Πρόκριση και μέσω… Δανίας: Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τη Λίνκολν

Ποδόσφαιρο
Πρόκριση και μέσω… Δανίας: Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τη Λίνκολν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «δικέφαλος» θα μάθει τον αντίπαλο του στην κλήρωση της Δευτέρας

Ο ΠΑΟΚ έκανε το… χρέος του κόντρα στη Λίνκολν, της οποίας επικράτησε 2-0 και τα καλά… μαντάτα από τη Δανία τον «έστειλαν» στην επόμενη φάση του Europa Conference League.

Η νίκη του «δικεφάλου» ήταν το πρώτο… βήμα και σε συνδυασμό με την ήττα της Σλόβαν στην έδρα της Κοπεγχάγης (επίσης με 2-0), έδωσε το «εισιτήριο» για τη συνέχεια στην Ευρώπη.

Έτσι, οι Θεσσαλονικείς αναμένουν πλέον τον αντίπαλο που θα προκύψει από την κλήρωση της Δευτέρας.

Στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν έβρισκαν τρόπο να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Λίνκολν. Μια συνθήκη που γνώριζαν εκ των προτέρων ότι θα είχαν να αντιμετωπίσουν μέχρι να φτάσουν στο πρώτο γκολ. Κι αυτό έγινε στο 17’ από ποιον άλλον, τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος άνοιξε το σκορ (1-0) από την σέντρα του Σίντκλεϊ, όχι με τον συνηθισμένο τρόπο, αλλά με μια εξαιρετική κεφαλιά στη γωνία του Κόλινγκ.

Ο «δικέφαλος» ξεκίνησε το δεύτερο μέρος γνωρίζοντας ότι έπρεπε να πετύχει άλλα δυο γκολ, για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Και μπορεί να τον πρόλαβε η… Κοπεγχάγη, που πέτυχε πρώτη το 2-0 επί της Σλόβαν, όμως έφτασε κι αυτός στο δεύτερο τέρμα με δημιουργό τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και σκόρερ με καρφωτή κεφαλιά στο 55ο λεπτό τον Στέφαν Σβαμπ.

Με τα αποτελέσματα σε Τούμπα και σε Κοπεγχάγη στο 2-0 το ζητούμενο για τον Λουτσέσκου ήταν η διαχείριση της αναμέτρησης και της κατάστασης των επιβαρυμένων ποδοσφαιριστών του από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Ο «Δικέφαλος» κέρδισε, προκρίθηκε και έφτιαξε εν μέρει τη ψυχολογία του.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (61’ Λύρατζης), Μιχάι, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (74’ Τσιγγάρας), Κούρτιτς, Μουργκ, Αουγκούστο (68’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (68’ Άκπομ).

ΛΙΝΚΟΛΝ (Μάικ Μακέλβι): Κόλινγκ, Σέρτζεντ, Τσιπολίνα, Μπ. Λόπες, Τοσκάνο, Ρόναν (72’ Καραγιέρο), Γιαχάγια, Ανιόν, Μπρίτο (78’ Αράιζα), Γουόκερ (65’ Οκράν), Κίκε Γκόμεθ.

1.Κοπεγχάγη  15

2.ΠΑΟΚ  11

3.Σλόβαν 8

4.Λίνκολν      0

Οι πιθανοί αντίπαλοι

Ο ΠΑΟΚ έμαθε μετά τα παιχνίδια τους πιθανούς αντιπάλους στα μπαράζ της φάσης των «16» του Europa Conference League.

Αναλυτικά είναι οι εξής:

Σπάρτα Πρ.

Η κλήρωση για τα μπαράζ της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα στις 15:00, στην έδρα της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου και ο δεύτερος μία εβδομάδα αργότερα στο γήπεδο της Τούμπας, αφού ο ΠΑΟΚ είναι ισχυρός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News