Μουντιάλ Κατάρ 2022: Στις 26 Νοεμβρίου η κλήρωση των ευρωπαϊκών πλέι-οφ

Ποδόσφαιρο
Μουντιάλ Κατάρ 2022: Στις 26 Νοεμβρίου η κλήρωση των ευρωπαϊκών πλέι-οφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κλήρωση των πλέι οφ στην έδρα της FIFA θα περιλαμβάνει τους δεύτερους των 10 ευρωπαϊκών ομίλων συν τους δύο νικητές των ομίλων από το UEFA Nations League - Νέες αντιδράσεις οπαδών της Μπάγερν για τη χορηγία της φανέλας από το Κατάρ

Στις 26 Νοεμβρίου θα γίνει η πολυαναμενόμενη κλήρωση των ευρωπαϊκών πλέι οφ 12 ομάδων για να αποφασιστεί ποιος θα συμμετάσχει με τους 10 νικητές των προκριματικών ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Η κλήρωση των πλέι οφ στην έδρα της FIFA θα περιλαμβάνει τους δεύτερους των 10 ευρωπαϊκών ομίλων συν τους δύο νικητές των ομίλων από το UEFA Nations League.

Οι 12 χώρες θα κληρωθούν σε τρεις ομίλους των τεσσάρων ομάδων και θα παίξουν 24-29 Μαρτίου του επόμενου έτους. Οι ομάδες που θα καταταγούν θα έχουν εντός έδρας παιχνίδι στα ημιτελικά των ομίλων.

Ο δρόμος προς το Κατάρ μέσω των αποτελεσμάτων του Nations League είναι ανοιχτός για τις ομάδες που καταλαμβάνουν την τρίτη θέση ή χειρότερη στον προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτές θα μπορούσαν να είναι η Αυστρία, η Τσεχική Δημοκρατία ή η Ουαλία. Μια ξεχωριστή κλήρωση θα αποφασίσει ποιες ομάδες θα φιλοξενήσουν τους τρεις τελικούς των πλέι οφ.

Οι ελπίδες της Νορβηγίας να φτάσει στα τελικά έχουν δεχθεί σοβαρό πλήγμα με την είδηση ότι ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο πολύ θαυμαστός νεαρός σούπερ σταρ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μπορεί να μείνει εκτός μέχρι τον Ιανουάριο λόγω τραυματισμού. Ο Χάαλαντ, 21 ετών, έχει 13 γκολ σε 10 συμμετοχές με την Μπορούσια Ντόρτμουντ μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν.

Άραγε, η Ελλάδα θα μπορέσει να είναι εκεί;

Όχι των οπαδών της Μπάγερν

Οι οπαδοί της Μπάγερν Μονάχου κινήθηκαν εκ νέου κατά της χορηγικής συμφωνίας του συλλόγου με την Qatar Airways, η οποία παραμένει αμφιλεγόμενη μεταξύ των οπαδών της λόγω της κρατικής ιδιοκτησίας της αεροπορικής εταιρείας και του μητρώου του Κατάρ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Θεωρούν ότι «η χορηγία βλάπτει τη φήμη του Μονάχου και υπολείπεται της ιδιότητάς του ως υποδειγματικού μοντέλου». Οι αντιδράσεις τους άρχισαν το 2016 όταν το Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ έγινε "πλατινένιος χορηγός" της Μπάγερν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News