default-image

Χορεύοντας στους "16" η Κολομβία, αποκλεισμός για τη Σενεγάλη

Ποδόσφαιρο
Χορεύοντας στους "16" η Κολομβία, αποκλεισμός για τη Σενεγάλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μια όμορφη κεφαλιά και… χορευτικό πανηγυρισμό ο Μίνα χάρισε τη νίκη στην ομάδα του και έστειλε την Κολομβία στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τη Σενεγάλη στο… σπίτι της. Η διαφορά στις κίτρινες κάρτες με την Ιαπωνία, με την οποία ισοβαθμούσε, απέκλεισε τους Σενεγαλέζους!

Η Κολομβία ήθελε μόνο τη νίκη και ξεκίνησαν την αναμέτρηση με πιο επιθετικές διαθέσεις. Μόλις στο 12’ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Κιντέρο εκτέλεσε το φάουλ όμως ο Εντιαγέ έδιωξε σε κόρνερ στη δεξιά του γωνία.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Σενεγάλη προσπάθησε να απαντήσει και ο Μανέ μπήκε μέσα στην περιοχή, ο Σάντσες έκανε το τάκλιν, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Μια απόφαση όμως που μέσα σε λίγα λεπτά άλλαξε καθώς ο ίδιος συμβουλευόμενος το VAR είδε ότι ο ποδοσφαιριστής της Κολομβίας ακούμπησε μόνο τη μπάλα.

Η Σενεγάλη ανέβαζε στροφές και στο 20’ η εκτέλεση του Νιάνγκ σταμάτησε πάνω στον Οσπίνα, ενώ το ίδιο συνέβη και στο 27’ με το σουτ του Μπλαντε.

Στην επανάληψη η Κολομβία ανέβασε αισθητά τις γραμμές της και συνάμα την απόδοσή της. Αφού απείλησε με τους Φαλκάο και Κουαδράδο, ήρθε το γκολ ήρθε στο 74’. Ο Κιντέρο εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Μίνα έκανε την κεφαλιά και έγραψε το 1-0 για την Κολομβία.

Η Σενεγάλη στα τελευταία λεπτά πίεσε αρκετά, ωστόσο δε μπόρεσε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης με το σκορ να μένει μέχρι το φινάλε και την Κολομβία να παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Σενεγάλη: Εντιαγέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί (74’ Βαγκέ), Γκασαμά, Γκάνα, Σανέ, Κουγιατέ, Μανέ, Ισμαϊλά, Νιάνγκ (86’ Σακό), Μπαλντέ (80’ Κανατέ).

Κολομβία: Οσπίνα, Αρίας, Μίνα, Μοχίκα, Ντ. Σάντσες, Κ. Σάντσες, Χάμες Ροντρίγκες (31’ λ.τρ. Μουριέλ), Κουαδράδο, Ουρίμπε (83’ Λερμά), Κιντέρο, Φαλκάο (89’ Μπόρχα).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News