Η Μπαρτσελόνα έχει σοβαρά προβλήματα…

Απόψεις
Η Μπαρτσελόνα έχει σοβαρά προβλήματα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ανάλυση της «Marca» δεν είναι αισιόδοξη παρά το ότι η ομάδα της Καταλονίας είναι πρωταθλήτρια χειμώνα στη La Liga. - Το σύνδρομο του Άντφιλντ σκιάζει βαριά τον Βαλβέρδε, αλλά όχι και ταμεία των Καταλανών

Οι φίλαθλοι αναρωτιούνται τι συμβαίνει με την Μπαρτσελόνα και οι αρθρογράφοι διεθνώς επιδίδονται σε αναλύσεις για την ομάδα και… τον άλλο Μέσι. «Η Μπαρτσελόνα έχει σοβαρά προβλήματα και τα πράγματα δεν φαίνονται καλά, παρά το γεγονός ότι είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος» επισημαίνει η «Marca» σε κεντρικό της άρθρο.

H Μπαρτσελόνα στέφθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα στη La Liga ισόβαθμη με τη Ρεάλ Μαδρίτης που υπολείπεται δύο γκολ. Οι Καταλανοί οδηγούν τον πίνακα, χωρίς να είναι αξιόπιστοι και με αρκετές ανησυχίες να κρέμονται πάνω από το «Καμπ Νου».

Η Μπαρτσελόνα του Φρανκ Ράιχαρντ  ήταν πρωταθλήτρια χειμώνα στην τρίτη σεζόν του, αλλά δεν κατέκτησε τον τίτλο.

Στην ομάδα της Καταλονίας γνωρίζουν ότι υπάρχουν κίνδυνοι με την διατήρηση του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο, ιδιαίτερα μετά την οδυνηρή κατάρρευση πέρυσι στο Άνφιλντ, η προοπτική μαζί του για επιτυχίες τείνει να στεγνώσουν.

Το τέταρτο και πέμπτο έτος του Ράιχαρντ ήταν κακό, όπως το τέταρτο ακόμη και για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, αλλά και τον Λουίς Ενρίκε. Τώρα για τη συνέχεια στη LaLiga Santander, υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα. Όπως:

Αμυντική ευθραυστότητα: Ούτε καν ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο μπορεί να επισκιάσει τα προβλήματά του στην αμυντική γραμμή. Τα ήδη 23 γκολ παθητικό της Μπαρτσελόνα σε 19 παιχνίδια δείχνουν την χειρότερη επιστροφή της από την περίοδο 2003-04, όταν δέχτηκε σχεδόν διπλάσιο αριθμό. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μόλις 12  όσα και η  Ατλέτικο Μαδρίτης. Η Μπαρτσελόνα όμως είναι  χειρότερη αμυντικά από τη Σεβίλλη (18) και ακόμη από τη Χετάφε (20).

Προβλήματα εκτός έδρας: Η φετινή Μπαρτσελόνα έχει ...καταφέρει να πάρει τους μισούς από τα σημεία που προσφέρονται μακριά από το Καμπ Νου και αυτό πριν επισκεφθεί το "Estadio Santiago Bernabeu" , το "Mestalla" ή το "Estadio Ramon Sanchez Pizjuan" .

Η Σεβίλλη , η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ρεάλ Σοσιεδάδ έχουν καλύτερες επιδόσεις ως προς αυτό.

Επιστρέφει και δεν κρατάει: Σε τρεις περιπτώσεις αυτή τη σεζόν η Μπαρτσελόνα έμεινε πίσω στο σκορ και επέστρεψε για να οδηγήσει το ματς στη νίκη, αλλά στη συνέχεια πέταξε δύο βαθμούς. Το καταλανικό ντέρμπι ενάντια στην Εσπανιόλ ήταν μόνο το τελευταίο παράδειγμα.

Μειωμένοι βαθμοί: Οι 40 βαθμοί της Μπαρτσελόνα σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος είναι η χειρότερη συγκομιδή από την περίοδο 2007-08, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε τον τίτλο.

Αλλαγές στη μεσαία γραμμή: Ο Βαλβέρδε δεν βρήκε τη σωστή φόρμα στη μέση του γηπέδου. Ο Σέρχιο Μπουσκέτς δεν βρίσκεται πλέον στην κορυφή του, ο Ιβάν Ράκιτιτς  βρήκε τον τρόπο επιστροφής στην ομάδα και ο Άρθρουρ Μέλο λείπει πολύ. Ο Κάρλες Αλένα ξεκίνησε τη σεζόν, αλλά τώρα έχει δανειστεί στην Ρεάλ Μπέτις. Ο Αρτούρο Βιντάλ είναι ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες, αλλά είναι τακτικά στον πάγκο.

Το τρίγωνο  Μέσι - Σουάρες, Γκριεζμάν εντυπωσιάζει στα ματς της έδρας, αλλά όχι εκτός έδρας. Έχουν 31 γκολ συνολικά  - Μέσι 13, Σουάρες 11 και Γκριεζμάν επτά - αλλά όταν δεν σκοράρουν…

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε τα περισσότερα χρήματα από το Champions League του 2018/19, παρότι αποκλείστηκε στα ημιτελικά.

Συνολικά, ο καταλανικός σύλλογος έλαβε 117 εκατομμύρια ευρώ, με βάση το χρηματικό έπαθλο και άλλους παράγοντες, όπως ο συντελεστής και η τηλεοπτική αγορά.

Η Λίβερπουλ συγκέντρωσε 111 εκατομμύρια ευρώ και  συντελεστής είναι ο κύριος λόγος που την προσπέρασε  η "Μπαλουγκράνα" που  κέρδισε 34 εκατομμύρια ευρώ μέσω του ιστορικού συντελεστή έναντι 23 εκατομμύρια ευρώ των "κόκκινων".

Η Τότεναμ ήταν επόμενη στην κατάταξη με 101 εκατομμύρια ευρώ, και ακολούθησαν η Γιουβέντους (95 εκ. ευρώ), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (93εκ. ευρώ), Μάντσεστερ Σίτι (93εκ. ευρώ), η Παρί Σεν Ζερμέν (85 εκ.ευρώ), η Ρεάλ Μαδρίτης (85 εκ. ευρώ), η Ατλέτικο Μαδρίτης (85 εκ. ευρώ ) και η  Μπάγερν Μονάχου (82 εκ. ευρώ).

Αν και ο Άγιαξ έφτασε στους ημιτελικούς, πήρε μόνο 78 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν  12η. Η τηλεοπτική αγορά ήταν εκείνη που τιμώρησε περισσότερο την ολλανδική ομάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News