Παγκρήτιο: Αποκάλυψη για απαιτούμενο κονδύλι 12 εκατ. ευρώ για έργα!

Ποδόσφαιρο
Παγκρήτιο: Αποκάλυψη για απαιτούμενο κονδύλι 12 εκατ. ευρώ για έργα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Γελοίο να το συζητάμε» έλεγε ο Χέρμπερτ Χούμπελ αναφορικά με την υποψηφιότητα για τον τελικό UEA

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με το Παγκρήτιο Στάδιο και την απόσυρση της υποψηφιότητας για τον τελικό UEFA Europa Conference League.

To SDNA έφερε στο φως μια έκθεση του δήμου Ηρακλείου στην οποία αναφέρεται κονδύλι 12 εκ. ευρώ για να γίνουν τα απαραίτητα έργα και να φτάσει το Παγκρήτιο στο επίπεδο διοργάνωσης ενός τελικού UEFA! Μάλιστα ο Χέρμπερτ Χούμπελ, εντεταλμένος FIFA και UEFA, έλεγε ότι «είναι γελοίο να το συζητάμε» αναφερόμενος στην υποψηφιότητα, η οποία φεύγει από το Παγκρήτιο αλλά μένει στο ελληνικό ποδόσφαιρο με νέα έδρα πιθανότατα την υπό κατασκευή «Αγιά Σοφιά» της ΑΕΚ.

Την εισήγηση περί απόσυρσης έκανε ο εκτελεστικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Αλέξης Δέδεις, διότι όπως είπε, ούτε τα έργα στο Παγκρήτιο έχουν προχωρήσει, ούτε χρήματα υπάρχουν και ούτε η οργανωτική επιτροπή έχει συσταθεί λόγω της κόντρας μεταξύ του υφυπουργού αθλητισμού και της ΕΠΣ Ηρακλείου. Ακόμη ο Δέδες έκανε και μια αποκάλυψη. Ανέφερε ότι υπάρχει έγγραφο του δήμου Ηρακλείου που αναφέρει ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ζητάει το χώρο που προορίζεται και την εξυπηρέτηση των τηλεοπτικών μέσων (βαν κλπ) για να τον μετατρέψει σε γήπεδο τένις, ενώ γνωρίζει ότι προορίζεται για άλλη χρήση στο φάκελο υποψηφιότητας.

Ένα σημείο πάντως στο οποίο αξίζει ιδιαίτερα να σταθούμε, αφορά στο πολύ υψηλό κόστος που απαιτείται για να πραγματοποιηθούν τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία ζητάει ως προϋπόθεση η ευρωπαϊκή ομοσπονδία για μία τέτοια διοργάνωση. To SDNA αποκαλύπτει την έκθεση του Δήμου Ηρακλείου, από την οποία φαίνεται πως χρειάζονται τουλάχιστον 12 εκατ. ευρώ για να γίνουν τα εν λόγω έργα!

Τουρνικέ του γηπέδου, δυτικό στέγαστρο σταδίου, sky boxes, εξέδρες για τις κάμερες, δεύτερο control room για την ασφάλεια του γηπέδου, power system, αγωνιστικός φωτισμός και φωτισμός γηπέδου, σύστημα IPTV. Αυτά είναι μερικά μόνο εκ των πιο σημαντικών από όσα αναφέρονται στην έκθεση, ενώ υπάρχουν και μη κοστολογημένα έργα που πρέπει να γίνουν.

Μόνο για την κατασκευή του Δυτικού Στεγάστρου μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την εν λόγω έκθεση, χρειάζονται από 6,5 ως 7,5 εκατ. ευρώ.

Το είχε... ξεκόψει ο Χούμπελ!

Σε μία από τις προηγούμενες συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, είχε συζητηθεί ξανά το θέμα της υποψηφιότητας του Παγκρητίου για τον τελικό του  Europa Conference League (2022 ή 2023) και τότε είχαν προκληθεί ξανά αντιδράσεις.

Όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα “Documento”, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, είχε αναφέρει ότι: “Μιλάμε για ένα γήπεδο που είναι παρατημένο εδώ και χρόνια. Δεν είναι δυνατόν να δώσουμε τόσα λεφτά, αφήστε που δεν τα έχουμε. Και όλα αυτά για να ικανοποιήσει κάποιος τη ματαιοδοξία του”.

Στη συνέχεια, δε, είχε πάρει τον λόγο ο εντεταλμένος των FIFA/UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, που ήταν ακόμη πιο δηκτικός: “Παρότι είμαι ξένος και δεν μου πέφτει λόγος, νομίζω ότι ο κ.Γκαγκάτσης μίλησε σωστά. Έχετε άλλα προβλήματα πιο σοβαρά να αντιμετωπίσετε, ενώ δεν υπάρχουν και χρήματα. Είναι γελοίο ακόμη και να το συζητάμε. Ματαιώστε το”, ανέφερε σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Υποψήφια η... “Αγιά Σοφιά”!

Το γεγονός πάντως της πιθανότατης απόσυρσης της υποψηφιότητας του Παγκρητίου, δεν σημαίνει ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο να διεκδικήσει εν τέλει η Ελλάδα τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας, σύμβουλοι της ΕΠΟ έχουν προτείνει να διατηρηθεί η υποψηφιότητα που κατατέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά να δηλωθεί άλλο γήπεδο και κατά 99,99% θα είναι η υπό κατασκευή, “Αγιά Σοφιά”, δηλαδή το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, στο οποίο η Ένωση θα μπει την επόμενη χρονιά!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News