Ως «γιο του Μέντες» κατηγορούν τον Γκατούζο στη Βαλένθια

Απόψεις
Ως «γιο του Μέντες» κατηγορούν τον Γκατούζο στη Βαλένθια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κατά σύμπτωση οι περισσότεροι παίκτες που ζήτησε είναι πανάκριβοι του σούπερ μάνατζερ» - Θύελλα αντιδράσεων στο twitter από το hashtag #NoGattuso… ξεσηκώνοντας και παλιές ομοφοβικές δηλώσεις του

Από την ώρα που η Βαλένθια βρέθηκε στη δημοσιότητα για να φέρει ως νέο προπονητή της, τον Τζενάρο Γκατούζο κατακρίθηκε έντονα με τους οπαδούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να τον αποκαλούν «γιο του Χόρχε Μέντες».

Ο πρώην τεχνικός του ΟΦΗ, φέρεται να υπέγραψε το διετές συμβόλαιο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στη Σιγκαπούρη, όπου συνάντησε τον ιδιοκτήτη του συλλόγου Πίτερ Λιμ και τον σούπερ ατζέντη Χόρχε Μέντες.

Σύμφωνα με football-italia το γεγονός ότι ο Μέντες εκπροσωπεί τον Γκατούζο όσο και – κατά σύμπτωση τους περισσότερους παίκτες που ο προπονητής ζήτησε να υπογράψει από τη Βαλένθια αυτό το καλοκαίρι, ξεσήκωσε αντιδράσεις.

Αυτή ήταν και η αιτία της αποχώρησης του Γκατούζο από τη Φιορεντίνα το καλοκαίρι του 2021, μόλις δύο εβδομάδες μετά την υπογραφή του ως προπονητής, επειδή οι Βιόλα αρνήθηκαν να πληρώσουν υπέρογκες τιμές για παίκτες που εκπροσωπούσε ο Μέντες.

Ο δεσμός του Μέντες με τη Βαλένθια, φυσικά, πηγαίνει πολύ πίσω, και αυτό μόνο θα εδραιώσει περαιτέρω την επιρροή του στον σύλλογο.

Ο πρώην παίκτης της Βαλένθια, Κανιζάρες, έκανε μια μακροσκελή ατάκα στο YouTube αποκαλώντας τον Γκατούζο «γιο του Μέντες που εργάζεται δίπλα-δίπλα με τον ατζέντη για να δημιουργήσει το μοντέλο μιας ομάδας. Οπότε, αν θα είναι ο νέος προπονητής της Βαλένθια, δεν γίνεται καμία αθλητική ανάλυση εδώ. Είναι σωστό ένας ατζέντης να ελέγχει έναν ολόκληρο σύλλογο μέσω του προπονητή του; Δεν νομίζω ότι αυτή είναι καλή μέθοδος».

Εν τω μεταξύ, οι οπαδοί κατακλύζουν επίσης τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #NoGattuso λόγω των σχολίων που έκανε στο παρελθόν, τα ίδια που ουσιαστικά σαμπόταραν τις διαπραγματεύσεις του για να αναλάβει την Τότεναμ και την Έβερτον.

Ο Γκατούζο, ο οποίος κατά τη δική του παραδοχή έχει ελάχιστη εκπαίδευση και είναι μάλλον ντεμοντέ, επέμεινε ότι οι σεξιστικές και ομοφοβικές δηλώσεις του ήταν στρεβλωμένες εκτός πλαισίου.

Είχε πει για την Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι ότι «δεν μπορεί να βλέπει γυναίκες να δουλεύουν στο ποδόσφαιρο» και επέμεινε «ο γάμος γίνεται μεταξύ άνδρα και γυναίκας».

Στο ηθικό κομμάτι, όπως ζήσαμε τον Γκατούζο στον ΟΦΗ, δεν υπάρχει ίχνος ρατσισμού ή ομοφοβίας στη συμπεριφορά του. Παραδοσιακές αρχές της Καλαβρίας, δεν μπορούν να μπουν στο στόχαστρο των διαδικτυακών επιθέσεων της νέας εποχής…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News