default-image

Φαρσοκωμωδία αλά ιταλικά - Πίσω από το 20-0 της Προ Πιατσέντσα

Απόψεις
Φαρσοκωμωδία αλά ιταλικά - Πίσω από το 20-0 της Προ Πιατσέντσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mία από τις πιο επαίσχυντες και μαζί σουρεαλιστικές σελίδες του ιταλικού ποδοσφαίρου γράφτηκε χτες με αφορμή τον αγώνα-παρωδία της Κούνεο με την Προ Πιατσέντζα, που έληξε με 20-0! Βλέπετε παντού τα χειρότερα... Αλλά κοτζάμ Italia, δεν υπάρχουν υπουργοί να παρέχουν εγγυημένα συμβόλαια από τη RAI...

«Στο Κούνεο, έγινε η κηδεία του ιταλικού ποδοσφαίρου», ανέφεραν χαρακτηριστικά δημοσιεύματα, θυμίζοντας ότι πριν από 12 μήνες η Μόντενα κατηγορήθηκε για «αλλοίωση» του πρωταθλήματος, πριν από λίγες εβδομάδες η Ματέρα αποκλείστηκε από τη Serie C, η Κόμο δεν έγινε δεκτή γιατί δεν έδωσε εγγυήσεις, ενώ το 80% των συλλόγων της Serie C, παρουσίασε ψευδείς εγγυήσεις.

Ετσι στο Κούνεο απλά συνέβη ακόμη ένα επεισόδιο μίας αστείας ιστορίας, με την οποία όμως στην Ιταλία δεν γελάει, πλέον, κανείς.

Στο Paschiero η Προ Πιατσέντσα, παρουσιάστηκε χωρίς προπονητές και με μόλις επτά νεαρούς παίκτες. Ως προπονητής έχει δηλωθεί ένας από τους παίκτες, ο αρχηγός Τσιριλιάνο. Μετά από 45 λεπτά αναμονής, ο αγώνας άρχισε ενώ στο 15’ της επανάληψης, εμφανίστηκε και ο όγδοος παίκτης, Ισούφι, που έφτασε καθυστερημένα γιατί είχε ξεχάσει το δελτίο του. Χρειάστηκε η μεσολάβηση του πατέρα του, για να λυθεί το πρόβλημα.

Μετά από 25 λεπτά, η Κούνεο ήταν ήδη μπροστά στο σκορ με 10-0! Η Προ Πιατσέντζα, που είχε ήδη απουσιάσει από τρία παιχνίδια στην Serie A και είχε υποστεί διάφορες ποινές για τους μισθούς και απλήρωτες εισφορές, διέτρεχε τον κίνδυνο του αποκλεισμού, αν δεν «κατέβαινε» και σε τέταρτο παιχνίδι.

Γι 'αυτό την Πέμπτη, ημέρα που η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει δώσει το «πράσινο φως» για να ξαναρχίσει ο σύλλογος τους αγώνες, άρχισε ένας αγώνας είναι ενάντια στον χρόνο για να φτάσει τον ελάχιστο αριθμό των εγγραφών που θα της επέτρεπε να αγωνιστεί.

Το παιχνίδι τελείωσε με σκορ 20-0, αλλά χαρακτηρίστηκε σαν «ένα χαστούκι στο ποδόσφαιρο και εκείνους που το χαρακτηρίζουν ακόμα επαγγελματικό». Σημειωτέον αυτή τη φαρσοκωμωδία την παρακολούθησαν περίπου 200 θεατές, αλλά εισιτήρια, κάρτες διαρκείας και εισπράξεις δεν ανακοινώθηκαν! Πάντως έγινε πλήρης η συνέντευξη τύπου μετά το παιγνίδι!

Οι Ιταλοί σημειώνουν σήμερα, πως οι 60 ομάδες για την Serie C είναι πολλές, αφού δεν υπάρχουν τα χρήματα που μπορούν να τις υποστηρίξουν. Και κυρίως, είναι αντίθετοι στις φωνές που λένε ότι η Κούνεο έπρεπε να σταματήσει στο 5-0, θεωρώντας ότι η νικήτρια τίμησε την απόδοσή της και θα μπορούσε να σημειώσει 50 γκολ και ίσως έπρεπε να το κάνει...

Πληροφορίες: lastampa.it, gazzetta.it, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News