Το όραμα γίνεται πράξη: Η πρώτη ομάδα της συνεργασίας Candia-Δαμάστας

Ποδόσφαιρο
Το όραμα γίνεται πράξη: Η πρώτη ομάδα της συνεργασίας Candia-Δαμάστας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έγινε η συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές

Η συνεργασία της Δαμάστιας με το Candia Sport Club παίρνει «σάρκα και οστά», αποτελώντας την αφετηρία για ένα μεγάλο όραμα.

Σήμερα, στο περιθώριο της προπόνησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση, όπου αναλύθηκαν διεξοδικά τα δεδομένα.

Ο φυσικός ηγέτης της Δαμάστας, Αντώνης Παπαδάκης και ο πρόεδρος, Γιώργος Πολυχρονάκης συζήτησαν με τον ιδιοκτήτη του Candia Sport Club, Χρήστο Καταρτζόγλου.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, η πρώτη ομάδα της συγκεκριμένης συνεργασίας είναι γεγονός.

Πρόκειται για την U18 Candia-Δαμάστα, που έχει ήδη τα πρώτα 15 δελτία.

Βέβαια, πρόκειται για μια κοινή πορεία με πολλές προεκτάσεις, που αφορούν τις αθλητικές υποδομές, τις εγκαταστάσεις και άλλα.

Η επίσημη ανακοίνωση: «Μια πολύ σημαντική και κομβική για το μέλλον συνάντηση, που αναμφίβολα αλλάζει επίπεδο τον ΑΟ Δαμάστας πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο περιθώριο της προπόνησης της πρώτης ομάδας της Δαμάστας.

Ο φυσικός ηγέτης του ΑΟ Δαμάστας κ. Αντώνης Παπαδάκης και ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Πολυχρονάκης συναντήθηκαν με τον επιχειρηματία-ιδιοκτήτη του Club Candia Sport κ. Χρήστο Καταρτζόγλου και συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την συνεργασία σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και για την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, όπως άλλωστε πρεσβεύει η φιλοσοφία τους.

Η συνάντηση αυτή είναι η συνέχεια των επαφών που είχαν γίνει πριν λίγο διάστημα και πλέον κορυφώνονται με την ένταξη της συνεργασίας με το Club Candia Sport στο πενταετές πρόγραμμα που οραματίζεται και υλοποιεί ο φυσικός ηγέτης του ΑΟ Δαμάστας κ. Αντώνης Παπαδάκης, με «ναυαρχίδα» την δημιουργία αθλητικού κέντρου στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε είναι η άμεση δημιουργία της ομάδας «Κ18 Candia-Δαμάστα», με τη συμμετοχή νέων αξιόλογων ταλέντων ηλικίας 14 έως 18 ετών. Η «K18 Candia-Δαμάστα» με την επανέναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων θα συμμετέχει στο υπό ίδρυση πρωτάθλημα Youth League της ΕΠΣΗ και θα δίνει φιλικά με ομάδες απ’ όλη την Κρήτη.

Το σήμα της θα περιέχει και τα δύο εμβλήματα και τα χρώματα θα είναι το μπλε της Δαμάστας και το κίτρινο-γαλάζιο του Candia. Επίσης η «Κ18 Candia-Δαμάστα» θα προβάλει το έμβλημα του «Χαμόγελου του Παιδιού», καθώς εντάσσεται στην «ομπρέλα» στήριξης του έργου του οργανισμού. Επίσημη αγωνιστική έδρα της νεοσύστατης ομάδας θα είναι το γήπεδο της Δαμάστας.

Η «Κ18 Candia-Δαμάστα» αποτελεί το πρώτο αγωνιστικό τμήμα στην πυραμίδα του συλλόγου, καθώς με συνεχή αξιολόγηση τα παιδιά θα προωθούνται στους Νέους Δαμάστας 2020, την θυγατρική ομάδα που θα συμμετέχει επίσημα για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα ΕΠΣΗ περιόδου 2021-2022 και από εκεί θα στελεχώνεται με τα καλύτερα ταλέντα η πρώτη ομάδα του ΑΟ Δαμάστας.

Στόχος είναι στο μέλλον το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΑΟ Δαμάστας να συγκροτείται με γηγενείς παίκτες και με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας.

Ανακοινώνεται ότι με ενέργειες του κ. Χρήστου Καταρτζόγλου επισήμως εκδόθηκαν τα δελτία από την ΕΠΣΗ και οι πρώτοι 15 ποδοσφαιριστές που εντάσσονται στην «Κ18 Candia-Δαμάστα» είναι:

1.ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

2.ΚΑΒΒΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

3.ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

4.ΜΗΝΑΔΑΚΗΣ ΜΥΡΩΝΑΣ

5.ΜΟΥΡΤΖΑΚΗΣ ΕΜΜ. ΜΙΧ.

6 ΜΟΥΡΤΖΑΚΗΣ ΕΜΜ. ΓΙΩ.

7.ΜΥΦΤΑΡΙ ΕΝΙΣ

8.ΜΥΦΤΑΡΙ ΧΙΚΜΕΤ

9.ΤΣΕΛΙΚΙΑ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ

10.ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

11.ΣΗΦΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

12.ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

13.ΠΙΛΑΛΗΣ ΗΛΙΑΣ

14.ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

15.ΧΑΤΖΗΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΘΕΜΗΣ

Στη συνάντηση των κ.κ. Παπαδάκη, Πολυχρονάκη και Καταρτζόγλου έγινε η αναφορά επίσης στην δημιουργία της Ακαδημίας Candia-Δαμάστα, που θα λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Club Candia Sport στην Αμμουδάρα. Οι εγκαταστάσεις αυτή την περίοδο βρίσκονται σε φάση αναβάθμισης, προκειμένου σύντομα να αποτελέσουν ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο. Η Ακαδημία έχοντας ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά της με την ανάδειξη δεκάδων ταλέντων, το επόμενο διάστημα ξεκινά μια καινούργια πορεία, με ανανέωση σε όλα τα επίπεδα.

Ο ΑΟ Δαμάστας προσκαλεί και προτρέπει όλα τα παιδιά με καταγωγή από την Δαμάστα να προχωρήσουν στην εγγραφή τους στην Ακαδημία, η οποία θα αποτελέσει πρότυπο στην ανάπτυξη υποδομών. Η Ακαδημία Candia-Δαμάστα και το Club Candia Sport θα αποτελούν πυλώνες στήριξης του έργου του «Χαμόγελου του Παιδιού» και στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν ενέργειες και δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Τις επόμενες ημέρες προγραμματίστηκε γεύμα εργασίας ανάμεσα στις διοικήσεις και τους προπονητές του AO Δαμάστας και του Club Candia Sport για να καθοριστούν διοικητικές, οργανωτικές και τεχνικές λεπτομέρειες της συνεργασίας τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News