ΟΦΗ: Τα λόγια του Μιχάλη Μπούση ως αποφθέγματα

Απόψεις
ΟΦΗ: Τα λόγια του Μιχάλη Μπούση ως αποφθέγματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αλήθειες που καίνε για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο «...κάποιος άλλος» και 11+1 «Σφηνάκια» -(Φαντασθείτε να είχαν συμβεί στις εποχές Γκαγκάτση…)

Οι τοποθετήσεις του Μιχάλη Μπούση στη συνεδρίαση της Superleague, αποτελεί μια ακόμη φωτεινή παρότρυνση –πέρα από τα αγωνιστικά- στο ελληνικό ποδόσφαιρο να ακολουθήσει τον δρόμο του ΟΦΗ, αν θέλει να βρει σωτηρία.

Ας βάλουν λοιπόν αυτές τις φράσεις του στα αποφθέγματα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Κάθε πρόταση θέλει πλάνο και χρόνο. Υπάρχει πρόταση για 12 ομάδες, για 16 ή για 18 ομάδες; Να θέσουμε ένα πλάνο και να πούμε ότι σε βάθος διετίας θα γίνει αυτή η αναδιάρθρωση, αλλά με συγκεκριμένο πλάνο. Ό, τι είναι καλό για το ποδόσφαιρο. Δε μπορεί να προχωρήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο έτσι. Δεν μπορεί να είμαστε εμείς το πιο αστείο πρωτάθλημα. Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι αστείο».

Κι ας ξύσουν λίγο το κεφάλι τους με αυτά που είπε ακόμη, όπως: «Να έχουμε σοβαρότητα και να προχωρήσουμε μπροστά με πλάνο ως Λίγκα. Αν αποφασίσει κάποιος να ψηφίσει υπέρ της αναδιάρθρωσης, ο λόγος δεν είναι ποδοσφαιρικός ή οικονομικός, αλλά κάποιος άλλος…».

Μοιάζει βέβαια με ουτοπία, σε έναν χώρο που δεκαετίες τώρα έχει διαβρωθεί βαθύτατα από τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις, ακόμη με την κίβδηλη ταμπέλα της «Εξυγίανσης».  Όμως δεν είναι ουτοπία. Οι καθαρές φωνές είναι αναγκαίες και προς το συμφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν δυναμώνουν και εξαπλώνονται… Που ξέρεις; Στον κόσμο μας, είναι για να γίνονται τα θαύματα…

11+1 «Σφηνάκια»

-Ας μετριάσουν λίγο τα XXXLarge ζωνάρια με τις μεγάλες τρύπες, κι ας λάβουν υπόψη τους ότι οι εποχές δεν σηκώνουν παραπανίσια βάρη. Μονόδρομος να προσαρμόσουν τους σχεδιασμούς τους στα πραγματικά σκληρά δεδομένα. Ο άνθρωπος που σηκώνει πάνω του όλα τα κόστη, αξίζει να υποστηριχθεί και μαζί του το υποστηριζόμενο μοναδικά από τον ίδιο, το σύνολο της εφαρμογής.

-Ναι υπάρχουν και περιττά και υπερβολικά που έχουν επιλεγεί εξ αρχής και όχι μόνο με τους κανόνες της αγοράς…

-Είναι περισσότερο οδυνηρό από καθαυτά τα τρέχοντα για τελικό και αναδιάρθρωση. Την Εθνική που έχει επίσημα παιχνίδια στις 3 και 6 Σεπτεμβρίου για το Nations League την έχουν «γραμμένη» στην ΕΠΟ, ορίζοντας τον τελικό κυπέλλου στις 30 Αυγούστου, όπου και οι δυο ομάδες έχουν άφθονους διεθνείς ανά την Ευρώπη!

-Κι αν ο Ολυμπιακός ή όποιον Ολυμπιακό ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο Europa League στις 21 Αυγούστου, θα τον στείλουν παντελώς "καμένο" στο νέο πρωτάθλημα που ξεκινά στις 12 Σεπτεμβρίου; Ούτε τη στοιχειώδη ξεκούραση για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι;

-Γιατί συμβαίνουν αυτά τα απίστευτα αλλά ελληνικά; Όλα αυτά συμβαίνουν κάθε φορά που οι άνθρωποι του εξω-ηγέτη, μένουν δογματικά προσηλωμένοι στο «Yes Men»… Κανείς δεν του εξηγεί;

-Άκρως εξυγιαντικοί και οι πίνακες της ΚΕΔ του Περέιρα, με ελαφριές αντικαταστάσεις ονομάτων από το δεύτερο ράφι, για την ΚΕΔ του Κλάντεμπεργκ, που έρχεται για να ενεργοποιήσει το σίριαλ του 50-50, μέσα σε βαθύ σκοτάδι στο «who is who» με 40.000 ευρώ το μήνα.

-Φαντασθείτε να είχαν συμβεί στις εποχές Γκαγκάτση… Όχι μόνο θα τον κρεμούσαν στο Γουδή, αλλά θα τον είχαν εξόριστο στον πλανήτη Άρη!

-Το είχαμε γράψει πως ο νους της εκτελεστικής στη χτεσινή συνεδρίαση θα ήταν στις εκλογές και θα της ανήγγειλαν. Όπερ και έγινε!

Βρούτσης αφήνει απλήρωτους εδώ και ένα μήνα τους εργαζόμενους του «Συν Εργασία» πολλοί από τους οποίους δεν έχουν ούτε βενζίνη να βάλουν (κι όλο πετσοκόβει ο «εκλεκτός» από τα αρχικές παραπλανητικές προαναγγελίες του), αλλά οι μεγάλοι ηγέτες που φτιάχνουν γήπεδα στο Ελλάδα, ορέγονται μερτικό από τα δισ. του Μητσοτάκη από την Ε.Ε. (Ωραίο άσμα "του Βοτανικού ο Μάγκας...")

-Ποιος είναι αυτός που «...πετάει στον δρόμο οικογένειες και παιδιά, μόνο και μόνο επειδή σε κάποια μεγαλόσχημα στελέχη δεν βγαίνουν σωστά τα νούμερά τους…»

-Ποιους θεωρεί ο Ολυμπιακός στην ανακοίνωσή του για το 30/8, «…αρμόδιους Υπουργούς δεν πρέπει να επιτρέψουν αυτό το όνειδος»; Τον… εξαφανισμένο ανά την ποδοσφαιρική επικράτεια αφού έκανε το κομμάτι του ή τον παραγκωνισμένο καθ΄ ύλην αρμόδιο από το ποδόσφαιρο ;

-Ένα ακόμη ερώτημα: Στο ελληνικό ποδόσφαιρο «ξεπέρασαν κάθε όριο ανοχής» ή «κάθε οίκο ανοχής»;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News