default-image

Η Μπαρτσελόνα θέλει να προσπεράσει τη Ρεάλ 87 χρόνια μετά

Ποδόσφαιρο
Η Μπαρτσελόνα θέλει να προσπεράσει τη Ρεάλ 87 χρόνια μετά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέα μεγάλη μάχη το Σάββατο για το πρωτάθλημα αυτή τη φορά

Η τριάρα της Μπαρτσελόνα στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" έκανε την κόντρα με την Ρεάλ Μαδρίτης ακόμη μεγαλύτερη!

Το χθεσινοβραδινό 3-0 έχει φέρει τα "κλάσικο" σε απόλυτη ισορροπία και ό,τι ακολουθήσει θα γραφτεί στην ιστορία, ενώ το πιο ωραίο στην όλη υπόθεση είναι πως δεν θ' αργήσουμε να δούμε την επόμενη πράξη στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ντέρμπι, αφού το Σάββατο (2/3) στην ισπανική πρωτεύουσα οι δύο τους θ' αναμετρηθούν ξανά για το πρωτάθλημα!

Και γιατί όλα τα παραπάνω; Επειδή πλέον σε 241 Ρεάλ - Μπάρτσα, Μπάρτσα - Ρεάλ το σκορ γράφει: 95 νίκες οι Μαδριλένοι έναντι 95 νικών των Καταλανών και 51 ισοπαλίες. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από τον Αύγουστο του 2012, ενώ οι "μπλαουγκράνα" και ο Ερνέστο Βαλβέρδε βρίσκονται μπροστά σε μία γιγάντια ιστορική πρόκληση.

Αν το ερχόμενο Σάββατο πετύχουν ένα ακόμη "διπλό" στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, τότε για πρώτη φορά μετά από 87 χρόνια θα περάσουν μπροστά σε νίκες! Και δεν είναι μόνο αυτά...

Μέχρι το 2003, πριν από την καταλανική αντεπίθεση με Ροναλντίνιο, η Μπαρτσελόνα είχε μόλις 13 "διπλά" σε 74 επισκέψεις της στο "Μπερναμπέου". Από τότε μέχρι σήμερα μετράει 12 νίκες σε 22, ενώ στα τελευταία 5 παιχνίδια που η Ρεάλ φιλοξενεί τη μεγάλη της αντίπαλο ως κάτοχος του Champions League για τρία συνεχόμενα χρόνια, έχει χάσει στα 4 με 13 γκολ παθητικό.

Και κάτι για τον "εξωγήινο" Λέο Μέσι: Ο Αργεντινός μπορεί να μην σκόραρε (ξανά σε "κλασικό" στο Copa del Rey), αλλά χάρη στον Λουίς Σουάρες έγινε ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες νίκες στο "Μπερναμπέου". Ο καπιτάνο της Μπάρτσα μετράει 11 "διπλά" στο σπίτι του... εχθρού.

Αντίθετα, ο αρχηγός και ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος έλαβε τον τίτλο του παίκτη που έχει υποστεί τις περισσότερες ήττες από την Μπαρτσελόνα στο "Μπερναμπέου". Πόσες είναι αυτές; Συμπτωματικά 11. Δηλαδή, ακόμη και σε επίπεδο... περιβραχιόνιου έχουμε "ντέρμπι".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News