουσία»

-Κυβέρνηση: «Μην ασχολείσαι με αυτά, έχουμε συνεννοηθεί και συμφωνήσει, όλα θα πάνε κατ΄ ευχήν»

--Ζαγοράκης: «Είστε σίγουροι ότι έχετεσυνεννοηθεί και συμφωνήσει; Εγώ άλλα ακούω και μαθαίνω».

-Κυβέρνηση: «Λάθος πληροφορίες έχεις, όλα είναι συμφωνημένα και σίγουρα. Βγες μπροστά και βάλε και άλλους συμπαίκτες σου στο παιχνίδι, έχουμε εξασφαλίσει την εκλογή τους».

-Ο συντάκτης του, επιμένει ότι οι παραπάνω διάλογοι που αφορούσαν στο παρασκήνιο των δήθεν συμφωνιών για την ΕΠΟ «κοινήςαποδοχής» είναι σχεδόν ακριβείς, τονίζοντας μάλιστα ότι «καλό είναι να μην επιχειρηθεί να διαψευστούν». Έτσι κι αλλιώς, φάνηκε στο αποτέλεσμα.

-Στη φωτογραφία του θέματος πάντως είναι ο Ζαγοράκης με τον Αυγενάκη αγκαλιά παίζοντας (παλιότερα) καλτσέτο! Όχι μόνο αυτό, αλλά επικρίνεται ο υφυπουργός αθλητισμού για τους χειρισμούς του στην«πανωλεθρία», για τον οποίο μάλιστα, το φίλα «ερυθρόλευκο» άρθρο, προχωρά σε χαρακτηρισμούς που ξεπερνούν τα όρια:

 -«Είναι -γράφει- τόσο μεγάλο και ισχυρό το βέρτιγκο του Αυγενάκη που βγήκε και έδωσε συγχαρητήρια στη διοίκηση της ΕΠΟ,όταν η διοίκηση αυτή ήταν ότι ακριβώς «πολεμούσε», υποτίθεται, να αποφύγει όλο το προηγούμενο διάστημα. Για τέτοιο χάος στο μυαλό του μιλάμε».

-Το πολιτικό Βατερλό πάντως στις εκλογές της ΕΠΟ, μπορεί να έχει προκαλέσει την οργή «μεγαλοπαράγοντα» για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, αλλά είναι ευνόητο πως η Κυβέρνηση προτιμά να«χρυσώσει το χάπι», από το να ικανοποιήσει στην παρούσα φάση επιθυμίες για«αποκεφαλισμούς». Θα είναι σαν να παραδέχεται ωμά ότι υπάρχει ανοικτός δίαυλος με μια πλευρά των μεγαλοπαραγόντων του ποδοσφαίρου.Τα "κουκιά" μακάρι να έχουν βγάλει σκουλίκια

-Η αλήθεια είναι πάντως ότι κατά πάγια τακτική δεκαετιών, οι δυνάμεις που ελέγχουν το τραπέζι της Σούπερ Λίγκα, θέλουν όλο και περισσότερες ΠΑΕ με τη δική τους πλευρά κάθε σεζόν. "Κουκιά" τις ονόμαζαν παλιά. Για αυτό και έχει μόνιμα ενδιαφέρον ποιες ομάδες υποβιβάζονται από τη Superleague και ποιες ανεβαίνουν από τη Superleague 2, αυξάνοντας το παρασκηνιακό ενδιαφέρον σε αυτές τις ζώνες.

-Θεωρητικά εν προκειμένω θα προτιμούν την άνοδο Ιωνικού και Ξάνθης, θα ήθελαν να μη σωθεί η ΑΕΛ λόγω Κούγια (τον έχουν αποτρέψει επί παράγκας να μην ανέβει κατηγορία με άλλες ομάδες), ενώ από τις ομάδες που είναι χαμηλά στον πίνακα και μάχονται για την παραμονή τους, πεντακάθαρα αδέσμευτος, χωρίς προσκολλήσεις είναι ο ΟΦΗ, αλλά, λόγω της δυναμικής φύσης του, είναι κομμάτι δύσκολο να τον πειράξουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News