Μηνύματα "παρασκηνίου" από παντού

Απόψεις
Μηνύματα "παρασκηνίου" από παντού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπούσης και το γκολ που μέτρησαν το μπόι της ήττας στη Ριζούπολη - Ο μαγικός Εργοτέλης "σάρωσε" τη διαιτησία στη Νίκαια -Η μυστική αγάπη του "Ενός" για τον Ιωνικό, δεν είναι κρυφή - Τα "κρούσματα" εκδικούνται τους "τιμωρούς" - Κεντρική διαχείριση; - Ο "Ζευς" είναι εδώ!

Αυτό είναι το χαρούμενο μήνυμα. Το έστειλε όσο ηχηρά γινόταν ο Εργοτέλης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με την τιτανοτεράστια νίκη του στη Νίκαια.

 Αν είσαι άξιος, έχεις πίστη και πάθος στο στόχο σου, με το ταλέντο σου μπορείς να ποδοπατήσεις μεγάλα και μικρά εμπόδια που μπορούν να σου θέτουν κάθε λογής "Αγριόγατοι" με τη διαιτησία. Τους κάνεις μυρμήγκια...  Εβίβα του Τσέλιου!

 Δεν είναι μόνο η φάση του πρώτου γκολ του Ιωνικού, που ακόμη κι αν πέρασε με παίκτη του Εργοτέλη, ο Περράκης Αθηνών το έχρισε καθαρό χωρίς αυτό... μη υπολογίζοντας στην πραγματική μαγεία του πρωτοπόρου Εργοτέλη! Είναι και άλλες φάσεις που εγείρουν ζητήματα και προσοχή στα όσα είναι μπροστά...

 Αλλά έτσι, με ανατροπή πονάει περισσότερο...τους υποστηρικτές της ομάδας που «κύκλοι ποδοσφαιρικής εξουσίας» θέλουν του χρόνου στη Superleague.

 Η χαρά στην πόλη συνεχίζει εντυπωσιακά να έρχεται με φρέσκο αεράκι από το Μαρτινέγκο και τους παίκτες του Εργοτέλη. Ζήτω του Ταουσιάννη! Προπονητής και πάντα της ουσίας.

 Είναι ματς «φωτιά» το ΟΦΗ-ΑΕΛ, όπως και όλο το φάσμα των αγώνων, αλλά εδώ υπάρχει το τίμημα της προοπτικής για τη σωτηρία. Ίσως το μήνυμα Μπούση για τη διαιτησία να μην απηχεί το φάσμα της κατάπτωσης του ΟΦΗ, παρά ένα μέρος του, αλλά είναι δυνατή η αίσθηση, ότι ήλθε στην κρίσιμη στιγμή. Το γκολ που μέτρησαν στο ματς της Ριζούπολης με τον Απόλλωνα... για το ψωμί του Μονεμβασιώτη, έκλεψε τον ΟΦΗ. Δραματική η κατάσταση στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαιρικού "χαλιφάτου"

 -Τον ΟΦΗ μπορείς να τον κρίνεις για πολλά άλλα, σε καμία περίπτωση για την ακεραιότητα και το ήθος του στο πρωτάθλημα. Η διαιτησία έχει μέγα ρόλο σε πολλές διαμορφώσεις αποτελεσμάτων και ο ΟΦΗ δεν υπήρξε ποτέ ευνοημένος. Το αντίθετο. Θυμήσου μόνο στο ξεκίνημα, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ στην Τούμπα, Τρίπολη κ.ά.

-Ιδού για τους "απαιτητικούς" των θεσμικών φορέων, ποια είναι η κατάσταση στα πρωταθλήματα της Football League και της Γ’ Εθνικής που επέστρεψαν πρόσφατα στις προπονήσεις και γιατί τόσες ομάδες είπαν την αλήθεια τους, ότι δεν μπορούν, έτσι, τόσα χύμα να πάρουν μέρος, ως πληττόμενες και αβοήθητες...

-Όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, για την αλλαγή δεδομένων στον αθλητισμό που οδήγησε η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, τα πράγματα για τα πρωταθλήματα αυτά που πάνε πίσω, δεν σηκώνουν εκβιασμοί με τιμωρίες για... την πανδημία.

 -Τα έφερε έτσι ο κορωνοϊός, που οι εκλογές στην ΕΠΟ θα διεξαχθούν μέσω της ψηφιακής κάλπης «Ζευς», λύση που είχε προτείνει στις Ομοσπονδίες το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 27 Μαρτίου. Πάνε τα ταξιδάκια των εκλεκτών "βλαχοπροέδρων" -όπως τους λένε- και τα ξενοδοχεία, αφού το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε, ότι δεν κάνει δεκτό το αίτημα για διεξαγωγή των αρχαιρεσιών με φυσική παρουσία... Μα τον Δία!

 Ακόμη φωνάζει ο Τραμπ ότι τον έκλεψαν τα κομπιούτερ στις προεδρικές των ΗΠΑ για τις χάρες του Μπάιντεν; Δεν ξέρουμε. Έχουμε πάψει να το παρακολουθούμε...

Μονόδρομος η κεντρική διαχείριση στη Superleague

Η κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων είναι σημαντική για τις ΠΑΕ της Superleague και ειδικά τώρα, με τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, μονόδρομος. Το ότι σκοντάφτει, ίσως θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους "συνεταίρους", είτε συναινούν, είτε αντιδρούν. Όντως τα προηγμένα πρωταθλήματα λειτουργούν με κεντρική διαχείριση προς όφελος του ποδοσφαιρικού "προϊόντος", αλλά σε αυτά, δεν υπάρχουν τα αίσχη που δεκαετίες ταλανίζουν και κρατάνε πίσω, το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εδώ δεν υπάρχει τίποτε όρθιο, μόνο "παρασκήνιο", "συμμαχίες" και "αρθρογραφίες" για να βγάλει η μια πλευρά, το μάτι της άλλης. Είμαστε πολύ πίσω, γιατί τα θεσμικά όργανα είναι βαρέως επηρεαζόμενα και ελεγχόμενα.

Το συμφέρον του "Big One", οι συμμαχίες των "Big 2", οι σφήνες του "Big 3" με κυβερνητική αγκαλιά, η μονόπολις του Big 4" και πάει λέγοντας.

Μακάρι να βρεθεί σύγκλιση. Η κεντρική διαχείριση ωφελεί συνολικά το πρωτάθλημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News