default-image

Χαώδης διαφορά του «προηγμένου» με το ελληνικό ποδόσφαιρο και στην πανδημία

Ποδόσφαιρο
Χαώδης διαφορά του «προηγμένου» με το ελληνικό ποδόσφαιρο και στην πανδημία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ομηρία η ανάπτυξη, γιατί οι θεσμοί είναι στα χέρια ιδιοτελών συμφερόντων και νοοτροπιών. Δείτε τι έκαναν στην Premier League και τι οι άνθρωποι που δεν βρίσκονται τυχαία στο Γουδή… (Τo «why» του Μπούση στις δηλώσεις Χαρδαλιά)

Χαώδης η διαφορά στην οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου από το κυριολεκτικά εννοούμενο οργανωμένο ποδόσφαιρο στις προηγμένες χώρες. Σε σημείο μάλιστα απογοήτευσης, αν συγκριθούν τρόποι και συμπεριφορές με τα σημερινά δρώμενα.

Η είδηση για τον τρόπο που η Premier League, δίνει λύσεις για τις ομάδες της στα προβλήματα που επέφερε η πανδημία, έρχεται κατακόρυφα σε αντίθεση με τις χαμηλού επιπέδου «επιδείξεις δυνάμεων» που επιχειρούνται και μάλιστα απάνθρωπα στο ποδόσφαιρο της χώρα μας.

Η Premier League κάνει πρεμιέρα στις 12 Σεπτεμβρίου, αλλά ως διοργανώτρια δίνει εγγυημένη άδεια 30 ημερών στις ομάδες που την εκπροσωπούν σε Champions και Europa  League.

Αν δηλαδή η Μάντσεστερ Σίτι ή η Τσέλσι πάνε στον τελικό του Champions League στις 23 Αυγούστου, η πρεμιέρα τους στο πρωτάθλημα της Premier League θα αναβληθεί τουλάχιστον μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου! Το ίδιο θα συμβεί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή τη Γουλβς, αν φτάσουν στον τελικό του Europa League στις 21 Αυγούστου. Η πρεμιέρα τους στο Αγγλικό πρωτάθλημα θα προγραμματιστεί από τις 21 Σεπτεμβρίου. Αυτό το διάλειμμα 30 ημερών δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Φυσικά θα υπάρχουν πολλοί αστερίσκοι στα προγράμματά τους. Μερικές εξ αυτών πιθανότητα, δεν θα αποφύγουν όμως τα ευρωπαϊκά προκριματικά της νέας περιόδου.

Εδώ θα πρέπει να ντρέπονται στην ΕΠΟ με τα καμώματά τους και τον ορισμό του τελικού στις 30 Αυγούστου. Αυτοί και εκείνοι που διαφεντεύουν με «καπαρωμένες» ψήφους των ΕΠΣ, το ελληνικό ποδόσφαιρο, σπάζοντας πλάκα χωρίς ντροπή απέναντι στους Έλληνες φιλάθλους, ίσως νομίζουν ότι ο απλός κόσμος που αγαπά το ποδόσφαιρο, δεν διαθέτει ούτε νοημοσύνη, ούτε καν συνείδηση.

Το «Γιατί;» του Μπούση στις δηλώσεις Χαρδαλιά

Με ένα «Why?» πάνω στην ανάρτηση της είδησης των δηλώσεων Χαρδαλιά για «φρένο των φιλάθλων στα γήπεδα» εκφράζει στο instagram την απορία του ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΟΦΗ Μιχάλης Μπούσης και μαζί την απογοήτευσή του. «Ποια είναι η λογική πάνω σε αυτό;» γράφει, σχολιάζοντας στην ανάρτησή του: «Μπαρ, ρεστοράν, κλαμπς, παραλίες, λεωφορεία και αεροπλάνα είναι γεμάτα, αλλά όχι οι φίλαθλοι στα γήπεδα, Είναι λογικό αυτό;». Μην ξεχνάμε ότι ο ΟΦΗ πήρε πρώτος την πρωτοβουλία να επιστρέψει τμηματικά ο κόσμος στα γήπεδα, αλλά η εξέλιξη της πανδημίας έφερε τον  Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να δηλώνει τώρα: «Κατ' εμέ, είναι μακριά ακόμα ο χρόνος που θα ξεκινήσει ο αθλητισμός με γεμάτα γήπεδα». Πώς να οργανωθεί λοιπόν και να επιβιώσει μια ΠΑΕ με τεράστια έξοδα για τη νέα σεζόν; Σε πολλές χώρες μάλιστα έχει αρχίσει σταδιακά η μερική επιστροφή φιλάθλων στις κερκίδες…

-Στον ανασχηματισμό που αναμένεται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, το πρόσωπο που φέρεται να αναλάβει τον τομέα του αθλητισμού είναι ο Βασίλης Οικονόμου, με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο στο υπουργείο Πολιτισμού.

-Ο κ. Οικονόμου έχει σχέση με τον αθλητισμό, αφού σε νεανική ηλικία ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό (Πανελληνιονίκης στο τριπλούν και μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου Εφήβων), ενώ πέρα από τη Νομική, έχει σπουδάσει Φυσική Αγωγή και Αθλητισμό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μάλιστα υποψήφιος Διδάκτορας στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου του οποίου υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης. Αλλά ας περιμένουμε τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού...

-Αξίζει να κρατήσουμε μερικά απ' όσα είπε ο έμπειρος παράγοντας και πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Χατζηαποστόλου στο «Metropolis», για όσα παίζονται αναφορικά με τις εκλογές της Ομοσπονδίας:

-«Μετά τις εκλογές της αναμένεται να σπάσουν οι συμμαχίες μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μελισσανίδη. Οι προηγούμενες φορές που προσπάθησαν να συμμαχήσουν  δεν απέδωσαν καρπούς. Από τη Βόρεια Ελλάδα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο και πάμε με λευκή πετσέτα...».

-«Οι πίνακες διαιτησίας είναι πολύ χειρότεροι από το παρελθόν και έγιναν με παρέμβαση. Μετά τον αγώνα μέσα στην Τούμπα έπρεπε να πάει στο σπίτι του από την ΕΠΟ ο Κομίνης. Καθόλου περίεργο το να είναι ο Γραμμένος εκ νέου πρόεδρος. Εγώ θέλω έναν πρόεδρο δυναμικό».

-Πακτωλός άρθρων για τους πίνακες διαιτησίας και τι πρέπει να κάνει ο Κλάτεμπεργκ, έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο. (Λένε από την ΕΠΟ ότι ο Άγγλος θα υπογράψει μέχρι το τέλος της εβδομάδας).

-Πιθανότατα δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου στην ΕΟΚ, ο νυν πρόεδρος της Γιώργος Βασιλακόπουλος! Παίρνοντας τη νομική άποψη του Μπαλτάκου, όπως έχει γραφεί για τα ηλικιακά όρια, αν και θεωρεί πως ο νόμος είναι αντισυνταγματικός δεν πρόκειται να προσφύγει εις βάρος της συγκεκριμένης διάταξης… Ίδομεν (οι εκλογές είναι στις αρχές Σεπτεμβρίου)

-Η ακύρωση του βραβείου της «Χρυσής Μπάλας» από το  France Football, εξαιτίας του χάους του «κορωνοϊού», αναδεικνύει μέγα αδικημένο ποδοσφαιριστή της πανδημίας τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Έχοντας σημειώσει 51 γκολ για τη Μπάγερν μετά από μια εξαιρετική σεζόν, η ακύρωση του στερεί την ευκαιρία να ανακηρυχθεί ο καλύτερος στον κόσμο. Οδύρεται ο Ρουμενίγκε: «Δεν είναι πολύ δίκαιο, δεν είμαστε πολύ χαρούμενοι»!

-Επιβεβαιώθηκαν από το Δήμο Ηρακλείου ότι ήταν θέμα ημερών η κατεδάφιση του ετοιμόρροπου κτιρίου που ήταν η «καβάτζα» των φίλων του ΟΦΗ να βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα, από την ταράτσα του στις "κλειστές" εποχές του κορωνοϊού. Ήταν όμως επικίνδυνο για την ακεραιότητά τους, αλλά τι να κάνουν αφού ο Χαρδαλιάς βάζει νέο φρένο για φιλάθλους στις κερκίδες, αλλά κι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας… (Υπάρχουν κι άλλες ταράτσες γύρο…)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News