Ηρόδοτος: Έφυγε από τη ζωή ο αρχαιότερος παλαίμαχος Στέλιος Καργιλής ή Ντανάς

Ποδόσφαιρο
Ηρόδοτος: Έφυγε από τη ζωή ο αρχαιότερος παλαίμαχος Στέλιος Καργιλής ή Ντανάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαρύ πένθος στη Νέα Αλικαρνασσό για το θάνατο μιας εμβληματικής μορφής

Ο Στέλιος Καργιλής, ο γνωστός σε όλους Ντανάς, μια από τις εμβληματικές μορφές της Νέας Αλικαρνασσού και του Ηροδότου δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή…

Άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα σε ηλικία 94 ετών σκορπίζοντας πένθος στην οικογένειά του και σε όλη την κοινωνία του προσφυγικού προαστίου…

Ο Στέλιος Καργιλής αγωνίστηκε στον Ηρόδοτο τα μεταπολεμικά χρόνια, σε εποχές δύσκολες αλλά τόσο αγνές και ρομαντικές για το ποδόσφαιρο, γράφοντας τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο σύλλογο.

Την ποδοσφαιρική παράδοση της οικογένειας συνεχίζει τώρα ο δισέγγονος του εκλιπόντα, ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη Νίκος Ψιμόπουλος και ασφαλώς αγωνίστηκε σε αρκετές ομάδες του Ηρακλείου και ο εγγονός και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Βαλάντης Ψιμόπουλος.

Μάλιστα, ο «Ντανάς» ήταν ο αρχαιότερος παλαίμαχος του Ηροδότου και είχε τιμηθεί τον Μάιο του 2019 σε τουρνουά που είχε γίνει στη Νέα Αλικαρνασσό με τίτλο «Για τις Χαμένες Πατρίδες». Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα 8 Μαρτίου και ώρα 16:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Νέα Αλικαρνασσό…

Στη φωτογραφία-ντοκουμέντο, ο Στέλιος Καργιλής (Ντανάς) δίπλα στον αθάνατο Στέλιο Καζαντζίδη, σε μια από τις επισκέψεις του στη Νέα Αλικαρνασσό

«Γι’ αυτό με φώναζαν Ντανά»

Σε μια από τις αναζητήσεις μας στο διαδίκτυο, ο Στέλιος Καργιλής είχε μιλήσει σε μια πτυχιακή εργασία για τη Νέα Αλικαρνασσό και περιγράφει με δικά του χαρακτηριστικά λόγια γιατί τον φώναζαν «Ντανά» εκείνες τις εποχές στον Ηρόδοτο:

«Το παρατσούκλι μου είναι Ντανάς (ταύρος) και μου το έβγαλαν στην ομάδα του Ηροδότου, καθώς εκείνη την εποχή οι μπάλες ήταν από δέρμα και ήταν αρκετά βαριές, ιδιαίτερα όταν βρέχονταν.

Εγώ, λοιπόν, έπαιζα αμυντικός και ήμουν πολύ ανθεκτικός στις μπαλιές που δεχόμουν και για το λόγο αυτό μου έδωσαν το σχετικό παρατσούκλι.

Από την εποχή που έπαιζα στον Ηρόδοτο μου έχει μείνει στη μνήμη μου η ομόνοια, η σύμπνοια, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός του ενός προς τον άλλο και αυτό που μας ένωνε με τους άλλους παίχτες της ομάδας ήταν η προσφυγιά.

Παίζαμε μονάχα για τη φανέλα και τη δόξα, χωρίς καμιά αμοιβή. Εγώ, μετά από την

οικοδομή πήγαινα για προπόνηση.

Οι αγώνες με τις άλλες ομάδες της Κρήτης ήταν πόλεμος, γιατί μας ζήλευαν λόγω της ανωτερότητάς μας μέσα στο γήπεδο και πολλές φορές γίνονταν φασαρίες.

Όταν πηγαίναμε στα Χανιά για παιχνίδι μας έλεγαν, «καλώς τα προσφυγάκια»

(Στέλιος Καργιλής, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ηροδότου).

Άλλη μια φωτογραφία ντοκουμέντο με τον Στέλιο Καργιλή (Ντανά) στο αεροδρόμιο με τους συμπαίκτες του σε μία αποστολή του Ηρόδοτου...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News