Αποθέωση του Βασίλη Χατζηπαναγή στο Μαρτινέγκο

Ποδόσφαιρο
Αποθέωση του Βασίλη Χατζηπαναγή στο Μαρτινέγκο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίδαξε μπάλα τα παιδιά της Ακαδημίας του Εργοτέλη, μια Ακαδημία για την οποία μίλησε με τα καλύτερα λόγια-Του "έπλεξαν το εγκώμιο" Στειακάκης και Συριγωνάκης..

"Πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε και Έλληνες παίκτες, γιατί σε λίγο δεν θα έχουμε και παίκτες για την Εθνική μας ομάδα. Θα πρέπει στις ομάδες να παίζουν τουλάχιστον 4-5 Έλληνες παίκτες .Ο Εργοτέλης δουλεύει πάρα πολύ καλά σε αυτό το θέμα και έχει αναδείξει πολλούς παίκτες με τους οποίους έχει παίξει μέχρι και την Α’ Εθνική και μπράβο του".

Με τα λόγια αυτά ο Βασίλης Χατζηπαναγής τίμησε χθες με τον καλύτερο τρόπο την ημερίδα στο Μαρτινέγκο με συνδιοργανωτές τον Εργοτέλη και την Περιφέρεια Κρήτης ενώ εντός προγράμματος ήταν και...αρκετές ντρίμπλες για τα παιδιά και η κίνηση "Χατζηπαναγής" για την οποία έχει γράψει στο βιβλίο του ο Κώστας Καλπακίδης...

                            Στειακάκης για Χατζηπαναγή

Είναι γεγονός πως μικροί-μεγάλοι υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό χθες στο Μαρτινέγκο τον Βασίλη Χατζηπαναγή στην ημερίδα που διοργάνωσε ο ΓΣ Εργοτέλης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο πρόεδρος του ΓΣ Εργοτέλη Γιώργος Στειακάκης σχολίασε τόσο την παρουσία του Βασίλη Χατζηπαναγή, όσο και την εκδήλωση γενικότερα: «Δεν είναι τυχαίο επειδή γνωρίζουμε τις απόψεις του Βασίλη Χατζηπαναγή, ο οποίος εκτός του ότι ήταν ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών, γνωρίζει πολύ καλά και τις ανάγκες του ποδοσφαίρου. Τον άκουσα να λέει ο,τι πρέπει οι ομάδες να απαρτίζονται και από Έλληνες και από ξένους ποδοσφαιριστές, αυτό που είναι σημαντικό όλες οι ομάδες να δώσουν ευκαιρίες στους νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές, για να μπορέσουν και τα μικρά παιδιά να έχουν την ευκαιρία να παίξουν στα κορυφαία πρωταθλήματα.

Αυτό αν γίνει φιλοσοφία και είναι κάτι που πιστεύει και ο Βασίλης Χατζηπαναγής και για αυτό του ζητήσαμε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του στα παιδιά μας. Δεν πρέπει να χάνονται παιδιά που έχουν ταλέντο, θα πρέπει οι υποδομές κάτι το οποίο βοηθά πολύ η Περιφέρεια να δίνουν αυτό που χρειάζονται τα παιδιά.

Με την προσπάθεια που κάνουμε και τα σωματεία θα πρέπει να μεταφέρουμε στα παιδιά την αγάπη για το ποδόσφαιρο μέσα και από έναν κοινωνικό χαρακτήρα, να γίνονται σωστοί άνθρωποι και να έχουν πρότυπα και ιδανικά. Αυτό κάναμε σήμερα, φέρνοντας τον κ. Χατζηπαναγή και τον κ. Φράγκου.

Εμάς στον Εργοτέλη ένας είναι ο στόχος μας να δίνουμε την ευκαιρία σε νέα και δικά μας παιδιά να μπορέσουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Αυτό είναι προς όφελος όλων».

                                   "Ύμνοι" από Συριγωνάκη

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης η οποία ήταν και συνδιοργανώτρια της χθεσινής ημερίδας, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Συριγωνάκης υπογράμμισε: «Ο Εργοτέλης με τη συνδρομή της Περιφέρειας πραγματοποίησε αυτή την επιμορφωτική ημερίδα με εκλετούς προσκεκλημένους τους κ.κ. Χατζηπαναγή και Φράγκου.

Ο Βασίλης Χατζηπαναγής ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές της χώρας μας, ένας βιρτουόζος και τεχνίτης της μπάλας και είναι τιμή μας που βρίσκεται σήμερα εδώ στο Μαρτινέγκο για να διδάξει τα μυστικά του στα νέα παιδιά.

Ο Εργοτέλης διαχρονικά λειτουργεί μια από τις καλύτερες Ακαδημίες σε όλη τη χώρα και αυτό φαίνεται εκ του αποτελέσματος, όταν σήμερα τρεις παίκτες που έχουν ξεκινήσει από την Ακαδημία ΕΡΓΟΤΕΛΗ να βρίσκονται στην Εθνική μας ομάδα.

Οι άνθρωποι του Συλλόγου έχουν καταφέρει σε αυτόν εδώ το χώρο στο κέντρο του Ηρακλείου να τον μετατρέψουν σε μια κυψέλη παραγωγής ταλέντων και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Εμείς σαν Περιφέρεια εκμεταλλευόμενοι την παρουσία του κ. Χατζηπαναγή εδώ προχωρήσαμε και σε άλλες εκδηλώσεις και είναι τιμή μας που ήταν εδώ και έχουμε συμφωνήσει και του χρόνου να κάνουμε δύο καμπ, ένα στην ανατολική και ένα στη δυτική Κρήτη».

* Η τεράστια αυτή προσωπικότητα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, για πολλούς ο πλέον θεαματικός ποδοσφαιριστής της χώρας που πρόλαβε και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, βρέθηκε στο Μαρτινέγκο μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του και προπονητή Ακαδημιών Νίκο Φράγκου, με τον τελευταίο που είναι και επιστήθιος φίλος του να κάνει μια ιδιαίτερη αναφορά-αναδρομή στη ζωή και την καριέρα του "Βάσια" από τα παιδικά του χρόνια στην πρώην Σοβιετική Ένωση, την ποδοσφαιρική αρχή που έκανε, την Παχτακόρ της Τασκένδης που εκπροσωπούσε το Ουζμπεκιστάν των 15.000.000 στη μεγάλη κατηγορία, στην καταξίωση του Χατζηπαναγή στην Ελλάδα αλλά και στο χαμένο όνειρο της Εθνικής Ελλάδος λόγω μίας συμμετοχής στις μικρές εθνικές της γενέτειράς του...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News