Ανοίγει μια νέα σελίδα ο Κωνσταντίνος Καλαϊτζάκης

Ποδόσφαιρο
Ανοίγει μια νέα σελίδα ο Κωνσταντίνος Καλαϊτζάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής δε θα συνεχίσει στον ΟΦΗ και ήδη αρκετές ομάδες τού έχουν... χτυπήσει την πόρτα για συνεργασία

Μια νέα σελίδα στην ποδοσφαιρική του πορεία είναι έτοιμος να ανοίξει ο Κωνσταντίνος Καλαϊτζάκης, καθώς δε θα συνεχίσει να αγωνίζεται στον ΟΦΗ και την επόμενη σεζόν.

Σε ηλικία μόλις 19 ετών ήδη έχει πετύχει πολλά, με σημαντικές διακρίσεις και παρουσίες στην Κ19 ΟΦΗ και στο παρελθόν στις Μικτές ΕΠΣΗ. Παίζοντας είτε στον χώρο της μεσαίας γραμμής, είτε ως δεξί μπακ, δούλεψε ασταμάτητα μέσα στο γήπεδο και γι' αυτό άλλωστε τον Σεπτέμβριο του 2018 ανταμείφθηκε με επαγγελματικό συμβόλαιο στην κρητική ΠΑΕ.

Το γεγονός βέβαια ότι δεν πήρε ευκαιρίες (με εξαίρεση δύο παιχνίδια Κυπέλλου Ελλάδας την πρώτη σεζόν με Νίκη Βόλου και Κέρκυρα) είναι κάτι που προκάλεσε ερωτήματα, αλλά ο ίδιος είναι αποφασισμένος να δουλέψει ακόμα περισσότερο με στόχο να δικαιώσει τους κόπους τόσων ετών...

Μια ώριμη απόφαση

Πλέον ετοιμάζεται να πάρει μια ώριμη και συνειδητή απόφαση για το ποδοσφαιρικό του μέλλον και, μιλώντας στη "Νέα Κρήτη", μας ανέφερε τις σκέψεις του για το ποιο θα είναι το επόμενό του βήμα: «Κύριος και βασικός μου στόχος είναι να πάρω συμμετοχές σε ανδρικό επίπεδο, είτε συνεχίζοντας σε μια ομάδα της Super League 1, είτε στη Super League 2. Μάλιστα, υπάρχουν επαφές με ΠΑΕ της Super League 2 αλλά και εδώ στην Κρήτη αρκετές ομάδες της Γ' Εθνικής μου έχουν κάνει προτάσεις συνεργασίας. Σίγουρα πρέπει να ζυγίζουμε όλα τα δεδομένα και βλέπουμε ότι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο υπάρχει μια στασιμότητα, περιμένοντας κάποιες εξελίξεις. Δε θα βιαστώ να πάρω την απόφασή μου, εξετάζοντας όλα τα δεδομένα και ασφαλώς τις συνθήκες που θέλω να συμβαδίζουν με τους στόχους μου».

Σε ερώτηση για το πώς πέρασε ο ίδιος το δύσκολο για όλους τους αθλητές διάστημα της καραντίνας, μας απάντησε: «Φρόντισα να βρω τρόπους για να μπορώ να γυμνάζομαι καθημερινά. Δε σταμάτησα να δουλεύω, γιατί ήθελα μετά την επιστροφή στα γήπεδα να είμαι πανέτοιμος κι ακόμα και τώρα η σκληρή δουλειά συνεχίζεται...».

«Το παιδικό μου όνειρο»

Από πολύ μικρή ηλικία, ο Καλαϊτζάκης, που σε κάθε ματς διακρίνεται για το πάθος του και τα ψυχικά του αποθέματα, είχε καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον! Η πορεία του από το 2005 είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ΟΦΗ και φέτος συμπλήρωσε 15 χρόνια στο ΒΑΚ, με εξαίρεση μία σεζόν που είχε μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη για να αγωνιστεί στην Κ15 του Ηρακλή. Πέρασε απ' όλα τα επίπεδα της Ακαδημίας, τον ΟΦΗ '94 και την τελευταία τριετία ήταν ανελλιπώς μέλος της Κ19 ΟΦΗ, ενώ φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Μιλώντας για την παρουσία του στον ΟΦΗ, τόνισε τα εξής: «Είμαι από τεσσάρων χρονών στον ΟΦΗ και ήταν τιμή μου που ήμουν επαγγελματίας τα τελευταία δύο χρόνια. Ήταν το παιδικό μου όνειρο, ενώ συμμετείχα το περασμένο καλοκαίρι στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΠΑΕ στην Ολλανδία. Ωστόσο, δεν πήρα τις ευκαιρίες που περίμενα, γι' αυτό και τώρα θα αναζητήσω μια ομάδα όπου θα μπορεί να έχω χρόνο συμμετοχής σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μπορεί να μην είχα ευκαιρίες που πιστεύω ότι άξιζα, αλλά στον ΟΦΗ ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά και είναι στην καρδιά μου. Και σίγουρα είμαι χαρούμενος που η ομάδα είχε αυτή την πορεία και κατάφερε να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News