default-image

Στον τελικό η Αργεντινή με ήρωα τον Ρομέρο!

Ποδόσφαιρο
Στον τελικό η Αργεντινή με ήρωα τον Ρομέρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αργεντινή γιορτάζει την πρόκριση της στο μεγάλο τελικό του Μουντιάλ! Η «αλμπισελέστε» επικράτησε στα πέναλτι 4-2 της Ολλανδίας (0-0 κανονικός αγώνας και παράταση) και θα προσπαθήσει να επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου μετά από 28 ολόκληρα χρόνια (είχε κατακτήσει τον τίτλο το 1986 στο Μεξικό).

Ήρωας ο Ρομέρο για τους Λατινοαμερικανούς, που έπιασε δύο πέναλτι, οδηγώντας τους συμπαίκτες του και τον Σαμπέγια στο Μαρακανά, όπου θα συναντήσουν την ερχόμενη Κυριακή την Γερμανία, επιστρέφοντας σε τελικό έπειτα από το 1990.  

Νεύρα και δυνατές μονομαχίες ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της κανονικής διάρκειας. Στο πρώτο ημίχρονο η Αργεντινή είχε το πάνω χέρι, ενώ στο δεύτερο οι Ολλανδοί έγιναν το αφεντικό, όμως καμία από τις δύο ομάδες δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Έτσι, το ματς έμεινε μοιραία στο 0-0.

Στην παράταση οι «οράνιε» είχαν τον έλεγχο στο πρώτο τέταρτο, όμως και πάλι δεν μπόρεσαν να βρουν τον τρόπο για να ενοχλήσουν τον Ρομέρο. Στο δεύτερο 15ο λεπτο, ο ρυθμός χάθηκε λόγω της εξάντλησης που υπήρχε, ενώ ο Παλάσιο δεν κατάφερε στο 115' να λυτρώσει την ομάδα του Σαμπέγια.

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ): Σίλεσεν, Ίντι (46' Γιάνμαατ), Ντε Φράι, Φλάαρ, Κάουτ, Μπλίντ, Ντε Γιονγκ (62' Κλάσι), Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (96' Χούντελαρ)

Αργεντινή (Αλεχάνδρο Σαμπέγια): Ρομέρο, Ρόχο, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Γκαράι, Μασεράνο, Μπίλια, Πέρες (82' Παλάσιο), Λαβέτσι (100' Ροντρίγκες), Μέσι , Ιγκουαΐν (82' Αγκουέρο)

Η σειρά των πέναλτι:

Φλααρ      απόκρουση Ρομέρο

Ρόμπεν      1-1

Σνάιντερ      απόκρουση Ρομέρο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News