Από τη σημαία της "εξυγίανσης", έμεινε μόνο το... κοντάρι!

Απόψεις
Από τη σημαία της "εξυγίανσης", έμεινε μόνο το... κοντάρι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι άρχοντες της ποδοσφαιρικής μας ερήμου, η επικοινωνιακή καφρίλα και η όαση στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Η δυστυχία του να παρακολουθείς ελληνικό πρωτάθλημα, μετριάζεται μόνο με προσπάθειες που επιχειρούνται με αμιγή ποδοσφαιρικό σκοπό από ομάδες όπως ο ΟΦΗ, στην τωρινή του έκφραση. 

Και καλά κάνουν και ακολουθούν τον δρόμο τους, μέσα από καθαρούς σχεδιασμούς που αποπνέουν υγεία, οι άνθρωποι του, αφήνοντας κεραίες ανοικτές στα άλλα, όμως έξω από το πεδίο της αγωνιστικής δράσης.

Αυτά που παρακολουθούμε ως κύριο μενού στην γενική σκηνή είναι στοιχεία απογοήτευσης, αφού το περιεχόμενο τους είναι μακράν αντιποδοσφαιρικό.

Διαιτησίες, VAR, επικοινωνιακή καφρίλα κι ένα σωρό άλλα που βγάζουν την οσμή του παρασκηνίου, αλλά και ανικανότητας προσώπων που κλέβουν με τους μισθούς τους τον ιδρώτα του ερασιτέχνη παράγοντα του αθλήματος.

Κρίμα. Οι άρχοντες κλέβουν ξεδιάντροπα τις αξίες μιας ωραίας χώρας!

Μόνο το κοντάρι της «εξυγίανσης» έμεινε…

Έδωσαν και πήραν οι εξυγιαντικές ανακοινώσεις μετά το ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ με αφορμή την επίσκεψη Μελισσανίδη και Γιάννη Παπαδόπουλου στον Ελβετό διαιτητή στο ημίχρονο.

Για "καταγραφή τριτοκοσμικών γεγονότων στα αποδυτήρια"  ο Βορράς, για  «Γκεμπελίστικη προπαγάνδα και θράσος που ξεπερνάει τα ανεκτά όρια!» ο Νότος.

Αλλά όταν φτάνουν εκεί τα πράγματα και ο ένας «σύμμαχος» (έτσι δεν αποκαλούνταν όταν σήκωναν το λάβαρο της επανάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο φέρνοντας με τον Κοντονή και τους βολεμένους ξένους επιτρόπους;) λέει: «Μιλάνε αυτοί που γελοιοποίησαν παγκοσμίως το ελληνικό ποδόσφαιρο» (η ΑΕΚ για τον ΠΑΟΚ) και ο άλλος (ΠΑΟΚ για την ΑΕΚ) κάνει λόγο για «προνομιακή ασυλία που απολαμβάνουν συγκεκριμένοι παράγοντες κατά την επιχείρηση άσκησης πίεσης στους διαιτητές», τι άλλο να καταμαρτυρήσουν μεταξύ τους;

Φυσικά δεν είναι μόνο οι ανακοινώσεις, είναι οι ίδιες οι πράξεις και οι επιλογές προσώπων των ιδιοκτητών των ΠΑΕ που διοικούν με πρόσωπα εκλογής τους την ΕΠΟ… Και το βαρύγδουπο: «Πρωτοφανές σκάνδαλο ανομίας και ωμής παρέμβασης στ’ αποδυτήρια του ΟΑΚΑ»

Κι αυτά...

-Καλός κακός ο Ελβετός διαιτητής Κλόσνερ στο ντέρμπι ΑΕΚ ΠΑΟΚ, δεν είναι μόνο ότι κατέγραψε αναλυτικά την κίνηση Μελισσανίδη στο ημίχρονο και δη την συνοδεία από τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Στο επιβαρυντικό φύλλο αγώνα που συνέταξε αναδεικνύει και ένα νωπό φρούτο των «μεγάλων» αγώνων που έχει να κάνει με την απαθή στάση των αστυνομικών, τους οποίους εκθέτει με το φύλλο αγώνα.

-Δεν περιμέναμε λύση από τον Αυγενάκη για τα τηλεοπτικά της  Super League από τη συνάντηση του με τους εκπροσώπους των πρωταθλημάτων. Ο προκάτοχος του Γιώργος Βασιλειάδης, λειτούργησε ως "ντίλερ" μαζί τους, αλλά ο νυν υφυπουργός αθλητισμού, αρκέστηκε να λειτουργήσει ως μεσολαβητής ώστε η  να συναντηθούν άμεσα με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα. Τουλάχιστον αυτό βγήκε από τη δίωρη συνάντηση, σε ένα θέμα στο οποίο ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε ήδη δηλώσει αναρμόδιος!

-Στον Παναιτωλικό που μένει μηδενικός στον πίνακα, ξεκίνησαν τη σεζόν υιοθετώντας ένα πορτογαλικό μοντέλο στην ομάδα τους. Μόνο που ίσως δεν υπολόγισαν πως αυτές οι αλλαγές χρειάζονται πάντα και νέα θεμέλια στο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα. Φυσικά ο… Χάβος περιμένει!

Μένει μέγα ερώτημα αν ο ομοσπονδιακός μας προπονητής στην εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, από την Ολλανδία, θα την φτιάξει ή θα την καταστρέψει ολοσχερώς, βλέποντας τις κινήσεις που προτίθεται να κάνει αμέσως και λίαν προσεχώς…

-Αυτά τα τεστ υπαλλήλων στην ΕΠΟ, φανερώνουν τις τεράστιες ενοχές της εξυγιαντικής διοίκησης της. Αλίμονο –φυσικά- αν και τα τεστ έχουν ευτελή εξυγιαντικό χαρακτήρα!

-Είναι ευκόλως εννοούμενο πως με την αλλαγή του κυβερνητικού σκηνικού στην Ελλάδα, υπάρχουν φόβοι με ελεγκτικό χαρακτήρα. Από την άλλη με τόσα ποσά που ξοδεύονται εντός και εκτός σε πρόσωπα με αμφιλεγόμενη αξία προσφοράς, τα ταμεία δεν σηκώνουν τις πραγματικές απαιτήσεις που αφορούν τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

-Κάποιος να τους μαζέψει γιατί μόνο κακό κάνουν στο κρητικό ποδόσφαιρο οι υψηλά και οι επιτόπιοι παράγοντες της ποδοσφαιρικής διαιτησίας, με τις στείρες κόντρες τους που διχάζουν το πραγματικό σώμα της διαιτησίας προκαλώντας ρήγματα στα ίδια τα θεμέλιά τους. Αμάν πια.

 -Έλεος πια στις εξουσίες που πάνε κόντρα για να ταμπουρώνονται πρόσωπα για να μεταστρέψουν την αναισθησία τους για κάποια ποσοστά που δεν απέδωσαν και θα πήγαιναν προς όφελος του ίδιου του ποδοσφαιρικού περιβάλλοντος που τους ανέδειξε.

-Η Δαμάστα έχει κάνει το επιθυμητό ξεκίνημα του προέδρου της, όσο κι αν αγχώθηκε αυτή την Κυριακή από τη μαχητικότητα της ομάδας του Αστριτσίου. Έμεινε μοναδική με τρεις νίκες στα τρία…

- Το ξεχωριστό μπράβο ανήκει στον Πόρο που παρά το γεγονός ότι έμεινε ακόμη και με εννιά παίκτες στο ματς με τον ΠΟΑ κατάφερε να πάρει την ισοπαλία, την οποία μπορεί να πανηγυρίζει σαν νίκη!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News