Η γενιά που έρχεται για το ποδοσφαιρικό Ηράκλειο δεν πρέπει να χαθεί...

Ποδόσφαιρο
Η γενιά που έρχεται για το ποδοσφαιρικό Ηράκλειο δεν πρέπει να χαθεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έγραφα πριν λίγες ημέρες για τις μεγάλες επιτυχίες που κάνουν φέτος ή μάλλον και φέτος τα νέα παιδιά του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου. Η αλήθεια είναι πως  φέτος το ποδόσφαιρο στο Ηράκλειο στις ηλικίες...πριν την ενηλικίωση δείχνει να είναι στα καλύτερά του! Από τη μια είχαμε την επιβλητική πορεία του ΓΕΛ Γαζίου μέχρι την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος (βάζει πλώρη για Μαρόκο βεβαίως βεβαίως) και από την άλλη τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΗ που δείχνει έτοιμη να κάνει την ερχόμενη Κυριακή το μεγάλο βήμα για τον τελικό του αντίστοιχου πανελλήνιου πρωταθλήματος...

Έχοντας δει διά ζώσης τις δύο ομάδες-έστω κια ν ο τελικός στην Κρήτη ήταν...μικρό εμπόδιο για το ΓΕΛ Γαζίου, όπως ήταν και ο τελικός στο Πανελλήνιο-ένα έχω να πω: Αυτή η ποδοσφαιρική γενιά στο Ηράκλειο δεν πρέπει να χαθεί! Συμφωνώ απόλυτα δηλαδή με όσα γράφει φίλος μου στο Facebook. Στο σχόλιο που έκανα για τις μεγάλες επιτυχίες ΓΕΛ Γαζίου και Μικτής αλλά και τον Αμπόσι του Εργοτέλη που έφτασε στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό, ο φίλος έγραψε "ναι αλλά τι γίνεται μετά"! Αυτό το "μετά" ωστόσο δεν είναι θέμα ούτε της ΕΠΣΗ και της Μικτής, ούτε των ανθρώπων του ΓΕΛ Γαζίου.

Σίγουρα δεν είναι δυνατόν, πουθενά στον κόσμο, να παίξουν σε υψηλό επίπεδο όλα τα παιδιά! Το ζήτημα είναι να παίξουν όσο το δυνατόν περισσότερα! Και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα το επηρεάσουν. Για παράδειγμα θα φέρω πρώτα το ΓΕΛ Γαζίου.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών-ποδοσφαιριστών ανήκουν στον ΟΦΗ! Σίγουρα θα ήταν ιδανικό να φτάσουν μέχρι την πρώτη ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά! Αλλά επειδή σαφέστατα δεν μπορούν να παίξουν όλοι στον ΟΦΗ αλλά και δεν θα έχουν όλοι τα παιδιά τις ευκαιρίες σε ομάδες της μεγάλης κατηγορίας εκτός Κρήτης, θα ήταν σημαντικό να έχουμε στην Κρήτη ομάδες στις αμέσως επόμενες κατηγορίες και να εμπιστευτούν και αυτές κάποια παιδιά!

Μου έλεγε ο Ορέστης Καρνέζης σε συνέντευξη που κάναμε και θα δείτε αυτές τις μέρες στην ΚΡΗΤΗ TV "πόσο καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο ΟΦΗ΄94-στον οποίο πήρε τις βάσεις και ο ίδιος-για να συνδέσει την ακαδημία του ΟΦΗ με την πρώτη ομάδα και να ετοιμάσει σε πρωτάθλημα με απαιτήσεις τους παίκτες του για το μεγάλο άλμα"!

Θυμάστε οι παλιότεροι πως το 2004 ο Εργοτέλης ανέβηκε στην Α΄Εθνική με πολλά από τα παιδιά που είχαν πάρει τα εφόδια από τον ΟΦΗ '94 ενώ η ομάδα του Μαρτινέγκο έδωσε την ευκαιρία (σε όσους δεν προωθήθηκαν στον ΟΦΗ) να αποδείξουν ότι μπορούν.

Το γεγονός ότι αν όλα πάνε καλά θα υπάρχει από τη νέα σεζόν στη Super League 2 ο Γιούχτας και η Κρήτη έχει ακόμα ΟΦ Ιεράπετρας και Χανιά είναι ένας λόγος αισιοδοξίας για τα παιδιά που δεν θα φτάσουν στην πρώτη ομάδα του ΟΦΗ! Αλλά επίσης, όπως έχει αποδείξει η ιστορία, όσοι δεν έμειναν στην Κρήτη και τόλμησαν να βρεθούν στην υπόλοιπη Ελλάδα ή κι εκτός συνόρων, τα κατάφεραν...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News