Ελληνικό Ποδόσφαιρο

«Αυγενάκη δώσε τώρα σε όλα τα σωματεία τα 12 εκατομμύρια ευρώ»

Η ΕΠΣ Μακεδονίας απαιτεί μέσα στην όξυνση της πανδημίας, από τον υφυπουργό αθλητισμού να στηρίξει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και στα τεστ Covid-19

Μια χαρά τα λέει στον Αυγενάκη η πρόταση που κατέθεσε η ΕΠΣ Μακεδονίας με επιστολή της, για τα περιβόητα 12 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονται στα ερασιτεχνικά σωματεία -τα οποία κρατάει ο υφυπουργός αθλητισμού, όπως επικρίνεται, ως "δούρειο ίππο" του Αθλητικού Μητρώου και των εκλογών- να τα δώσει αμέσως για τις ανάγκες τους.

Η ανακοίνωσή της δεν αφήνει περιθώρια για άλλα "κόλπα", αφού η κατάσταση της πανδημίας καθιστά επιβεβλημένη την ενίσχυση, αφήνοντας και τη σφήνα, "όχι σε ορισμένα αλλά σε όλα", επισημαίνοντας ότι έτσι μπορεί να έχει ενεργά σωματεία στο "Μητρώο"

Συγκεκριμένα τονίζει μεταξύ άλλων:

«Κάτι που θα βοηθήσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αλλά και την εγγραφή των σωματείων στο μητρώο. Τα 12.000.000 ευρώ, τα οποία έχετε να τα διαθέσετε σε ορισμένα σωματεία, να τα διαθέσετε σε όλα, έτσι ώστε να γίνονται τεστ COVID- 19 μέχρι τέλους του πρωταθλήματος και έτσι αυτομάτως θα έχετε και τα ενεργά σωματεία»

Αναμφισβήτητα το αίτημα είναι σωστό και δίκαιο, χωρίς σκοπιμότητες και απηχεί στη λογική της πραγματικής στήριξης και όχι της αμφιλεγόμενης πρόθεσης, εν όψει αρχαιρεσιών που είναι μπροστά για τις Ομοσπονδίες. 

Μονόδρομος για μια ειλικρινή κυβερνητική πρόθεση που μπορεί να αφαιρέσει υποψίες σκοπιμότητας για τις προθέσεις της στον αθλητισμό. Κι έπειτα κύριε Αυγενάκη Πάνω Απ' Όλα η Υγεία...

Αναλυτικά η επιστολή:

«Διαβάσαμε με πολύ μεγάλη προσοχή τους «μύδρους» και τα «αναθέματα» που εξαπέλυσε ο κ. Αυγενάκης κατά των παραγόντων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου εξαιτίας της μη εγγραφής πολλών σωματείων στο μητρώο που αφορά στην αθλητική αναγνώριση. Για μία ακόμη φορά αποδεικνύει δυστυχώς ο κ. Υφυπουργός ότι δεν ξέρει τη δομή των ερασιτεχνικών σωματείων και δεν αφουγκράζεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την πολυπλοκότητα της εγγραφής στο μητρώο. Οι εθελοντές παράγοντες που ασχολούνται με τα ερασιτεχνικά σωματεία είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν εντάξει στη δύσκολη καθημερινότητα τους την αγάπη και την ανιδιοτελή προσφορά τους προς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είναι αυτοί που οργανώνουν την ομάδα του χωριού τους, της γειτονιάς τους για να έχει υγιή διέξοδο η νεολαία. Αυτοί, λοιπόν, δεν είναι επιχειρηματίες και τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν είναι επιχειρήσεις για να πληρώνουν φοροτεχνικούς και δικηγόρους.

Ο λόγος, λοιπόν, που δεν έχουν εγγραφεί έως τώρα τα σωματεία είναι ένας και μοναδικός, δηλαδή ότι απαξιώνουν πλήρως την παροχή και ρεαλιστικά σκεπτόμενοι δεν ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από αυτά που ενδεχομένως να πάρουν.

Κύριε Υφυπουργέ, έχετε σπείρει ανέμους και θερίζετε θύελλες, υποβαθμίζοντας και απαξιώνοντας το μοναδικό μέσο το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει. Και αυτό είναι οι Ενώσεις. Μόνον αυτές έχουν τα πλήρη στοιχεία των εν ενεργεία σωματείων, τα οποία κάθε χρόνο μεταβάλλονται, δηλαδή κάποια διακόπτουν τη δραστηριότητα τους και κάποια επανέρχονται, στο σύνολο τους, όμως, είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της ΕΠΟ και των Ενώσεων. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά αποδεικνύετε ότι δεν έχετε τη δυνατότητα να λύσετε προβλήματα, αλλά αντιθέτως δημιουργείτε μεγαλύτερα.

Σας έχουμε επισημάνει και εμείς ως ΕΠΣ Μακεδονίας και πολλές άλλες Ενώσεις, ότι πρέπει να ακούτε και αυτούς που βγάζουν «πύρινες ανακοινώσεις και διεκδικούν λίγα λεπτά δημοσιότητας», στο κάτω-κάτω της γραφής είναι υποχρέωση σας και γιατί μόνον αυτοί επαναλαμβάνουμε μπορούν να βοηθήσουν στην εφαρμογή του μητρώου αθλητικών σωματείων που έχει ανάγκη ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και η κοινωνία μας. Για την αναφορά σας δε για το ποιος έχει την ευθύνη για το μπάχαλο που επικρατεί, καλύτερο θα ήταν να κοιτάξετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη εσείς και οι προκάτοχοι σας κάνοντας την αυτοκριτική σας.

Επιλέξατε την πρακτική του εκβιασμού περί μη οικονομικής βοήθειας, μη άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των σωματείων, μη χρήσης εγκαταστάσεων (δήμων, γενικής γραμματείας κ.α.) με βιαστική απόφαση και ψήφιση στον αθλητικό νόμο, χωρίς να σκεφτείτε την αντίδραση των σωματείων και δυστυχώς χωρίς να αναγνωρίζετε ότι ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και όχι πεδίο πολιτικής σκοπιμότητας.

Πιέσατε τα σωματεία μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους, ενώ οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας και των Περιφερειών δεν ήταν απολύτως έτοιμες, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις. Επίσης, αναφέρετε την πρόσληψη του προπονητή ως ένα από τα κριτήρια αποτυχίας υπαγωγής στο μητρώο. Μα δεν σας έχουν πει οι σύμβουλοι σας ότι οι προπονητές ποδοσφαίρου δεν μπορούν να βγάλουν άδεια εξάσκησης επαγγέλματος από την Γενική Γραμματεία (όπως ζητάει το σύστημα) γιατί δεν υπάρχει εξομοίωση των διπλωμάτων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με τις σχολές UEFA-ΕΠΟ;

Απέχει πολύ κ. Αυγενάκη η θεωρία από την πράξη και δυστυχώς δεν προβλέψατε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν τα σωματεία, για τις οποίες εμείς σας ενημερώναμε. Και σαφώς επιμένει η ΕΠΣ Μακεδονίας ότι ένας από τους λόγους που απομακρύνονται οι παράγοντες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι και οι δαιδαλώδεις διαδικασίες. Φυσικά και είμαστε υπέρ της τακτοποίησης των σωματείων στη νομιμότητα και στο νοικοκύρεμα, γι’ αυτό σταματήστε να μέμφεστε ανθρώπους που αφιλοκερδώς προσφέρουν και να μεταβιβάζετε σ’ αυτούς την ανικανότητα άλλων.

Αφησαμε στο τέλος μία πρόταση η οποία θα βοηθήσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αλλά και την εγγραφή των σωματείων στο μητρώο. Τα 12.000.000 €, τα οποία έχετε να τα διαθέσετε σε ορισμένα σωματεία, να τα διαθέσετε σε όλα, έτσι ώστε να γίνονται τεστ COVID- 19 μέχρι τέλους του πρωταθλήματος και έτσι αυτομάτως θα έχετε και τα ενεργά σωματεία.

Με εκτίμηση ΕΠΣ Μακεδονίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια