Η ψυχολόγος Φρόσω Πατσού στην ΚΡΗΤΗ TV: Ευχαριστώ τον ΠΟΑ, η ΑΕΚ θέλει υγιή αθλητισμό!

Ποδόσφαιρο
Η ψυχολόγος Φρόσω Πατσού στην ΚΡΗΤΗ TV: Ευχαριστώ τον ΠΟΑ, η ΑΕΚ θέλει υγιή αθλητισμό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το να μιλάς και κυρίως το...να ακούς μια από τις κορυφαίες ψυχολόγους στην Ελλάδα το λες και εξαιρετική ευκαιρία! Μετά το σεμινάριο στην Ακαδημία του ΠΟΑ για παιδιά και γονείς (κυρίως) από τη ψυχολόγο της ΑΕΚ Φρόσω Πατσού είχαμε την ευκαιρία λοιπόν να μιλήσουμε μαζί της και τα όσα μας είπε μπορείτε να διαπιστώσετε πως είναι εξόχως σημαντικά!

Η ίδια αρχικά μίλησε για την σημασία που έχει μία πρωτοβουλία σαν αυτή που πήρε ο ΠΟΑ... "Είναι σημαντικό οι ομάδες της επαρχιας να δίνουν βάρος στην εκπαίδευση παιδιών και γονέων σε επιστημονικό επίπεδο", σημείωσε η κυρία Πατσού και συνέχισε με "κομμάτια" από τη διαχείριση της ψυχολογίας ενός νεαρού ποδοσφαιριστή... "Είναι πολλά αυτά που εκπαιδεύουμε. Το να διαχειριζομαστε με τον σωστό τρόπο την ήττα και να χαιρόμαστε με τον σωστό τρόπο μια νίκη είναι ιδιαίτερα σημαντικό! Άλλο θέμα η διαχείριση άγχους, το να βιωνω χαρα, να νιώθω καλά για αυτό που είμαι μέσα στο γήπεδο"! Η κυρία Πατσού μίλησε και στη συνέχεια με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα του Ατσαλένιου λέγοντας: "Ο ΠΟΑ είναι οργανωμένη ομάδα με Ακαδημία που στηρίζει πολύ το παιδαγωγικό κομμάτι! Ο ΠΟΑ βγάζει υγεία! Μόνο και μόνο να βλέπουμε εδώ χαρούμενες φατσουλες είναι σπουδαίο"!

"Η ΑΕΚ θέλει υγιή αθλητισμό"

Με...ανεβασμένη και τη δική της ψυχολογία από τη φετινή πορεία της ΑΕΚ και την επιστροφή της ομάδας της στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και μέσα από την παρουσία της σε ένα προσφυγικό προάστιο του Ηρακλείου όπως το Ατσαλένιο η Φρόσω Πατσού μίλησε και για την Ένωση... "Η ΑΕΚ απαρτίζεται από επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό που περιβάλλει με πολλή αγάπη τους παίκτες, θέλει υγιή αθλητισμό και όταν αυτό συνδυάζεται με το αποτέλεσμα είναι ιδανικό! Θέλει και φιλάθλους με υγεία που σίγουρα θα χαίρονται με την πορεία της!"

Κλείσαμε ωστόσο τη συζήτηση με τις εμπειρίες της στα χρόνια που ήταν κορυφαία σπρίντερ (κυρίως στα 100 μέτρα) με παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ της ζητήσαμε να θυμηθεί και σημαντικούς αθλητές από την Κρήτη στην εποχή που έκανε στίβο: "Είχα την τύχη να συμμετέχω ακόμα και στην Ολυμπιαδα της Αθηνας. Ήταν μεγάλη χαρά να είμαι αθλήτρια σε υψηλό επίπεδο. Στην Κρήτη έχετε παράδοση στον κλασικό αθλητισμο! Ήμουν αθλήτρια στην εποχή της Βασαρμιδου, της Πιλάτου, του Σμπωκου και του Γιανναδακη. Επίσης στα Βενιζέλεια και στα Βαρδινογιαννεια το επίπεδο ήταν υψηλό και ερχόμουν με χαρά για να είμαι και στην Κρήτη! Όποιος ερχόταν το διαλαλούσε"!

Κορυφαία και σαν αθλήτρια

Η Φρόσω Πατσού είναι Ψυχολόγος, πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Αθλητική Ψυχολογία. Από το 2017-2019 ήταν Επιστημονική Συνεργάτιδα των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, ενώ από το 2022 είναι Επιστημονική Συνεργάτιδα της Ποδοσφαιρικής Ομάδας ΑΕΚ.

Αποτελεί τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητικής Ψυχολογίας.Υπήρξε μια από τις κορυφαίες αθλήτριες στίβου στη χώρα μας έχοντας στο ενεργητικό της πληθώρα αθλητικών επιτυχιών ως πρωταθλήτρια στίβου στα 100μ. με ατομικό ρεκόρ

11''.31 το 2001. Μερικές από τις πιο σημαντικές αθλητικές της επιτυχίες είναι η 4η θέση στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες Νέων στα 100μ. το 1994 στη Νορβηγία, η 6η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Έντμοντον του Καναδά το 2001 με τη σκυταλοδρομία 4*100μ. και τα δύο χάλκινα μετάλλια στους Μεσογειακούς αγώνες της Τυνησίας την ίδια χρονιά. Κορυφαίες στιγμές στην καριέρα της ήταν η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000 στην Αυστραλία και το 2004 στην Αθήνα και η κατάταξη της στην 13η θέση. Είναι κάτοχος πανελληνίων ρεκόρ με πληθώρα μεταλλίων στα 100 και 200μ. στα εθνικά πρωταθλήματα. Υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου από το 1989 έως και το 2006 όπου τερμάτισε την αθλητική της καριέρα.

* Ο πρόεδρος του ΠΟΑ Γιώργος Λέλεκας και υπεύθυνος της ακαδημίας κ. Νίκος Μακράκης ευχαρίστησαν τους γονείς για την στήριξη τους, τον εκπρόσωπο της ΕΠΣΗ στο event Βαγγέλη Παπαγγελή και φυσικά την κυρία Πατσού δέχτηκε την πρόσκληση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News