ΟΦΗ: Η "καρμική" επαφή με τον Αντώνη Γεωργιάδη

Απόψεις
ΟΦΗ: Η "καρμική" επαφή με τον Αντώνη Γεωργιάδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γκέραρντ μένει μακράν ο μακροβιότερος προπονητής ομάδας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Αντώνης Γεωργιάδης έδωσε το βάπτισμα πυρός στονπάγκο του ΟΦΗ στον κόσμο των ΠΑΕ, είναι ο μακροβιότερος προπονητής στο ελληνικό ποδόσφαιρο....

Σεμνός αποχαιρετισμός στον Αντώνη Γεωργιάδη. Αυτός ο άνθρωπος δούλεψε πολύ στο ποδόσφαιρο και ως παίκτης και ως προπονητής. Γεμάτος από ιστορίες και αριθμούς για τον μεγάλο «ζαβούνα»…

Δεν ήταν σύμπτωση –μάλλον καρμικό ήταν- που ο εκλιπών εκκίνησε τον ΟΦΗ σε πολύ κρίσιμη περίοδο στην αυλαία του επαγγελματικού πρωταθλήματος το 1979. Ήλθε στο Ηράκλειο μετά δυο σεζόν στα Γιάννινα.

Λέμε «καρμικό» γιατί ο ΟΦΗ σχετίζεται πλούσια με το «μακροβιότερος»!

Αν ο Γκέραρντ  που ακολούθησε λίγα χρόνια αργότερα έγινε μακράν ο μακροβιότερος προπονητής σε ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Αντώνης Γεωργιάδης που έδωσε το βάπτισμα πυρός τον ΟΦΗ στον κόσμο των ΠΑΕ, είναι ο μακροβιότερος προπονητής στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Βρέθηκε αντιμέτωπος με προβλήματα της περιόδου που έβαζε ζητήματα μέσα από μια εντυπωσιακή πορεία στην ακατάβλητη έδρα του «Γεντί Κουλέ», που ως προπονητής δεν είχε την τύχη να απολαύσει ολόκληρη λόγω των έργων προσαρμογής του γηπέδου στο επαγγελματικό και νέο ιδιοκτησιακό σκηνικό.

Αλλά επικράτησε ως γηπεδούχος του πρωταθλητή Ολυμπιακού με 2-0, όπως και του Άρη (2-0) που ήταν διεκδικητής του τίτλου που κρίθηκε στο μπαράζ του Βόλου, ενώ νίκησε και τον ΠΑΟΚ με 2-1. Με την ΑΕΚ το ματς έληξε 0-0. Μοναδική ομάδα που πέρασε με νίκη από το Ηράκλειο ήταν ο Παναθηναϊκός με 3-0, που του πήρε το αήττητο της έδρας μετά από 39 αγώνες!

Συνέχεια της 18ημηνης δουλειάς του Νίκου Αλέφαντου, του πρώτου προπονητή του ΟΦΗ στην Α΄ εθνική από το 1976 (στην πρώτη περίοδο του), του εξαιρετικού Γιώργου Στρατάκη, του Φράντοκ με το μικρό πέρασμα και του σερ Λες Σάνον.

Ενδέκατη η θέση, 11 οι νίκες, 10 οι ισοπαλίες, 13 οι ήττες… Τηρουμένων των αναλογιών καλά τα πήγε…

Δύσκολη σεζόν σε μια ομάδα που ερχόταν από ένα σερί απίστευτων επιτυχιών αλλά που έψαχνε φωναχτά την ανανέωσή της, κυρίως με τις επιδόσεις στον β΄ γύρο, όπως ήταν ο ΟΦΗ επί της ηγεσίας του Αντώνη Γεωργιάδη, που όμως διέθετε παιχταράδες. Οι ανανεώσεις αλά Τσινός που ακολούθησαν το 85 είχαν βρει το δρόμο ανοικτό…

Ταπεινά υποκλίνεσαι στην παρουσία του Αντώνη Γεωργιάδη, την προσφορά του και την επώδυνη περιπέτεια υγείας της ζωής του από το τροχαίο στο τελευταίο του μετερίζι στον Πανηλειακό. Γεμάτος από ημέρες και νύκτες, φτάνοντας στα 85 του χρόνια, θα έχει να θυμάται πολλά εκεί από ψηλά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News