Ηρόδοτος-Πανιώνιος: Αντίπαλοι ξανά μετά από 2,5 χρόνια!

Ποδόσφαιρο
Ηρόδοτος-Πανιώνιος: Αντίπαλοι ξανά μετά από 2,5 χρόνια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είχαν συναντηθεί το Δεκέμβριο του 2018 στη Νέα Αλικαρνασσό σε ματς Κυπέλλου Ελλάδας

Το πρώτο παιχνίδι για τα μπαράζ των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής είναι για τον Ηρόδοτο απέναντι στον Πανιώνιο και ουσιαστικά πρόκειται για μια μάχη μεταξύ των ιστορικότερων ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Πανιώνιος ιδρύθηκε το 1890, μετράει 131 χρόνια ζωής και αποτελεί το πρώτο σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα ενώ ο Ηρόδοτος ιδρύθηκε το 1932, δηλαδή σύντομα θα γιορτάσει τα 90α του γενέθλια.

Ωστόσο έχουν και πρόσφατη προϊστορία, με τη μεταξύ τους αναμέτρηση στις 18 Δεκεμβρίου 2018 να γίνεται στη Νέα Αλικαρνασσό στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Πανιώνιο να προέρχεται από τη Super League 1 και τον Ηρόδοτο από τη Football League.

Ο Πανιώνιος με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο του είχε επικρατήσει με 1-2 χάρη στα τέρματα των Τσιλούλη και Ντουρμισάι ενώ ο Ηρόδοτος που είχε στον πάγκο του τον Αρμάντο Φουτσίνι μείωσε με τον Δαμιανάκη.

Μάλιστα αρκετοί παίκτες που ήταν τότε στο ρόστερ του Ηροδότου συνεχίζουν να αγωνίζονται στους κυανόλευκους, ενώ στην προηγούμενη μονομαχία των δύο ομάδων είχαν αγωνιστεί οι Μπαλάφας, Κοντογιάννης και Καργιωτάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News