Μουντιάλ 2022: Το Κατάρ «διώχνει εργάτες χωρίς να τους πληρώσει»

Απόψεις
Μουντιάλ 2022: Το Κατάρ «διώχνει εργάτες χωρίς να τους πληρώσει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμείλικτη νέα έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας και το επείγον σήμα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας να ασκηθεί πίεση στην Κυβέρνηση της διοργανώτριας χώρας - Μετά τους θανάτους, η άγρια συμπεριφορά που καταγγέλεται για να κρύψουν τις συνθήκες διαβίωσης...

Μιλάμε για το “ιδιαίτερο” Μουντιάλ του Κατάρ, αλλά το Κατάρ συνεχίζει να κατηγορείται για απαράδεκτες συμπεριφορές. Τώρα διώχνει εργάτες χωρίς να τους πληρώσει!

-Μετά την έρευνα του Guardian, που ανέφερε ότι πάνω από 8.000 από αυτούς τους μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στην κατασκευή των εγκαταστάσεων για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αναδεικνύοντας τις άθλιες συνθήκες εργασίας και την έλλειψη των πιο βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στη χώρα του Κόλπου, ήλθε η έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας, σύμφωνα με την Daily Mail.

-Ισχυρίζεται ότι το Κατάρ έχει ειδοποιήσει μετανάστες εργαζόμενους (από Πακιστάν, Ινδία, Νεπάλ και Μπαγκλαντές, χωρίς υπηκοότητα στην επικράτεια του Κατάρ) να εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι τον επόμενο Αύγουστο, για να κρύψουν τις συνθήκες διαβίωσής τους από τη διεθνή κοινότητα.

-Έτσι θα απομακρυνθούν και χωρίς αμοιβή, καθιστώντας αδύνατο για πολλούς από αυτούς να εξοφλήσουν το χρέος που προέκυψε για να φτάσουν ως την αραβική χώρα.

-Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας (ως μέλος της Ομάδας Εργασίας της UEFA για τα Δικαιώματα των Εργαζομένων στο Κατάρ), ζητά να ασκηθεί πίεση προκειμένου «να ενισχύσει επειγόντως την προστασία των μεταναστών εργαζομένων, να αποζημιώσει όλους τους εργαζόμενους οικονομικά και να διερευνήσει ανεξήγητους θανάτους».

-Ποτέ άλλοτε δεν έχουν γίνει τέτοια πράγματα από διοργανώτρια Μουντιάλ και πολλοί συνειδητοποιημένοι πολίτες, φίλαθλοι και ποδοσφαιριστές σε όλον τον κόσμο, αντιδρούν και αισθάνονται την ανάγκη να στρέψουν πλάτη στο γεγονός του 2022, καθώς μυρίζει θάνατος και καταπίεση. (Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Dailly Mail - Φωτογραφία: Youtube)

-Aς το βλέπουν οι δικοί μας "Σουπερλιγκάτοι"

Η αγγλική Football League (EFL) ζήτησε από την Premier League να πληρώνει 750 εκατομμύρια λίρες ετησίως για να υποστηρίξει τις ομάδες της Championship League, League One και League Two, αντίστοιχα δεύτερη, τρίτη και τέταρτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Η πίεση ασκείται για να λάβουν τα... κάτω πρωταθλήματα περισσότερα κεφάλαια από το κορυφαίο αγγλικό πρωτάθλημα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση της κρίσης και της οικονομικής ανισότητας.

-Αν το αίτημα γίνει δεκτό, η χρηματοδότηση από την Premier θα αυξηθεί κατά 400 εκατομμύρια λίρες  σε σύγκριση με την τρέχουσα συνδρομή που παρέχει η κορυφαία κατηγορία στην Αγγλία!

-Καθόλου κακή ιδέα το να ωθεί ο Κλάτενμπεργκ  τους διαιτητές της Super League, να μιλήσουν με ψυχολόγο, αλλά το βασικό πρόβλημα είναι η ίδια η διαιτησία που απαιτεί περισσότερη εκπαίδευση και -τουλάχιστον- ολιγότερες «εξωγενείς» πιέσεις από το σύστημα, που επηρεάζουν την ψυχολογία…

-Εκπληκτικό! Η Αργεντινή δεν έχει χάσει ούτε ένα παιχνίδι από τις 3 Ιουλίου 2019. Είναι αήττητη στα τελευταία 26 παιχνίδια της! (Λες να τη… βρει από την Βραζιλία;)

-Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι ο πρώτος παίκτης που σκοράρει 60+ γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο το 2014, όταν κέρδισε εκείνη τη χρονιά την χρυσή μπάλα!

-Ο Τζορτζίνιο, έχασε τα τρία τελευταία πέναλτι για την Ιταλία. "Χτίζει" ειδικότητα;

-Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα βλέπουν τον Τσάβι και τον Ντάνι Άλβες να επιστρέφουν στον σύλλογο την ίδια εβδομάδα. Ενθαρρυντικό, με τον χρόνο να περιμένει για την επιβεβαίωση της προσδοκίας...

-Το είχαμε γράψει εβδομάδες πίσω ότι ο Ρονάλντο πρότεινε τον στην Μαν. Γιουνάιτεντ τον Ζιντάν... με επικείμενη την αποχώρηση του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Ήδη υφίσταται η πρόταση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News