default-image

Για 2η φορά στo ρεκόρ Guinness ο Φάμπρεγκας

Ποδόσφαιρο
Για 2η φορά στo ρεκόρ Guinness ο Φάμπρεγκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γρηγορότος πασαδόρος στην ιστορία της Πρεμιερ Λιγκ…

Έγραψε με «χρυσά» γράμματα, για δεύτερη φορά, το όνομά του στο βιβλίο Guinness ο Σεσκ Φάμπρεγας, παραλαμβάνοντας το βραβείο του παίκτη που έφτασε γρηγορότερα τις 100 ασίστ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Ισπανός χαφ της Τσέλσι χρειάστηκε 293 αγώνες για να πετύχει... 100άρα στις ασίστ, αφήνοντας πίσω του τον πρώτο στις ασίστ (162) του αγγλικού πρωταθλήματος Ράιαν Γκιγκς, ο οποίος για να φτάσει τον συγκεκριμένο αριθμό χρειάστηκε 367 εμφανίσεις, δηλαδή 74 ματς περισσότερα από τον παίκτη των «μπλε».

Ο Φάμπρεγας κατάφερε να φτάσει τις 100 ασίστ στις 16 Δεκεμβρίου του 2016, στη νίκη 4-2 της Τσέλσι επί της Στόουκ, ενώ μέχρι και σήμερα έχει συνολικά 111.

«Δεν είμαι ο ταχύτερος, δεν είμαι ο ισχυρότερος, δεν είμαι ο πιο ευέλικτος, δεν πηδάω ψηλά. Αλλά το ότι έχω πετύχει αυτό το ρεκόρ είναι ένα από τα πιο υπερήφανα πράγματα της καριέρας μου, γιατί είναι δουλειά μου και φαίνεται ότι την έκανα καλά», δήλωσε ο πρώην διεθνής άσος μετά την παραλαβή του βραβείου του.

«Για μένα ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στο ποδόσφαιρο είναι να παίζεις στα 3/4 του γηπέδου και να κάνεις τελικές πάσες. Ειδικά στην Πρέμιερ Λιγκ που χρειάζεται την καλύτερη φυσική κατάσταση, σημαίνει ένα πράγμα... ότι έκανα καλά τη δουλειά μου», πρόσθεσε ο Φάμπρεγας.

Η πρώτη φορά που το όνομα του Φάμπρεγας μπήκε στο βιβλίο Γκίνες, ήταν το καλοκαίρι του 2017, όταν στην εκπομπή «A League of their Own» κατάφερε παρέα με τον Τζέιμι Ρέντναπ να κάνουν τις περισσότερες πάσες μεταξύ τους σε 30''.

Πηγή: sport-fm.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News