ΕΠΟ: Η κίνηση των «ελεύθερων» και ο Νίκος Τζώρτζογλου

Απόψεις
ΕΠΟ: Η κίνηση των «ελεύθερων» και ο Νίκος Τζώρτζογλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορούν να έχουν αύριο με τις συνταγές της αποτυχημένης «Εξυγίανσης», χρειάζονται φωτεινές επιλογές που έχουν δείξει ότι ξέρουν και ότι δεν «χειραγωγούνται».

Απλό. Οι Ενώσεις που έλεγχε ο ΠΑΟΚ από τις αστραφτερές εποχές της «εξυγίανσης» και μένουν μετέωρες, μαζί με τους παράγοντες του «βόρειου πόλου» που χάνουν οφίτσια στην παρδαλή κεντρική εξουσία, λόγω της μονοκρατορίας της «Ανταρκτικής» εξουσίας στο Γουδή, επιχειρούν να δημιουργήσουν αντίπαλο δέος στο «επερχόμενο» από τις αρχαιρεσίες της ΕΠΟ, γίνουν δεν γίνουν στις 23 Νοεμβρίου.

Μερικοί έχουν ονοματίσει αυτές τις δράσεις ως «Κίνημα των Ορφανών». Πράγματι έτσι είναι, «ελεύθεροι κι ωραίοι» από τις παλιές δεσμεύσεις των… προαγωγών τους, από τη στιγμή που ο Ιβάν, τους άφησε (χρηματοδοτικά και παραγοντικά) ξεκρέμαστους και οι κίτρινες δυνάμεις τους θέλουν μόνο ως «αβανταδόρους» κι όχι ως συμμέτοχους της εξουσίας.

Έτσι το καταλαβαίνουμε το νέο εγχείρημα, όπως και τον αναγκαστικό προσανατολισμό τους, να εμφανισθούν ως αδέσμευτοι, για να κερδίσουν αξιοπρεπή παρουσία στην καταμέτρηση και στο σκηνικό που έχει ανάγκη ένα φόντο με πιο φωτεινά χρώματα.

Είναι επτά που μπορεί να γίνουν 17 και μπορούν να φτάσουν στους 27, (κατά το «είμαστε δυο, είμαστε τρεις…»), μαζί με τους κομμένους εκτελεστικούς της απερχόμενης διοίκησης; Αυτό –αν είναι- θα φανεί. Το σίγουρο είναι πως τώρα είναι στην απέξω, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να επιδείξουν δυναμική με συμμετοχή στις εκλογές με δικό τους υποψήφιο πρόεδρο και δικούς τους υποψηφίους στα όργανα της Ε.Π.Ο.

Από την άλλη ο Ψαρόπουλος ως υποψήφιος πρόεδρος φαντάζει κάπως ρηχή επιλογή, καθώς ο άρχων της ΕΠΣ Λέσβου, δεν έχει και την καλύτερη εικόνα, από τα πολύχρονα παραγοντικά διαπιστευτήριά του στην κεντρική σκηνή. Με πολύ «μπούρτζι»…  

Γι’ αυτό –πιθανότατα- έχει επιχειρηθεί από τους άλλους, η αναζήτηση ενός έμπειρου προσώπου με κύρος, σταθερό ποδοσφαιρικό προφίλ και αταλάντευτο παραγοντικό βιογραφικό. Ένα πρόσωπο δηλαδή βαθύτατα αποδεκτό από τις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις. Γι’ αυτό και προσβλέπουν στον «έναν και μοναδικό» Νίκο Τζώρτζογλου, ως ηγέτη της ανατροπής και της ελπίδας.

Οι ζυμώσεις, οι πιέσεις και οι προτάσεις που έχουν γίνει, είναι αλλεπάλληλες και  σίγουρες προς το πρόσωπό του. Μένει να δούμε το αποτέλεσμα και ας λέει ορθόδοξα, ο παλιός συνάδελφος και φίλος Κυριάκος Θωμαίδης, ότι ο Ψαρόπουλος είναι «Αδιαμφισβήτητος» αλλά και για τα δύο στοιχήματα που βάζουν αυτή την εποχή στην ΕΠΟ: « - Αν ο Ψαρόπουλος έχει αντίπαλο και αν έχει, ο αντίπαλός του (Τζώρτζογλου) θα πάρει πάνω από 17 ψήφους;».

Ακόμη κι έτσι με άκυρα και λευκά όπως «της ΕΠΣ Κυκλάδων» -που αναφέρει- σε μεγάλο δείκτη, λέμε ότι ο νέος «υποβασταζόμενος» πρόεδρος του «καθεστώτος ελέγχου και επιρροής» θα τα βρει μπροστά του μπαστούνια, με τις αμφισβητήσεις να δένουν μέσα στο χρόνο στην ίδια την αμφισβητούμενη εικόνα του αλλά και τα πειστήρια προέλευσης της εκλογής του, που θα είναι κόντρα σε ότι ζητά μια θεσμική διαχείριση, εν μέσω της «ολιστικής μελέτης».

Τώρα τι μπορεί να γίνει, μένει να το δούμε ή να μην το δούμε… Έτσι κι αλλιώς θεμιτό ακόμη και το ξέσπασμα με «παραπονεμένα λόγια»… Αλλά τώρα είναι που χρειάζεται η μόνιμη κριτική φωνή του Νίκου Τζώρτζογλου, να μιλήσει ηγετικά…

(Δεν αποκλείεται, ο κορωνοιός, να δώσει χρόνο σκέψης σε όλους του εγκεφάλους του ελληνικού ποδοσφαιρικού οικοδομήματος...)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News