Το ποδόσφαιρο είναι καθρέπτης και της πολιτικής

Απόψεις
Το ποδόσφαιρο είναι καθρέπτης και της πολιτικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα έχουν περάσει πλέον στη χώρα στα χέρια των ακριβοπληρωμένων με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, ξένων τοποτηρητών. Το ίδιο και στο ποδόσφαιρο, όπως φανερώνει ξανά η προσδοκώμενη «σωσίβια» παρουσία του Ζόραν Λάκοβιτς της UEFA, για τα σχέδια του υφυπουργού αθλητισμού στο ζήτημα των αναδιαρθρώσεων των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων. Την περιβόητη εκλογοαναδιάρθρωση….

Ο κ. Βασιλειάδης θέλει το «μπράτσο» του, προκειμένου να περάσει το σχέδιο του ώστε να ξεπεράσει τις εσωτερικές αντιδράσεις που δεδομένα προκύπτουν. Το ερώτημα είναι τι ρόλο έχουν πια οι θεσμικοί φορείς του ποδοσφαίρου και δη η εκλεγμένη ΕΠΟ στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Αυτό είναι και το αρνητικό στην όλη την υπόθεση. Να επιχειρούνται τόσο μεγάλες αλλαγές στον ποδοσφαιρικό χάρτη (χωρίς μελέτες και στο πόδι) που θα καλύπτονται οικονομικά με δημόσιο χρήμα (την ώρα που η κοινωνία υποφέρει αφόρητα) και τις θεσμικές λειτουργίες του ποδοσφαίρου να μένουν στον πάτο του βαρελιού, χωρίς να προσφέρουν την παραμικρή εγγύηση ορθής λειτουργίας, αφού και πάλι οι λογής «πόλοι» θα αλωνίζουν, μέσα από τις «χειραγωγήσεις».

Χάσαμε τη μπάλα, στοπ!

Έτσι κι αλλιώς η έννοια της ανάπτυξης, έχει γίνει είδος πυροτεχνήματος στην Ελλάδα. Το να βάζεις φόρους και πάλι φόρους, αποδεικνύει το βόλεμα μη ικανών ανθρώπων, και αποδεικνύεται από το βάρος που έχουν οι απλοί άνθρωποι στους ώμους τους. Είπαμε το ποδόσφαιρο είναι καθρέπτης.

Δηλαδή προχωρά -ατάκα κι επί τόπου- σε αναδιάρθρωση πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου ένας υφυπουργός της κυβέρνησης, αφαιρώντας από τα δημόσια ταμεία κάποια εκατομμύρια που θα μπαίνουν στα ταμεία Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών; (Και φέτος και  του χρόνου και τον άλλο χρόνο...)

Από τη μια είναι τριτοκοσμικό σαν κίνηση πολιτικής και ποδοσφαίρου, από την άλλη είναι μια ακόμη απόδειξη της προχειρότητας. Διότι αν χρειάζεται κάτι να συμβεί στα επαγγελματικά πρωταθλήματα είναι οι βαθιές τομές στο όλο σύστημα λειτουργίας τους, μηδενός εξαιρουμένου επιπέδου.

Η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα μοιάζουν πλέον ως σκουπίδια στα μάτια των φιλάθλων, καθώς προσφέρουν υπηρεσίες, που παράγουν μόνο αρνητικά φαινόμενα μαζί με τους μονοφαγάδες «πατρώνες» τους (μέσα και οι "golden boys" της πολιτικής). Αυτό το τοπίο θα επιδοτεί ο Έλληνας φορολογούμενος και θα τον παίζουν και στο στοίχημα;

Είπαμε το ποδόσφαιρο, είναι ένας καθρέπτης και η αλήθεια είναι πως μόνο αυτό θα μπορούσαν να κάνουν οι παρόντες… "Βάλε ένα ακόμη φόρο μπορείς, ν' αναπτυχθείς"!

 Θα το συζητήσουν ξανά

Όπως αναδείχτηκε από το ρεπορτάζ της συνάντησης του κ. Βασιλειάδη με τους εκπροσώπους της UEFA (Λάκοβιτς και Ρηγόπουλο), «ανάμεσα στις δύο πλευρές συζητήθηκε και η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος της Super League που προωθεί ο Γιώργος Βασιλειάδης με πρωτάθλημα 20 ομάδων από την περίοδο 2018-19 ώστε να μειωθούν την επόμενη σεζόν. Από το περιβάλλον του υφυπουργού διαρρέεται ότι το κλίμα για την αναδιάρθρωση ήταν θετικό. Δεν είναι σίγουρο όμως, ότι η πλευρά της UEFA θα δεχθεί τις αλλαγές που προτείνονται εδώ και τώρα στο πρωτάθλημα από τον Γιώργο Βασιλειάδη. Το σίγουρο είναι ότι η αναδιάρθρωση θα συζητηθεί ξανά, τις επόμενες ημέρες».

Κατά μία άλλη εκδοχή όπως «άλλα του είπε ο Λάκοβιτς και άλλα του είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα ο Βασάλο».

-Στη γενική συνέλευση της αόρατης ΕΠΟ λέγεται ότι θα δώσει παρών στις 29 Ιουνίου ο νέος μέγας ξένος υπερσύμβουλος, όπως λέμε μέγας αρχιερέας, προς δόξα της κάλπικης εξυγίανσης!

Διάβασα πάντως κι αυτό στο blog της "Δίκης" του Κυριάκου Θωμαίδη, με τίτλο "Κρυάδα"

"Δεν χαρίστηκαν στον Γ.Βασιλειάδη οι απεσταλμένοι της UEFA. Του είπαν να σταματήσει να μιλάει για νέες μορφές διεξαγωγής πρωταθλημάτων.

Είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι του έκοψαν το βήχα για αναδιάρθρωση, καθώς έχει προγραμματίσει το Σάββατο να βρίσκεται στην (ενδεχόμενη εκλογική του περιφέρεια) Πάτρα για φιλικό ματς της Παναχαϊκής με την εθνική ομάδα του 2004.

Διαιτητής θα είναι ο Τάσος Κάκος, με την ελπίδα να μην διακόψει τον αγώνα, όπως έκανε στην Κέρκυρα σε φιλικό της Αστυνομίας (!)."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News