Ρόμα-Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ-Φιορεντίνα οι τελικοί!

Ποδόσφαιρο
Ρόμα-Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ-Φιορεντίνα οι τελικοί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναρπαστική ήταν η αποψινή βραδιά στις ρεβάνς των ημιτελικών σε Europa και Conference League, με την Σεβίλλη να αποκλείει την Γιουβέντους στην παράταση όπως έγινε και στο Βασιλεία-Φιορεντίνα, με τους Ιταλούς να παίρνουν την πρόκριση με γκολ στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης!

Έτσι ο τελικός του Europa League είναι Ρόμα-Σεβίλλη, κι εδώ παραλίγο να υπάρχει ιταλικός εμφύλιος αλλά αποκλείστηκε η Γιουβέντους, ενώ ο τελικός του Conference League είναι μεταξύ Γουέστ Χαμ-Φιορεντίνα. Πάντως και οι τρεις τελικοί των ευρωπαϊκών διοργανώσεων έχουν φέτος ιταλική εκπροσώπηση, αφού πριν την Ρόμα και την Φιορεντίνα, η Ίντερ είχε πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League όπου θα μονομαχήσει με την Μάντσεστερ Σίτι.

Στο Europa League η Ρόμα του Μουρίνιο πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό. Η Ρόμα έφερε ισοπαλία 0-0 με την Λεβερκούζεν και το 1-0 του "Ολίμπικο" αποδείχθηκε αρκετό για τους "τζιαλορόσι", που θα βρεθούν στην Ουγγαρία και την "Πούσκας Αρένα" στις 31 Μαΐου για να διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την Σεβίλλη που λύγισε με 2-1 στην παράταση την Γιουβέντους. Σε ένα συναρπαστικό ματς η Γιουβέντους προηγήθηκε 0-1 με τον Βλάχοβιτς αλλά ο Σούσο ισοφάρισε 1-1 και με αυτό το σκορ το ματς πήγε στην παράταση. Εκεί η ισπανική ομάδα σκόραρε με τον Λαμέλα και με σκορ 2-1 θα παίξει στον τελικό που θα γίνει στις 31 Μαΐου στην Βουδαπέστη.

Στο Conference League το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό το πήρε η Γουέστ Χαμ. Τα «σφυριά» επικράτησαν 0-1 της Άλκμααρ και σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου αγώνα προκρίθηκαν στον τελικό του Conference League. Αντίπαλος της Γουεστ Χαμ θα είναι η Φιορεντίνα, η οποία νίκησε 1-3 την Βασιλεία στην παράταση σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Η Φιορεντίνα στην κανονική διάρκεια επικράτησε με 1-2 και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα πηγαίνοντας το ματς στην παράταση.

Στην παράταση το παιχνίδι σημαδεύτηκε και από ένα δυσάρεστο γεγονός. Συγκεκριμένα, στο 2ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης, η Φιορεντίνα κέρδισε κόρνερ, ωστόσο οι παίκτες της ζήτησαν άμεσα να σπεύσει γιατρός στην κερκίδα, αφού φίλαθλος των «Βιόλα» αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας. Άμεσα οι γιατροί του αγώνα έσπευσαν στον άτυχο φίλαθλο για να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, με την αναμέτρηση να διακόπτεται για αρκετά λεπτά. Ο φίλος της Φιορεντίνα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και μετά από διακοπή που διήρκεσε περίπου 10 λεπτά το ματς συνεχίστηκε κανονικά. Τελικά στην εκπνοή του αγώνα και συγκεκριμένα στο 129’ οι Ιταλοί σκόραραν με τον Αντονίν Μπαράκ και πέρασαν στον τελικό του Conference League που έχει οριστεί για τις 7 Ιουνίου στην Πράγα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News